Få de gamle på egnen til at fortælle…

Af Søren Pind 133

Hver sommer er der en tradition, jeg ser frem til: Min frokost med Lise Nørgaard i Grøften (ja ja, jeg læste godt anmeldelsen, men altså… Man er aldrig kommet i Grøften for at få overdådig mad, vel) i Tivoli. Menuen er fast: fjordrejer med surbrød – og hvidvin. Og sladder. Om de sidste 99 års politik på verdensscenen og ikke mindst i Danmark.

Hun husker næsten det hele. Det er befriende at gå derfra.

En ting er at blive erindret om landbrugskrisen i 30erne, om krigen og besættelsen – jødernes skæbne i denne forbindelse dukker altid op – og den kolde krig og de “røde lejesvende” på DR og i samfundsdebatten. Lise jonglerer rundt så man fornemmer, at disse begivenheder nærmest har fundet sted i går. Men det andet er, at det gennemborer de håbløse påstande, der så godt som definerer debatten i dag, om at aldrig har vi været tættere på katastrofen og aldrig har Danmark været mere truet end i dag. Sågar måtte jeg forleden tåle, at alt vrøvlet fra 70erne om, at man ikke kunne tillade sig at sætte børn i verden, nu er dukket op igen.

Det er det rene vrøvl. Simpelthen. Dette land har været besat. Folk er blevet skudt for at søge det befriet. Under den kolde krig svedte vi koldsved ved tanken om, at med et blink kunne alt være slut og en verdensomspændende atomvinter ville ødelægge alt. Og dengang i 70erne spredte terroren sig meget voldsomt over det europæiske kontinent. I Italien blev premierminister Aldo Moro kidnappet af terrorister og fundet henrettet – myrdet – nogen tid senere i bagagerummet på en bil i Rom. I Tyskland blevet formanden for Tysk Industri myrdet af terrorister. Rote Armee Fraction og De røde brigader med mange flere søgte at destabilisere samfundet og dræbte og røvede skånselsløst. Og også dengang var der bekymring og angst.

Men tænk: Jeg synes, at man dengang – på trods af faren var meget større og mere vedkommende – bar det med megen mere anstand end i dag. Alt det skrigeri og piveri, der gennemsyrer de sociale medier er næsten ikke til at holde ud.

Nej. Danmark er ikke på undergangens rand. Vi er hverken ved at blive løbet over ende, vi er ikke besat og vi er heller ikke ved at gå konkurs. Ordet betalingsbalanceunderskud var et ord, alle kendte dengang. I dag? Det indgår ikke. Måske fordi Danmark har et rekordoverskud på handelsbalancen igennem mange år.

Hvis man virkelig mener, at man er i tvivl om hvorvidt man kan tillade sig at få børn – og mentalt har lyst til at sætte sig ned i skrædderstilling og synge vi voksne kan også være bange – så tal med de gamle på egnen. Spørg hvad de egentlig har måttet udholde. Spørg om tiden før krigen. Spørg om besættelsen. Spørg om Cubakrisen og sovjetiske skibe i danske farvande. Tænk tre generationer tilbage. Det hele var bestemt ikke bedre i gamle dage…

Angst æder os – og desværre, anført af Trump i Amerika, men med masser af populistiske partier over det europæiske kontinent, udnyttes situationen maksimalt. Med kortsigtet politisk gevinst for øje. Hvornår har De sidst hørt nogen i en politisk debat koncentrerer sig om at finde en egentlig løsning, fremfor at bede om en undersøgelse af dette og hint og formalia? Og hvornår har De sidst hørt nogen fremkomme med en holdbar og realistisk løsning i stedet for den nemme løsning, som vi så Brexit tilhængerne fremkomme med – hvorefter de rendte deres vej? Dem, der hævder at løsninger kan findes med et fingerknips, og bagefter bebrejder myndighederne, at de ikke har tænkt for dem?

Vi er nødt til at bevare roen og værdigheden. Også skønt de sociale medier skyller lig og terror lige lukt ind i dagligstuerne på en facon, vi ikke har set før. I modsat fald risikerer vi at sætte mange års demokratisk tradition over styr til fordel for den påståede stærke mand eller kvinder, der mener sig i stand til at sætte sig ud over bureaukratiet og med et fingerknips løse ting. I en situation, der paradoksalt nok er bedre end mange af vore forfædre oplevede.

Brexit viste at påstanden om enkelthed var bluff. Intet andet.  Og påstanden om , at tingene aldrig har været værre er simpelthen løgn.

Opvigleri og spredning af angst er samfundsskadeligt. Vi løser problemerne et efter et. Tag flygtningesituationen: I øjeblikket er antallet af asylansøgere, der kommer til Danmark lavere end de sidste 5 år. Tag kriminaliteten. Den er kraftigt faldende og har været det længe. Efter finanskrisen begynder økonomien lige så stille at rette sig og til efteråret kommer reformer, der skal sætte gang i væksten.

Ja, vi har en udfordring med islamistisk ekstremisme og terror, ondsindet revolutionære som med Lenins ord lokker nyttige idioter med på en forfærdelig galej. Men  at det skulle kunne vælte vores samfund? Kun hvis vi selv vil. Kun hvis vi lader vreden overdøve fornuften. Kun hvis vi nægter at forholde os til fakta og lader maven bestemme. Kun hvis vi giver plads til demagoger fremfor fredsstiftere.

Hold så op med at skræmme vores børn, så de har mareridt om natten som vi andre havde i 70erne. Jeg hader vi voksne kan også være bange af selvsamme årsag, og jeg er fortvivlet over, at nogen virkelig vil lade det komme dertil, at vi i 2016 skal genhøre ekkoet af den, uden at det på nogen måde er berettiget. Danmark har overlevet Nazismen & kommunismen. Hvis vi vil kan vi naturligvis også – Danmark og de åbne samfund – overkomme islamismen.

Jeg siger det igen: Sæt Dem ned med et gammelt menneske. Og bed dem fortælle, hvad de har oplevet, og hvornår de var mest bekymrede. Som Lise sagde idag: Hvis man kunne dø af skræk, var jeg for længst død. Lise Nørgaard er 99.

133 kommentarer RSS

 1. Af ole hansen

  -

  NPL har mange nedladende kommentarer til medbloggere der ikke mener det samme som radikale NPL. Hvorfor er NPL så hovmodig og arrogant?

 2. Af Jørgen lykke

  -

  Nu er det 1,4 tusinde, der anbefaler Sørens blog – Hvad betyder så de 20- 25 fantasifulde personer, der kun har ondskabsfulde kommentarer.

 3. Af B. Mortensen

  -

  “Hold så op med at skræmme vores børn, så de har mareridt om natten som vi andre havde i 70erne.”
  Hvad er det nu man siger, at overdrivelse fremmer forståelsen!
  Hvem kan dog tage denne artikel særlig alvorlig når man husker og ved hvordan Ventre opførte sig i den mørke tid. Det er i de mørke tider man viser sit mandsmod og hjerteblod for det man tror på. Kæmp for alt hvad du har kært dø om så det gælder, ved Venstre ikke hvad betyder.

 4. Af B. Mortensen

  -

  Jørgen Lykke
  “Nu er det 1,4 tusinde, der anbefaler Sørens blog – Hvad betyder så de 20- 25 fantasifulde personer, der kun har ondskabsfulde kommentarer.”

  Med mindre der også var en knap hvor man kunne anbefale ikke at læse artiklen, betyder 1,4 tusind INTET…..
  Hvad sammenligner du med?

 5. Af J. Hans en

  -

  AF FRANK A – 22. JULI 2016 18:26

  Højreekstremisterne er ind imellem hårde ved den skrøbelige gamle mand som kalder sig “Lemche.” Han skriver jo også i andre navne.
  Det tager hårdt på ham.
  Så hårdt at han nu snakker dem efter munden.
  Så de ikke skal tale så grimt om ham.
  Selvrespekten har han mistet. Måske aldrig haft den.
  Man kan kun iagttage det med en blanding af væmmelse og medlidenhed.

  Men han glemmer, at uanset hvor meget han fornedrer sig og kryber i støvet.
  Så vil de alligevel svine ham til ved den første lejlighed.
  Undertegnede er ikke den som skal bebrejde “Lemche” for hans knæfald for de sorte kræfter.
  Kun glæde sig over at man selv uden problemer kan bevare værdigheden.

 6. Af Niels Larsen

  -

  Niels Peter Lemche – 22. juli 2016 21:57

  Ja. Naturligvis kan vi godt klare terroren på sigt.

  Men er det virkelig x antal europæeres liv værd ikke at gøre det eneste rigtige omgående: at smide muslimerne ud af vor verdensdel uden smålig skelen til konventioner, Fühlerei og pladderhumanistisk fjolleri samt fejlagtigt tildelte statsborgerskaber?

  personligt mener jeg, at en uskyldig europæers liv reddet fra muslimsk terror er noget vigtigere end at vi træder muslimerne over deres altid ømme tæer ved at smide dem ud.

 7. Af Maria Due

  -

  Jørgen Lykke.

  Hvorfor skriver 1,4 tusinde og ikke 1.400? Tallet kan da ikke undre, der er mange flere, som gerne vil tro på Søren Pind, der måske mest af alt forsøger at trøste sig selv. Hvis han læser dagens JP, vil han støde ind i et læserbrev fra cand.mag. Frants Andreasen med overskriften “Hvorfor er der ingen, der passer på Danmark”, og det er jo et oplagt spørgsmål, som debatredaktøren gav den bedste placering, og hvor følgende er fremhævet:

  “Der sidder åbenbart dygtige og målbevidste mennesker og anstrenger sig for at give et fordrejet billede billede af Danmark.”

  Læserbrevet slutter : “Europa må overvinde sin handlingslammelse overfor en muslimsk verden i opløsning.” Og det er jo sagen, for som den udskældte Lemche skriver, er vi jo stærke, og derfor søger muslimer hertil for at få del i vor succes og kan oven i købet – hvis de har behov for det – skyde sig ind under, at de følger koranens påbud om at erobre fjendens territorium.

 8. Af Henning Svendsen

  -

  Kriminaliteten er faldet!-og det gentager Pind nu igen efter et år søm Cherif
  Nogen vil sikkert give Pind æren og den er ham velundt,for ellers er det ikke meget at juble over -det hele kører uanfægtet videre
  Vi læser at Sverige. Vil slå hårdt ned på gruppevoldtægt og Tyskland gør det samme
  Hvorfor slutter pind sig ikke til selskabet-her kunne han slå igennem som justitsminister og komme på alles læber og blive helt som en John Wayne
  Hvadenten pigen siger ja eller nej så skal dette bunkepul naturligvis afskaffes og derfor straffes som voldtægt og alle forældre med store piger vil måske endda få øje på Venstre og stemme på dem ved næste valg og med to nye partier der banker døren,ja så skulle man tro at Venstre er på mærkerne.
  Men måske har Justitsministeren travlt med at opklare de falske rapporter fra Skov og Naturstyrelsen hvor der sidder nogen med et viskelæder og skifter tal ud?

 9. Af Niels Larsen

  -

  Det er muligt, at kriminaliteten generelt er faldende.

  Til gengæld er jeg ret sikker på, at den muslimske kriminalitet er både i stigning og bliver grovere.

 10. Af Niels Larsen

  -

  Så sent som i går myrdede en 13-årig og en 15-årig muslim 2 ældre damer med en bil som gerningsvåben (det er tilsyneladende en populær fremgangsmåde for tiden).

  Ganske vidst ikke helt med fortsæt, men det er de to damer(s efterladte) nok ret ufølsomme overfor.

 11. Af Flemming Lau

  -

  Maria Due. Ja ! Jihad begrebet i alle afskygninger, wellfare jihad, klasse dominans jihad, mad jihad etc

 12. Af Henning Svendsen

  -

  Ja det var frygtelige i de gamles barndom og de fortæller med skælvende stemme!
  På hverandet gadehjørne stod en :spritter: cigaret automater blev brækket op unge i læderjakke kørte på udboret knallert de gik amok til Rock and Roll musik og smadrede ølflasker helt til landbetjenten dukkede op og sendte den hjem i seng og når to kom op at slås og den ene lagde sig -ja minsandten om ikke ikke kampen var ovre og tilskuerne gik hver til sit.
  Ja disse frygtlige tider har dog tilsyneladende ikke skadet 99 årige Lis og det er da et lille lys i mørket.

 13. Af Niels Peter Lemche

  -

  Men til alle Islambashere her: Det var da kedeligt, at iraneren i München var inspireret af Breivik og ikke af Muhammad!

 14. Af Troels Andersen

  -

  Hvis kriminalitets-statistikken over anmeldelser virker lige så godt som censuren på denne blog, så er kriminalitet helt afskaffet fra nu af.

 15. Af Niels Larsen

  -

  Niels Peter Lemche

  For så vidt ligegyldigt.

  Hvis ikke vi havde ladet disse 3. verdens mennesker komme til Europa, så var det ikke sket.

  Atter undladelse af rettidig omhu.

 16. Af Troels Andersen

  -

  Niels Peter Lemche,
  Respekt for dit forsvar for muslimer generelt. Det er fornuftigt.

  Men, du skulle vide bedre end at kopiere tysk propaganda.
  Tyskernes pressefrihed er ikke-eksisterende.
  De vil gøre ALT for at give “højrefløjen” skylden uanset hvad.
  Eller – de har ikke forstået, at islamisterne er den farlige højrefløj.

  Helt ærligt – en iransk muslim og Breivik?
  Man skal da være ekstremist for at tro på den.
  Det næste bliver små grønne mænd i stedet for de islamister, der bomber og skyder civile inkl. muslimer alle steder.

 17. Af Niels Peter Lemche

  -

  Niels Larsen, nu er de her, så med mindre du vil lave en holocaust på dem, må du se at finde en modus vivendi med dem. Det betyder ikke, at de skal have lov til at lave de ulykker, som en del unge i blandt dem er i stand til. Det er sikkert heller ikke nok at afkræve dem et løfte om at overholde vores love og regler. Man er nødt til fra første dag at fortælle dem, hvad konsekvensen er, hvis de ikke spiller med, og her kan man sagtens sige til dem: Så er det ud af vagten. Så har I intet her at lave.

  Du kan altid brumme over det politiske system, der har ladet det komme hertil; men det værste er nu engang, at man ikke har ’sat sig på dem’ fra starten af, men har tilladt parallelsamfundene at konsolidere sig. Parallelsamfund behøver ikke at være et onde. Det ser man i USA, hvor der er et utal af forskellige. En vis selvjustits eksisterer også, ikke mindst i diverse Chinatowns.

  Nå alt dette er ret ligegyldigt lige nu, hvor det gælder om at finde ud af, hvordan vi kommer videre, og her har jeg selv sagt min mening adskillige gange de seneste dage, så det kan ikke være ubekendt. Ej heller kan det være ubekendt, at jeg hele tiden har opfordret til handling i stedet for den endeløse jammer og hyl.

 18. Af Niels Larsen

  -

  Niels Peter Lemche

  Hvis vi skal finde fælles grund, så bliver det efter devisen: “One strike, and you’re out”.

  Forstået som “indordn dig 110% efter danske regler og skikke eller forsvind”.

  Intet kompromis!

  Så hellere tage kampen én gang for alle. Islam har intet – INTET – at gøre i Europa.

 19. Af Lene. H Madsen

  -

  Fascismen lever i bedste velgående ser jeg.

 20. Af Svend Jensen

  -

  EU er et mareridt, som kan skræmme ethvert barn og enhver voksen.
  Lad de gamle på egnen fortælle om de glade EU-frie dage. Dengang da statsministeren ikke skulle ringe til Tysklands kansler og bede om tilladelse til dette eller hint.
  De gamle på egnen kunne fortælle om dengang tyskerne ikke var så kålhøgne som idag. Dengang tyskerne stod med hatten i hånden og tiggede om husly og mad efter at have smadret Europa gennem 5 år. De betalte aldrig den krigsgæld de havde oparbejdet ved at plyndre Danmark uhæmmet i de 5 år.
  Det danske folk fik tilbudt det gamle danske sydSlesvig tilbage af England; men det radikale venstre og socialdemokratiet var allerede dengang hundeangste for tyskerne, så de krøllede sig endnu engang sammen, selv for det tabende herrefolk.
  Dette er, hvad de gamle på egnen kunne fortælle af minder, hvis de fik lov af Eliten.

 21. Af Flemming Lau

  -

  Niels Larsen. Har du mere information om Valby parken ?

 22. Af Niels Ulstrup

  -

  Jeg kan ikke være uenig med Lemche:og hvordan vi kommer videre her skal vi gribe om ondets Rod:ISS og herboende der forbryder sig med alvorlige kriminalitet de skal partout ud af lemmen
  Men slå ikke dem alle over en kam:
  Og nu må jeg vist se at komme væk for sandheden er ille hørt og en hård kerne smadrer alle debatter uden at læse hvad der står skrevet

 23. Af Niels Larsen

  -

  Flemming Lau

  Udover at det var et par af Allahs bæster på 13 og 15 år, så næh.

 24. Af Flemming Lau

  -

  Niels Larsen.
  Jamen hvorfra ved du hvilken etnicitet, de er ? Normalt når der sker sådan noget, er der intet i de digitale medier, men til gengæld kan man ofte komme sagen nærmere med de trykte aviser. Jeg kan intet finde idag !

 25. Af Niels Larsen

  -

  Flemming Lau

  Et 3. Allah-bæst har på Facebook været så elskværdig at true et vidne med alskens djævelskab “fordi én af de to er min lillebror”.

  Så adressen er god nok.

 26. Af Flemming Lau

  -

  Niels Larsen.
  Tak ! Jeg er ikke på Facebook, selv om venner og bekendte presser på. Orker det bare ikke, men jeg kan godt se, at man er begrænset til, hvad mainstreet medierne ønsker at ” fodre” en med, desværre ! Så det er godt, at du følger med i detaljen.

 27. Af ole hansen

  -

  Flem ming lau. Du kan da finde masser af oplysninger hos 180g og den korte a vis samt jp-jalving.

 28. Af Karina eriksen

  -

  Årrrrhhhhh det sædvanlige ‘alt var bedre i gamle dage’ pis. Vi har de politikere vi fortjener. Altså må vi være hjernedøde. Pind er uværdig, som politiker, sanger, danser, kok, sexsymbol, ladyboy, osv osv osv..

 29. Af Niels Larsen

  -

  Søren Pind kører i dagens JP (jyllands-posten.dk/debat/kronik/ECE8870111/fri-os-fra-nemme-svar/) frem med, at “de nemme løsningers tid er forbi”.

  Jamen… hvorfor fortsætter regeringen så i det spor og vedbliver at lukke kulturfjender en masse ind i landet? Hvorfor vælger regeringen ikke den svære, men sundt fornuftige og rigtige løsning og siger “nok er nok!” og lukker grænsen hermetisk for muslimer og afrikanere, som vi på forhånd ved som gruppe betragtet kun vil være en tung omkostning resten af deres liv?

  Hvorfor vælger regeringen ikke den svære, men sundt fornuftige og rigtige løsning og opsiger de stærkt forældede konventioner og tager det opgør, som det vil udløse med EU?

  Når man står med et problem er første skridt på løsningen da at fjerne roden af problemet. Og roden i dette tilfælde er IKKE at finde i Mellemøsten eller Afrika – problemerne der kan vi nemlig IKKE løse (og vi skal heller ikke forsøge længere, da det eneste, vi får ud af det, er dobbelt så mange folkevandrere om 20 år). Løsningen er at lukke grænsen og nægte modtagelse af alle, som kommer uden den fornødne rejsehjemmel.

  En anden del af den svære, men fornuftige løsning er derpå at opsige ALLE opholdstilladelser for muslimer og afrikanere, som endnu ikke har tiltusket sig statsborgerskab. Gør som Nye Borgerlige advokerer: giv dem 2 år til SELV at skaffe sig et levebrød eller alternativt forberede deres hjemrejse. Danskerne er IKKE sat i verden for at være skaffedyr for kulturfjendtlige mennesker i hundredtusindtal, som direkte og indirekte stjæler den velfærd, som danskerne selv skulle nyde godt af.

  Regeringen vælger i øjeblikket netop de nemme løsninger, som Søren Pind harcellerer over. Den lader revl og krat komme hertil, stjæler pengene til forsørgelsen fra de sagesløse skatteydere og tager nærmest maden og plejen fra vore ældre og svage medborgere.

  Med andre ord: regeringen svigter groft ansvaret overfor de mennesker, hvis interesser, den er sat til at varetage!

 30. Af Niels Larsen

  -

  Søren Pind i JP – fortsat.

  SP: “Brexit bør give anledning til en bredere samfundsdebat, hvor dem, der konstant og hele tiden kommer med nemme løsninger på komplekse problemstillinger, i langt højere grad end i dag stilles til ansvar.”

  Jamen… I VIL jo ikke lade jer stille til ansvar…

  I nægter jo konsekvent så meget som at diskutere pro et contra, når det gælder EU. Hvad finder I tilhængere så godt ved et system, som

  – skaffer os en mængde uvelkomne mennesker på halsen
  – lader underbetalte mennesker fra Østeuropa stjæle danskernes arbejde
  – sender tonsvis af danske kroner til Bryssel, hvor de spildes på uduelige sydeuropæiske bønder og tyvagtige østeuropæere samt smides i grams til den tyrkiske diktator – intet af det er i danskernes interesse
  – lader udenlandske politikere have 723/736 indflydelse på dansk politik, selvom disse politikere ikke giver en hujende fis for Danmark og danskerne
  – lader en politiserende domstol med ikke-folkevalgte dommere spille overdommer i danske afgørelser
  – lader en fordrukken sut i Bryssel tegne forretningen
  – og så videre…

  Hvad godt finder I ved det system? Ingen i den omliggende verden regner jo alligevel den Europæiske Union for andet end en farce.

  Jeres lovprisning af EU er præcis de påstande, som I slynger om jer med; EU er til skade for den nordvesteuropæiske borger, ikke til nytte. Det går heldigvis op for flere og flere, hvorfor støtten til projektet er stedse faldende.

  Og mig bekendt har IMF lige indrømmet, at de tog “fejl” mht. virkningerne af Brexit. I klart sprog: IMF løj af politiske årsager.

  Du misforstår helt og aldeles problematikken mht. krig og islam. Vi ønsker ikke at føre krig mod islam, men islam FØRER KRIG MOD OS (og har gjort det i 1400 år) – og det er vi nødt til at acceptere som et faktum. Og derpå svare igen på en måde så vi kan vinde krigen. Uanset hvilke midler, det kræver – inklusive de tunge våben, hvis det er nødvendigt. En krig fører man for at vinde den. Ikke som den operettekrig, alliancen fører i Irak/Syrien, hvor der tages utopiske hensyn til civilbefolkningen – det er ikke sådan, man vinder en krig. Og slet ikke en krig, hvor fjenden ikke bærer uniform.

  Og som et første skridt til at vinde den krig fjerner man fjendens tropper på egen jord gennem internering og forbyder hans ideologi. End ikke det kan I finde ud af – og derfor er vi på den lige vej til at tabe krigen. For I nægter at erkende sandheden om, hvem og hvor fjenden er!

  Og med den manglende erkendelse bereder i også vejen for borgerkrige i Europa. Tror I virkelig, at befolkningerne i al fremtid stiltiende vil affinde sig med at blive plukket økonomisk for at tjene fjendens interesser, lade sig myrde af fjenden uden modstand og lade sig lede af politikere, som ikke kan og ikke vil leve op til deres ansvar?

  Hånden på hjertet, Søren Pind: tror du selv på det? I Frankrig taler efterretningschefen åbent om borgerkrig. Den schweiziske hærchef har samme tanker. Orbán er på samme side.

  Hvornår vågner de øvrige politikere op til virkeligheden?

 31. Af Niels Ulstrup

  -

  Niels Larsen:hvor vil du sætte flygtninge børn op i et tog til Sibirien?rummer du ikke andet end had heldigvis taler du kun et mindretal efter munden oog selv DF vil ikke længere smide dem ud med faldskærm men fortsæt bare med dit ævl :du er en stakkel der hulter sig gennem livet og skriver ubehjælpsom.

 32. Af Niels Larsen

  -

  Niels Ulstrup

  Sandheden er ilde hørt, hva’? 🙁

 33. Af Krista Lau

  -

  Her i landet er enhver uskyldig, indtil andet er bevist.. Bloggeren efterspørger moralske og praktiske svar på landets Islamiske udfordring! Lyt og Lær blogger. Op til Pearl Harbor i 1941 advarede efterretningstjenesten, den amerikanske kongres “Japanerne hader os, og en dag går de på os” I Danmark går 75% af muslimerne indfor Sharia loven og giver udtryk for jødehad. Og deres “brune stormtropper byder os på alle planer i vort samfund, udfordringer man aldrig har set lige.
  Så derfor;
  1. Opsig konventionerne.
  2. Opret internering Lejre.
  3. Håndhævelse af lov og orden ;

  Hvergang en muslim overtræder loven, sendes vedkommende i internering lejr. Alle muslimske
  relationer sendes samme vej, med mindre de frivilligt vælger at forlade landet. Transporten ud af landet, betales af de berørtes løsøre. Resten konfiskeres indtil gæld til stat og kommune er betalt.

 34. Af Niels Larsen

  -

  Ikke alle myg stikker og suger blod (det gør kun hunnerne).

  Alligevel tværer vi dem alle ud, hvis vi kan.

  Funder lidt over det – og foretag så eventuelt sammenligningen.

 35. Af Niels Peter Lemche

  -

  NIELS LARSEN, synes du og dine venner ikke, at det kunne være en god idé at se, hvordan det går for briterne med forhandlingerne? Eller er I bange for, at resultatet bliver så elendigt, at ingen andre steder fortsat vil prædike om velsignelserne ved at stå udenfor? BREXIT fortalernes reaktion på afstemningen er ellers talende nok: Hjælp, lad os komme af sted. Smart af den nye PM at sætte en af de mest højtråbende i spidsen for forhandlingerne, vel vidende at han bliver korsfæstet, hvis han ikke får en ordentlig deal i hus.

 36. Af Niels Larsen

  -

  Niels Peter Lemche

  Det er jeg ret indifferent overfor, Lemche, da det for mig ikke drejer sig om at have indflydelse i verden eller at skrabe mest mulig velstand til mig.

  Jeg foretrækker blot, at vi er herrer i eget hus og at danskerne – og KUN danskerne – beslutter, hvad der er ret og vrang.

  Jeg vil blæse på, om vi har mere indflydelse på kinesisk politik ved at være medlem af EU end vi har som enkeltland.

  Kun på det sikkerhedspolitiske område kan jeg se en fordel ved at være flere sammen om det politiske.

  Handelssamarbejdet i EF-regi var absolut en fordel. Den politiske union er skadelig.

 37. Af Niels Peter Lemche

  -

  NIELS LARSEN, det er meget naivt at tro, at vi er herrer over noget som helst uden for EU. Den danske økonomi er ikke større end, at Soros og et par af hans venner kan lægge den ned efter behag, hvis ikke Den Europæiske Centralbank støtter kronen. Vi kan måske, hvis vi står alene udenfor, få lov til at administrere den fattigdom, der kommer ud af, overhovedet ingen indflydelse at have. Jo måske skal vi så lave en række aftaler med et part lande med lignende problemer; men hvad er der så blevet af selvstændigheden, som du ser de?. Alle disse EU-modstandere taler enten mod bedre vidende, eller også kniber det med hovedregningen.

 38. Af Niels Larsen

  -

  Lemche

  Hvordan kan det så være, at Schweiz, Island, Serbien, Albanien etc. kan klare sig alene?

  Jeg er da udmærket klar over, at et par rigmænd kan lægge landet øde. Og at øvelsen har været udfoldet andre steder.

  Det ændrer blot ikke på, at jeg ikke har nogen som helst tillid til ridefogederne i Bryssel og hellere vil kunne holde undermålerne i Folketinget ansvarlige for tåbelighederne. Dem kan jeg nemlig være med til at skifte ud; det kan jeg ikke, når det kommer til ridefogederne.

 39. Af Krista Lau

  -

  Af Flemming. Store køer ved Dover-Calais færgeoverfarten. 10 Times ventetid. En kontrollør til samtlige biler, hver bil kontrol varer 40 minutter !
  Kunne det ligne, nej det er da umuligt, det ka’ da ikke passe… , ikke allerede,. årsagen er naturliv….
  Daily Mail ; ER DET HER CHIKANE ???

 40. Af Niels Peter Lemche

  -

  NIELS LARSEN, det var dog en blandet hob. Island klarer sig ikke alene. De er forgældede op til halsen og lever af andres nåde. Men de har deres torsk…jeg kan ikke lide torsk. Serbien klarer sig heller ikke alene, men har en hvis støtte fra storebror Rusland og vil vist frygtelig gerne ind i EU. Alene er de r… og nøgler. Albanien … vi du have, at vi skal le? Så er der Schweiz. Men de har lige det fortrin, at de er alles bank. Hvem plyndrer sin egen bank?

  Og mht. Schweiz plejer jeg at citere Harry Lime. I øvrigt stammer meget af min familie på mødrene side fra Graubünden, helt nede ved den italienske grænse. Dybere ned i Schweiz kan du ikke komme.

 41. Af Niels Larsen

  -

  Lemche.

  Jeg tog blot lidt på må og få af de nærmest liggende. 🙂

  Udenfor EU er der ca. 169 lande, som hver for sig klarer sig uden EU. Hovedparten af dem har mig bekendt ingen lyst til at komme med i unionen.

  Og igen: Jeg har mulighed for at stille undermålerne i Folketinget til ansvar.

  Jeg har absolut ingen mulighed for så meget som at klage over ridefogederne på en måde, så de hører om det.

 42. Af Niels Peter Lemche

  -

  Niels Larsen, jeg håber mit svar kommer ud af filtret.

 43. Af Niels Larsen

  -

  Jeg kunne godt tænke mig at have en liste over forbudte ord, Lemche… :-/ 🙂

  Det filter er ikke let at gennemskue.

 44. Af Troels Andersen

  -

  Niels og Niels,
  Det ser ud til at filteret træder i kraft, når deltagere nærmer sig hinanden i moderat dialog, og nægter at gå med på indlæggets primitive propaganda budskab, som har til formål at skabe forvirring og splid.
  🙂

 45. Af E. Larsen

  -

  Der er heldigvis mange af indlæggene jeg er meget, meget enig i.
  Trist, trist, trist er at jeg engang var nærmest “fan” af Søren Pind, men den mand har i dag ingen ryggrad, hvilket nok er et slemt problem for en JUstitsminister!!
  At han selv i dag ikke kan forstå at “asylansøgere” (falske migranter) ikke skal til Danmark – hvorfor skulle de dog det? De kommer fra sikre lande i EU – vi kan selvfølgelig afvise dem (hvis vi vil) – Men det vil den gode søren p. ikke?
  Og hvad sker der så? Alle andre kan se det: danmark bliver et farligt land at bare bevæge sig ud i om aftenen, om morgenen, og om dagen. (er det jo allerede) Overfald, hjemmerøverier, knivstik, drab, terror m.m. er det som vores multi-kulti-politik har ført til. Venstre har ca. 15 procent opbakning hos befolkningen i dagens Danmark og vi skal altså acceptere at de ændrer vores samfund med Merkel-EU – som der absolut ikke er flertal for.

 46. Af E. Larsen

  -

  Trist og pinligt at se at vi danskere ikke må se at det selvfølgelig er og var tale om indvandrerbørn på 13 og 15 der myrdede ældre damer i Valbyparken med en bil de selvfølgelig havde 1) stjålet , 2) ikke havde kørekort til.
  Kære danskere – det bliver langt, langt værre – mærk jer mine ord. Grænselukning og hjemsendelser skulle være sket for længst og i hvertfald da vi fik en såkaldt borgerlig regering, hr. Pind.

 47. Af Niels Ulstrup

  -

  Jov det er da rart når vi taler ordentlig til vores modstander og kunne vi så slippe for denne deportations snak så kunne Niels Larsen blive en fremragende debatør
  Lad gå han er Putins mand i Danmark det kan vi nok ikke gøre noget ved

 48. Af Niels Larsen

  -

  Niels Ulstrup

  Jeg er skam ikke Puttes mand i Danmark.

  Jeg er bare ikke enøjet og kan tænke selv.

 49. Af Niels Peter Lemche

  -

  TROELS ANDERSEN, jeg tror faktisk at du har ret! Det kan være, at Niels og Niels skal begynde deres indlæg med at kalde hinanden for de værste ting, man kan finde på.

 50. Af Niels Larsen

  -

  Niels Peter Lemche

  🙂

Kommentarer er lukket.