Er sexchikane mere rigtig, hvis den er venstreorienteret?

Af Søren Pind 0

På ryggen af den amerikanske diskussion om sexchikane og sexuelle relationer drøfter blandt andet Politiken nu, om der er noget, der er undsluppet den offentlige opmærksomhed.  Altså, om vi lader folk med de “rigtige” politiske holdninger slippe fremfor de onde borgerlige – læs f.eks. “lurer-Anders”.

To eksempler af nyere art bringer i hvert fald diskussionen ud i fuldt flor:

Da Socialdemokratiets By- og Boligminister indgik en aftale med en ansat i Socialdemokratiet fik det ikke umiddelbart nogle konsekvenser for ham. Partiet lod ham forsætte.

Da Socialdemokratiets overborgmester blev taget i – endnu – en sag, hvor han var særdeles nærgående overfor sine ansatte, medførte det ikke andet end at han fortsat er overborgmester.

Og disse eksempler er jo ikke de eneste. Både offentligt og i kulisserne har man gennem årene hørt masser af eksempler på netop en sådan adfærd, men hvor det egentlig ikke har haft nogen betydning for de pågældendes politiske virke. Selv nu, hvor medierne diskuterer med sig selv, bliver disse to offentligt kendte eksempler ikke vendt og drejet i den angiveligt selvpineriske tilgang til sagen.

Jeg har som justitsminister arbejdet seriøst med voldtægt og misbrug. Jeg har derfor modtaget Dansk Kvindesamfunds feministpris. De danske Joansøstre har ligeledes hyldet det arbejdet, der foregik. Jeg har gennem årene sendt kvinder på Dannerstiftelsen, der havde været gennem forløb, der er så rædselsfulde, at jeg nægter at beskrive dem her.

Den form for misbrug og antastelser er krænkende – i alle afskygninger. Og hvad værre er ved vi, fra statistikkerne, at overgreb ofte rammer mennesker, der allerede har lidt under overgreb. Det er som om, der findes en uhyggelig mekanisme, der bringer offer og overgrebsmænd ind i sådanne rammer, at det kan ske. En af de medvirkende årsager er tavshed.

Så længe de venstreorienterede medier vrider hænder, men ikke vil tage udgangspunkt i de konkrete eksempler, der i hvert fald har været fremme, giver jeg ikke meget for hændervridningen. Tavsheden omkring de pågældende sager vidner jo om, at man netop… fortier. Nogen skylder et svar på, hvorfor.

Kommentarer er lukket.