Hvad hvis vi stod alene?

Af Søren Pind 32

Forestil Dem et neutralt Danmark. Et Danmark uden for EU og uden for NATO. Et Danmark midt i Østersøen, hvor Europa og Rusland repræsenterede hver sin udefrakommende interessse. Hvordan mon det havde været?

I en tid, hvor den tyske kansler offentligt udtrykker, at man ikke kan regne med USA som hidtil. En tid hvor politisk kaos har ramt Storbritannien og en politisk elite, der ikke aner, hvad den skal stille op med Brexit. En tid, hvor et truende og stadig mere desperat Rusland overskrider grænser – også i faktisk forstand.

Vi er en nation af købmænd. Fredelige vikinger, der efterstræber velstand og fred. Vi er et land, der har glæde af fælles regler, som også gælder for “de store”.

Tænk blot på Europas historie gennem de sidste 117 år. Første verdenskrig, hvor Danmark måtte bekoste et stort forsvar, lægge miner ud i bælterne og samtidig måtte bevæge sig farefuldt snildt mellem Tyskland og England. Hvor millioner af unge ofredes i en kamp for noget, folk den dag i dag ikke kan svare på, hvad var. Den anden, hvor vi blev besat og den ydmygende 9. April udstillede neutralitetens løgn for enhver at se, og hvor Europas jøder måtte betale en uhyrlig pris for stormagtsdrømmene og det splittede europæiske hus. Den kolde krig, hvor sammenhold i NATO reddede os fra en skæbne som den, de østeuropæiske nationer måtte lide under – låst inde bag jerntæppet, bag hvis pigtråd skrækindjagende ting fandt sted.

Et svar på dette blev alliancer og sammenhold. I EU og NATO.

Det er jo ikke fordi, der ikke er kampe, der skal udkæmpes i dag. Hvis man som jeg tager udgangspunkt i det kristne budskab, ved man det godt: Paradis er ikke en jordisk foreteelse. Der findes ikke fred her på jord. Kamp skal der til, må livet gro. Men vi er nu i Europa kommet ganske tæt på. Og vi har prøvet det andet, ikke at være allierede med nogen. Stå suverænt alene – hvilket medførte Danmark blev besat.

Forleden ville jeg se solen gå ned over Udsholt strand med nære venner. Mine børn hoppede i vandet, og jeg skuttede mig. Men endnu engang glædede jeg mig over, at de kan gøre det på et kontinent, der er uanet mere sikkert end det var engang for ikke ret længe siden. Og uanet mere sikkert end mange andre steder på jorden. Det er ikke sådan, at Danmark er perfekt og fri for alle problemer. Naturligvis ikke, have nær sagt (!) Men vores børn er friere og sikrere her end noget som helst andet sted. Punktum.

På de sociale medier prøver mange undergangsprofeter at hævde, at jordens undergang er nær. Det kan være miljø. Eller Islam. Eller hvad ved jeg. Det jeg fra min stol kan konstatere, er at der bruges mange kræfter på at sikre freden og fremtiden. Og at EU står i centrum i denne kamp. Det var naivt, at vi skulle opleve en tid uden strid og kamp. Det har alle andre før os. Så hvorfor skulle vi slippe? Men vi er nået langt. Og nu gælder det om at holde fast, så det ikke lykkedes for kræfter, der vil splitte det hele ad, at få muligheden. Freden og friheden ligger i EU. Ikke uden for. Bare spørg Ukraine.

Derfor øges støtten i disse dage til vores medlemskab i EU. Efter Brexit. Efter Ukraine. Krim. In pluribus unum… Vi har brug for et stærkere Europa. Macrons valg i Frankrig lover godt. Fremad Danmark fristes man til at udbryde…

32 kommentarer RSS

 1. Af Lisbeth Sørensen

  -

  “Derfor øges støtten i disse dage til vores medlemskab i EU. Efter Brexit. Efter Ukraine. Krim. In pluribus unum… Vi har brug for et stærkere Europa. ”

  Naturligvis..man kun hvis vi kan få indført en stram indvandringpolitik..også internt i Europa..

  Og Nato er forældet.spild af penge til borgerlige sønner at udvide militærudgifterne..mm. de var brugt til et atomvåben program med vores nordiske naboer der en gang for alle kunne gøre os fri af USA, Rusland mv..

  DK er nu kun nr. 2 i verden i lykke.det går hastigt ned med danskerens livstilfredshed under v regeringen.

  Hele folket er dybt trætte af den og ønsker en ny.som meningsmållingerne da også siger..

 2. Af Lise Sarine

  -

  “Derfor øges støtten i disse dage til vores medlemskab i EU. Efter Brexit. Efter Ukraine. Krim. In pluribus unum… Vi har brug for et stærkere Europa. ”

  Naturligvis..man kun hvis vi kan få indført en stram indvandringpolitik..også internt i Europa..

  Og Nato er forældet.spild af penge til borgerlige sønner at udvide militærudgifterne..mm. de var brugt til et atomvåben program med vores nordiske naboer der en gang for alle kunne gøre os fri af USA, Rusland mv..

  DK er nu kun nr. 2 i verden i lykke.det går hastigt ned med danskerens livstilfredshed under v regeringen.

  Hele folket er dybt trætte af den og ønsker en ny.som meningsmållingerne da også siger……..

 3. Af Niels Peter Lemche

  -

  Kære Søren Pind,

  Hovedet på sømmet!

  Men det er mærkeligt at leve i en tid, hvor fornuftige folk begynder at tale om enden på den lange fred fra 1945 til nu i vor del af verden. Som min søn siger, er det ikke nogen naturlig tilstand for Europa, at der er fred så længe. Det er mig bekendt ikke sket tidligere i de seneste par tusinde år, og derfor sikkert aldrig. Efter freden kommer usikkerhedens tid, og derefter krigens tid. Det er faktisk ikke sikkert, at den kan afværges. Husk blomsterne i geværløbene på dem, der drog ud i krigen i 1914! Og der var kun gået lidt over fyrre år siden den sidste større krig.

  I øvrigt diskuterer man til stadighed, om gudsriget er inden i os eller hinsides. Der er en passage i Lukasevangeliet, hvor Jesus taler om det; men man er ikke helt sikker på, hvad han egentlig mener.

  Én ting ville nelig være et “gudsrige” i himlen … så at sige fjernet fra denne verden. Noget andet og vanskeligere ville være, hvis gudsriget hører hjemme på denne jord i blandt os som en utopisk drøm. Prøv også at læse Esajasbogen kapitel 11.

 4. Af Sven Reinhold

  -

  Søren Pind, når stormagter som USA og England ikke ønsker vores fællesskab, skal vi vælge en stærk strategisk line, og tilhørende revision af EU-pagten. Det kunne være en total åben frihandel til alle sider, stærkere militær – miljøsikring – og sikring af ydre grænser – øge national bestemmelse på arbejdets fri bevægelse, og modtagelse af flygtninge.

 5. Af Benny Thomsen

  -

  Jeg syntes det er nogle rigtige synspunkter som Søren Pind giver udtryk for og er enig.

  Der er alt for mange danskere der ikke kender historien om 1 og 2 Verdens krige eller ungarns Sovjetiske invasion og ligeledes Tjekoslovakiets Sovjetiske besættelse og nok fordi at det er generationen af 68 Flippere der overtog de fleste offentlige stillinger i 1970/1980 erne og ved rundbords samtaler og med lilla ble på hovedet nedbrød det danske samfund og dets vilje til EU og NATO i fuldt omfang og som hele medlemmer.

  Og i dag er det deres børn med samme holdninger der præger det politiske landskab med Enhedslisten (tidligere kommunister), Alternativet ( Radikale og tidligere kommunister) og det er dette uvæsen man skal have fjernet før der kan blive normale tilstande igen i Danmark !

 6. Af Jørgen F.

  -

  Der former sig et projekt ude i horisonten – først en egentlig samling af det vest-romerske rige (EU) – og så en samling af det øst-romerske rige (tidl. Byzans – nu Sunni kalifatet).

  SIden vel en egentlig genforening af Rom – samt en genforening af religionerne, som må være Akhenaton II (Undskyld Obamas) hedeste drøm (de 2 af religionerne forståes…). Og nu har Merkel, som tak for at Obama ikke bragte DBk og bilindustrien til fald da han hackede den tyske elites telefoner, også købt ind på projektet. Obama har vist Merkel vejen til at sætte det tyske folk fri igen med et grandiost projekt – og hun er ham evigt taknemmelig.

  Englænderne har herefter klogeligt meldt sig ud af projektgruppen, og vi Nordboere og Øst-slaverne er også frivillige deltagere. EU er faktisk helst fri for os for nu at sige det lige ud. På samme måde som Perserne heller ikke nødvendige for Byzans del-projektet – de er også helt fri for besværlige shiitter i den projektgruppe.

  VI skal ud før det ender galt. Og ender det ikke galt, men til Wagnertoner, så vil vi alene være perifære deltagere i fremtiden. Projektet har – som Englænderne allerede har gennemskuet – ikke længere noget med os at gøre.

 7. Af J. Hans en

  -

  AF BENNY THOMSEN – 29. MAJ 2017 9:41

 8. Af J. Hans en

  -

  AF BENNY THOMSE N – 29. MAJ 2017 9:41

  Helt enig.
  Mange danskere er helt uvidende om, at det var Sovjet som nedkæmpede nazityskland.

 9. Af r. vangkilde

  -

  VI ER ALENE ! – VI ER I KONKURRENCE, – eller er politik blot en købmandsaftale, som alligevel ikke gælder, når vi ikke vil betale prisen for en forsvars aftale i alliancen. Og EU ikke kan og vil, at
  forsvare sit eget politisk fællesskab, eller er NATO forældet, og et USA som ligger længere væk
  en Rusland, når det handler om verdens økonomien, frihed, åbne grænser og de globale pengestrømme, ELLER handler politik mest om SKAT- og afgifter, hvor udgifterne overstiger indtægterne til velfærd, og gør samfundet passivt.

 10. Af Jørgen Villy Madsen

  -

  Spørgsmålet om hvad der ville ske, hvis vi stod alene, er så åbent tåbelig, at selv 12 vise ikke kunne besvare det. Tanken burde være utænkelig. Vi bliver aldrig alene. Danmark er en integreret del af europæisk kultur og civilisation ligesom alle andre europæiske lande. Splittelsen nu er en direkte følge af forrykte krige, der blev ført i forrige århundrede. Efter anden verdenskrig var Europa stærkt invalideret, og der var brug for krykker for overhovedet at komme op at stå.

  Europa fik flikket et par krykker sammen – EU og Nato – og kom op at stå. Normalt smider invalider deres krykker langt væk, når de igen kan stå på egne ben. Det gjorde Europa ikke. Tværtimod. Man beholdt krykkerne og gjorde dem stærkere og tungere. Hvor krykkerne engang støttede Europa er det nu Europa der slæber rundt med et par centnertunge betonarmerede klodser. Vi har mistet evnen til handling. Vi har nok at gøre med at forstærke – krykkerne.

  Vi burde skaffe os af med dem. Vi har ingen nytte af dem længere. EU er stivnet i beton og kan ikke løse nogen problemer. De kan ikke engang holde sammen på sig selv. Også Nato har overlevet sig selv og kæmper desperat på at skaffe sig en fjende, der får krykken til at se ud, som om der er et formål. Det er der ikke. Begge krykker er levn fra fortiden. Engang havde vi brug dem – for at komme op at stå. Nu tvinger deres moderne forvoksede udgaver os i knæ.

  Europa vakler under vægten og finder sig i spark og slag fra alle sider. Hvorfor smider vi dem ikke bare fra os. Har vi helt mistet troen? Lad os skabe et nyt Europa uden de forvoksede fortidslevninger EU og Nato. Vi behøver ikke fortsat at føde på dem. Moren har gjort sin pligt – nu må hun gå. Vi har brug for et forenet Europa, til at bekæmpe angloamerikansk militarisme, islamisk fundamentalisme, asiatisk ekspansionisme og afrikansk indvandring. Det haster.

 11. Af Niels Peter Lemche

  -

  JVM, og derved forære det hele til din ven derovre!

 12. Af Helge Nørager

  -

  Bare rolig solen står også op i morgen.

  Og meget tyder på at Trump og Putin er pot og pande, de fik sikkert deres” back channel” op at køre.
  Og har lystige dage begge, ren win win.

 13. Af Mehmet Sami Gür

  -

  Søren Pind, et indlæg i filteret…?

 14. Af Orla Guude

  -

  Hvad hvis vi stod alene?

  Vi står alene.
  Stormagterne giver blanke f…… i Danmark. De er mest interesseret i, hvad vores lensherre hedder. Er det Merkel eller Trump?
  Danmark kan sagtens få lov til at betale beskyttelsespenge til mafiaen i Berlin eller Wall Street, men vores reelle indflydelse begrænses til valg af farven på toiletpapiret i Nato’s belgiske HauptSturmAngriffBunker’s toiletter.

 15. Af Ole Hansen

  -

  Jeg erklærer mig 100% enig med dem Hr Søren Pind.

 16. Af Flemming Lau

  -

  Danmark kommer aldrig til at stå alene! Men spørgsmålet er om Europa bliver overladt til sig selv. I stedet for bare at betale det solidariske beløb til NATO, ser kansler Merkel anledningen til eneridt med resten af Europa som gidsel, bistået af franske Macon. Tag ikke fejl, Merkel er hamrende farlig!

 17. Af Søren Dahl Olsen

  -

  Kan kun erklære mig 100% enig med det som Sven Reinhold skriver kl 09.34.
  Med Brexit og USA,s holdning til det europæiske fællesskab er tiden kommet for at gentænke fællesskabets fremtid på alle områder.
  Men det store spørgsmål er om det nuværende parlament med Juncker for bordenden er de rette til sådanne en opgave? Jeg tvivler-

 18. Af Mehmet Sami Gür

  -

  Vi bliver nødt til at træffe et valg!

  Så længe EU holder sig væk fra europæiske fælles værdier og så længe EU holder Tyrkiet ude af fællesskabet, ja, så er EU dødsdømt! Og det duer ikke at bygge pigtråd og lukke sig fuldstændigt ind overfor omverdenen.

  Tyrkiet har uagtet en central rolle for alle kræfter og parter i verden

  Macron er en uerfaren og ukendt politiker. Han er desværre ikke istand til at løse problemer, som Frankrig og EU står over for. Merkel er træt og dybt presset mellem Europa og tyske borgere. EU er dømt til at bryde sammen, fordi hele Europa lider af høj arbejdsløshed, aldrende befolkning, stigende højreradikalisme, forværret sikkerhed og urokkelig flygtninge tilstrømning. Ikke nok med det, så bliver EU presset af fire store lande, som er USA, Storbritannien, Tyrkiet og Rusland.

  En Skandinavisk Union vil gavne de nordiske og skandinaviske lande, herunder Danmark!

  Spørgsmålet er, hvad Danmark skal gøre i den nye verden? Hvordan skal den danske indenrigs- og udenrigspolitiske vision se ud i den nye verden? Skal den Trans-Atlantiske side stadigvæk være første prioritet eller skal den denne gang være helt ny og anderledes? Jeg er bekymret for, at vores inkompetente og uegnede politikere ikke er gode og kvalificerede nok til at bringe Danmark og danskerne i god behold og sikkerhed i den nye verden.
  Det vil tiden vise sig…

 19. Af Helge Nørager

  -

  Du er aldrig alene de rigeste skylder dig og dine meget.
  Berlinske skrive d.d om forskning som beviser at de ca 300 rigeste familier har parkeret ca. 25 % af formuer i skattely, ganske kollektivt.

  Og du og dine har lige nedsat arveafgift for dem, ganske flot at belønne skattelys artister blandt de 1 %., med ganske mange milliarder mere de kan sende i skattely.

  Så du vil altid være populær og have venner som husker din indsats for at øge uligheden og deres formuer.

  Så aldrig alene, og de rige har deres venner blandt de partier som har modtaget bunker af penge i årevis.

  Godt gået Søren.,

 20. Af Lisbeth Sørensen

  -

  “Og du og dine har lige nedsat arveafgift for dem, ganske flot at belønne skattelys artister blandt de 1 %., med ganske mange milliarder mere de kan sende i skattely”

  Venstrefolk går aldrig glip af en god studehandel , så længe den er i egen favør..
  Det er en medfødt borgerlig skavank generelt..Måske indlært…Men videnskaben er ikke sikker endnu, måske en kombination af flere onde ting der skal være tilstede på samme tid…Sørine kan fortælle mere om kristendommens pengegriskhed, ihvertfald de troende der..

 21. Af gerd knudsen

  -

  Der er nul opbakning fra borgerne til denne svindler-regering.

 22. Af Helge Nørager

  -

  Søren, har altid kunne forstå at nogen anser destruktiv adfærd mod andre som en god handel.
  Eller måske mere korrekt, begå landsskadelig virksomhed for at begunstige få.
  Har aldrig kunnet forstå de sover godt, hvilket jeg synes er værd at stræbe efter, at sove godt. 🙂

 23. Af jan ulrik friis

  -

  I filter….19:26…..Kommer NATO og hjælper os imod islamisterne?
  Det vil NATO aldrig nogensinde gøre! ……..i filter…..

 24. Af Jorn D.

  -

  Så sad vi i “saksen”
  med
  Merkel på en billig Macron bund – men den øvelse er vel egentlig sund
  idet
  Trump jo bare prøver, at opfylde sine valgløfter
  og
  det er vel ikke mærkeligt, at Merkel ærgerligt føler sig, som den største Nato nasser
  men
  det er Fake News fra synagogale medier, at vi ikke kan regne med USA
  men
  Europa kan ikke fortsat regne med, at USA lydefrit yder og betaler hovedparten
  men
  Merkel’s mærkværdige reaktion er vel fordi Merkel selv har indset
  at
  den største fare er resultatet af Merkel’s “Come bare do” politik
  idet
  amerikanerne tidligere holdt af deres kristne emigrant forfædres Europa
  men
  denne kærlighed til Europa vil kølnes efterhånden
  som
  amerikanerne opfatter Europa, som Merkel’s fremtidige “Muslim Country”

  ironi.mus

 25. Af Mehmet Sami Gür

  -

  Alt det jeg har nævnt for nogle år siden, bliver i dag til virkelighed. Men hvem lytter…?

  Alene mit udanske navn er nok til at ignorere mig som deltagende skribent. Det er syndt, fordi jeg ønsker det bedste for Danmark og det danske samfund, for jeg er jo med på skibet. Tro det eller ej…

 26. Af Kristian Andesen

  -

  “Fredelige” Vikinger? Ha ha…Vi bomber løs på civile 24/7. Mennesker der aldrig har gjort os noget som helst. Fredelige min bare!

 27. Af Maria Due

  -

  Forestil Dem, Søren Pind, at EU´s egentlige beslutningstagere ikke alene lod som om men åbent og redeligt rettede sig efter, at intet tyder på, at europæiske vælgere ønsker at skrotte nationalstaten og at blive håndteret ens som umælende masser. Erfaringerne er allerede rædselsfulde, og alligevel har vi indenfor den sidste uge kunnet læse i vore aviser med Frankfurter Allgemeine som kilde, at euroen skal tvangsindføres indenfor få år i alle EU-lande. Hvorfor skriver en så respekteret avis den slags, hvis det er fake news, hvilket man siden har forsøgt at bilde os ind? Faktisk er det langt mere sandsynligt, at nogen lækkede sandheden, for sagen er vel den, at EU´s ideologer har erkendt, at deres videre planer kræver fælles valuta.

  Jeg er ikke så imponeret som Dem over det med pengene, for jeg har oplevet tider, hvor folk gennemgående havde langt mindre end i dag men virkede mere tilfredse, og hvor meget fungerede langt bedre end i dag, hvor man end ikke har tillid til, at et højt frankeret brev nogensinde vil nå frem. Det er med gru, at jeg ser frem til de nye ejendomsskatter, og når det gælder vore krige, har jeg ærlig talt tabt tiltroen til dem. Jeg tør næsten ikke skrive det, men er det så sært, at libyere kan blive grebet af had og ønske at destruere europæere, jeg ville i hvert fald hade Libyen, hvis Gaddafi havde bombet os. Jeg hár været i Lockerbie og forstår, at for briterne er det anderledes. Jeg har set tv-serien om jagerpiloterne og er stolt over dem, jeg er også stolt over vore soldaters indsats, men jeg er ikke stolt over vore beslutningstagere, som træffer for store beslutninger på alt for spinkle grundlag og end ikke synes at have svært ved at nøjes med det.

 28. Af Lars Toftdahl Andersen

  -

  Nej, Søren Pind, støtten til EU øges ikke i disse dage, heller ikke ved Merkels USA-spin snak. Hvordan kan dudog støtte en EU-hær, og dermed undergrave Nato?

 29. Af jan ulrik friis

  -

  “Hvad hvis vi stod alene?”

  Vores eneste chance er ved at stå alene, uden EU, uden NATO, vores eneste chance er ved at stå alene!

 30. Af Jan Petersen

  -

  Hvis Danmark havde satset på kloge danske hoveder, tal og bankforretning – behøvede Danmark sgu ikke tænke på nogen form for sikkerhed. Helt analog til alpelandet Schweiz. Verdens suverænt stærkeste land hvad valuta angår. INGEN kunne nogensinde finde på at indvadere Schweiz – NEVER. Samtlige rådne magthavere har en del af deres formue placeret i Schweiz – og det er sikkerhed nok – behøver – i princippet – ingen soldater eller andet junk. Schweiziske franc er rigelig beskyttelse 🙂

 31. Af HappyBREXIT heimlich

  -

  Uden for EU eller det vordende drittes Reich, væk fra tyskernes lange arme magtgalenskab, føren rundt i manegen, udplyndring -wunderbart- Men er man en naiv dansker såsom Pind er det -så er man. Rigsdanskerne er jo ikke kendt for nogen videre forståelse for, hvad der rører sig i Europa tvært imod -tænk Skåne -tænk Sønderjylland-

 32. Af J. Hanse n

  -

  Hvad hvis vi stod alene?
  Skriver Pind.

  Det ville nok ikke være så godt
  For Danmark er et tæt og tillidsfuldt samarbejde med tyrraner, despoter og slyngelstater et must.
  Napoleon, nazityskland, USA, israel, Saudi Arabien.
  Vi er til det hele.
  Købmænd som Pind så rigtigt skriver.

Kommentarer er lukket.