Løgn og folkets ansvar

Af Søren Pind 234

Jeg kan se det på min facebookprofil: For nogle måneder siden lavede jeg den om, så alle kunne skriver derinde. En såkaldt side. De seneste dage (!), ikke uger, er antallet af socialdemokrater, der har været inde på siden og bagatellisere regeringens løftebrud og løgne eksploderet. De udgiver sig for at være almindelige vælgere, men omfanget og ensartetheden er massiv. Jeg tager hatten af for socialdemokraternes organisering ift. de sociale medier. Ganske vist følges min side af over 23.000, nogenlunde det samme min twitter, men der må ligge anseelige ressourcer bag, der med sikkerhed ikke er omfattet af offentlighed ift. valgtilskud. Jeg har – antidemokrat som jeg er – valgt at blokere disse partiudsendte, og har jeg begået enkelte fejl i denne sammenhæng, beklager jeg. Men billedet er generelt klart. Valget nærmer sig, og alle metoder tages i brug:

Metoden er simpel: Lars Løkke anklages for at være en sjuft, og løgnen fornægtes. Så sent som forleden fik vi en smagsprøve i offentligheden på det, da Bjarne Corydon pure benægtede hos Clement, at regeringen havde begået løftebrud. Se lige denne video. Der tilføjes naturligvis gerne en bemærkning om, at det er ubehageligt, at valgkampen skal være så beskidt og personligt, og at den hermed når nye lavpunkter.

Nu har jeg tilfældigvis været udsat for den metode adskillige gange. I 1998, hvor løgnen gjaldt efterlønnen, i 2005 i København, hvor løgnene gjaldt 5000 boliger til 5000 kr. på 5 år og 2011, hvor løgnen gjaldt det fatamorgana, de kaldte “fair løsning”, 12 minutter, 40 pct. lavere buspriser og bevarelsen af efterlønnen. Som Sass sagde, så ville regeringen hellere gå af end bøje sig for de radikale – ja go’daw Erna…

Socialdemokraterne har haft en mulighed og en alene for at vinde det kommende valg: At miskreditere Venstres formand. Det er til dels lykkedes. Jeg synes på et urimeligt grundlag. Det kan du bl.a. læse om her. Og her. Også her har jeg svært ved at slippe det planlagte og velorganiserede. Det bevidste. Jeg kender Lars Løkke Rasmussen gennem 30 år som en af de dygtigste politikere herhjemme. Som manden der med nytårstalen turde tage livtag med en af de største showstoppere i dansk politik, efterlønnen – han turde sige det, i modsætning til både Nyrup og Thorning… En politiker, der står bag alle større reformer, og som havde den styrke, at den ny regering skrev i sit valggrundlag, at den økonomiske politik i bredeste forstand baserede sig på hans – VK-regeringens – politik. På det felt er den eneste mulige socialdemokratiske strategi til dels lykkedes.

Al magt udgår fra folket, siger vi ved højtidelige lejligheder. Det ansvar bliver vigtigt ved det snart kommende valg. For det fællesskab, hvorudfra magten udgår, skal ved dette valg enten en gang for alle velsigne, at løgnen er et legitimt instrument at bruge i politik, eller straffe det i et omfang, så det ikke sker igen.

Det er en alvorlig sag. Det er i dette lys, tingene skal ses. Socialdemokraternes strategi skygger for den sandhed, at indlejres løgnen i politik, vil ikke kun socialdemokraterne, men alle partier, og hele folkestyret i løbet af få år stå for fald som vi kender det. Politik vil blive det mørke, der skitseres i moderne politiske tv-serier. Det at tjene – som efter min opfattelse er noget af det fineste, et menneske kan – vil blive foragtet og lagt for had, og ethvert håb og enhver idealisme bliver destrueret. Mørket vil regere landet. Ud af det mørke kommer intet godt.

At det enkelte menneske er syndigt, skulle man måske erindre sig i disse påskedage, hvor Jesus lod sig korsfæste for netop at sikre os syndernes forladelse. Det er menneskets natur – alt det jeg ikke vil, det gør jeg – hvorimod det jeg gerne vil, det gør jeg ikke. Det virker tåbelig at netop dette skulle være afgørende for ens politiske valg. Vi har alle ting, der udstillet i offentlighedens nådesløse (!) skarpe lys ville ændre andres syn på os. At straffe Venstre og Venstres formand i denne sammenhæng er imod selve det grundsyn, vi har haft i snart 500 år her til lands.

Og så  oven i købet at gøre en bevægelse, der har gjort den kyniske magttilvejebringelse til sit varemærke, og ingen midler skyr – indlejrer selve løgnen som et aktivt kampagnemiddel – til sejrherre, gør det kun værre. Først løj man. Så løj man om løgnen. Og så udskriver man folketingsvalg. Det er en metodisk undergravning af vores fællesskab og alt, hvad dansk folkestyre hviler på. Da Auken løj om NATO og Stoltenberg, reagerede folket kontant og klart – af selve denne årsag blev han aldrig statsminister.

Det anliggende kan ikke bagatelliseres. Det er selve valgkampens hovedspørgsmål.

Ender det med, at dette belønnes er ansvaret folkets. Det kan ikke fraskrives igen i fremtiden. For al magt udgår fra folket – og der er intet at misforstå denne gang. Løgnene var så eklatante, og det står klart for vore øjne. Belønnes dette, vil dansk folkestyre aldrig blive det samme igen.

Folket har, sandelig, de politikere, folket fortjener.

234 kommentarer RSS

 1. Af J Nielsen

  -

  “Kommunismen er jo en særlig afart af fascismen.”

  Det er jeg bestemt ikke enig i. Fascismen er gud, konge og fædreland. Kommunismen er international.

  Fascismen er i bund og grund borgerlig. Den er national,, og den er konservativ. Men den er ikke liberal. Ikke blot det, den er anti-liberal, og det har den tilfælles med kommunismen. Deraf sammenblandingen

  Det sker igen og igen, dels med fuldt overlæg, fordi nogen har et ønske om at hvidvaske borgerligheden for antidemokratiske tendenser, og dels som en misforståelse, fordi man tror at når man er borgerlig er man nødvendigvis også liberal.

  Det er ingenlunde tilfældet.

 2. Af Hans Hansen

  -

  J . Nielsen

  Det er ligegyldigt om du er enig. Det handler overhovedet ikke om hvad du forstår. Kun om historisk pragmatisk evidens. Det er til gengæld din opgave, hvis du har ønske om at forstå virkeligheden.

  Kommunisme er antidemokratisk feudalistisk despoti. Derfor indeholder kommunisme samme elementer som Mussolini’s fascisme. De er begge et-parti systemer, og derfor har det ikke et klap at gøre med liberalisme eller ej.

  Din overordnede forståelse er derfor aldeles mangelfuld. Naturligvis især hvis den opstod tidligt i dit liv, og du aldrig opdagede hvor vigtigt det er at forholde dig uvildig. Det har ikke noget at gøre med liberalismens politiske fejltagelser. Det har derimod noget med at du ikke har hold på grundlæggende begrebsbetydning.

  Kommunismen er antidemokratisk, feudalistisk og despotisk. Derfor “fascistisk”. Hvor mange beviser vil du have serveret? Er kommunismens genocide (folkemord) ikke nok bevis?

  You don’t stand a chance …

  Iøvrigt afviger europæisk fortolkning af liberalisme totalt fra USA’s, hvor den betyder rød politik, til Europa, hvor den betyder blå. Hvordan kan det være, at du, på trods af din formodede betragtelige alder, har formået ikke at forstå selv simple begreber?

 3. Af Hans Hansen

  -

  BJARNE MUNK CHRISTENSEN – 5. APRIL 2015 21:52
  Helt enig med Eva Madsen og andre NORMALT begavede debatører her på blokken.

  ——-

  Må jeg være fri? Min IQ er angivet langt over middel. Just kidding …

 4. Af Frank A

  -

  @ hh

  Du er et vrøvlehoved.

  Fordi et ord betyder forskelligt i europa og US, betyder det jo ikke at de konkrete lande ikke har styr på hvad der er bag.

  Derfor er det jo en gang intetsigende sludder at sammenligne.

 5. Af J Nielsen

  -

  Tak for denne demonstration af at “borgerlig” og “anstændig” ikke hører hjemme i samme sætning.

 6. Af analsex ole

  -

  Pind er løgnet fadder

 7. Af Frank A

  -

  En anden form for løgn, er faktisk ikke at ville fortælle klart, hvad ens hensigter er:

  politiko.dk/nyheder/venstre-bagland-vil-have-klare-svar-paa-hvad-der-er-loekkes-politik

  Baglandet og vælgerne kan se det. Toppen af partiet og Løkke selv, kan ikkke.

 8. Af Frank A

  -

  Her er så en ren tilståelsessag fra en Venstremand, der indrømmer at Venstre lyver, når de beskylder regeringen for at have lavet 31 lempelser på udlændingeområdet

  politiko.dk/nyheder/det-er-ikke-mig-der-har-rykket-mig

  Vesselbo er en af de mest kyndige medlemmer i Folketinget indenfor netop det område, så mon ikke Venstre burde lytte til ekspertisen, i stedet for at fremture med løgnen?

 9. Af Axel Eriksen

  -

  @ Analsex Ole!

  På en sætning bestående af 4 ord er der 2 grammatiske fejl. Formidabelt!

 10. Af Eva Madsen

  -

  De venstreorienterede partier og bloggere bestiller ikke andet end at dæmonisere , de personer og partier der ligger til højre for midten ( i realiteten er der jo ingen ) – eller dem der udtrykker den mindste smule fædrelandskærlighed eller udtrykker ønsket om at begrænse statens indflydelse på den ” frie borger ” / skabe en uønsket værdipolitik / samt begrænse den skadelige muslimske indvandring.

  Der spørges til VENSTRES politik, det kunne passende være = Opsig Schengen aftalen, indfør grænsebomme, ophæv øst aftalen, indfør FLERE forbehold – i forhold til EU – eller meld os helt ud af EU , forbyd al IKKE vestlig indvandring, opsig diverse flygtninge / menneskerettigheds konventioner, nedsat skatten og overførselsindkomsterne tillige med mindstelønnen, indfør flere folkeafstemninger a la Schweitz, hjemsend alle udlændingene som er på overførselsindkomst ,der ønskes ikke et overbefolket Danmark, afskaf udlandsgælden og optag ikke flere lån ( sæt tæring efter næring ) , afskaf gamle love og begræns nye love, nedlæg Danmarks radio DR (den røde samt den overvejende muslimske nyhedssender ) og ophæv tvangslicensen , m.m.

  Men ovennævnte bud skal nok ikke forvente af Venstre , idet de fleste partier leger socialkammerater – et af de værste er dog Dansk folkeparti.

  Men når man analyserer de nuværende partier i folketinget er der jo ingen højre liberale / højre ekstremistiske partier – disse partier får forhåbentlig vind i sejlende i årene fremover.

  Et godt bud er Dansk Samling .
  Og andre bud – kunne være de partier som enhedslistens stormtropper overfalder, ved enhver given lejlighed.

 11. Af Axel Eriksen

  -

  Hvorfor er jeg blokeret – medmindre det drejer sig om enlinies indlæg!

 12. Af D Pedersen

  -

  Det er en sammensværgelse – siger jeg dig!

  Helt ærligt Søren, måske du skulle overveje Occam’s Barberkniv her. Det er næppe sandsynligt at de negative indlæg du fik var resultatet af en omfattende, tusind-mand stærk sabotage af de sociale medier på vegne af Socialdemokraterne. Måske folk bare ikke var enige med dig? Det er vel ikke helt umuligt at forestille sig?

  Hvad med de mange positive indlæg du fik? Var det “det ægte danske folk” der tog en pause fra ostemadden for at give deres støtte til en stakkels undertrykt Venstre-mand? Eller var det Venstre’s (noget mindre, tilsyneladende) social-medie indsatsgruppe der forsøgtet at vinde medie-krigen (det var dem der angreb os – at du ved det)?

 13. Af poul boie pedersen

  -

  “Lars Løkke anklages for at være en sjuft, og løgnen fornægtes”
  Tjah – og én uge før sidste valg anklagedes Helle Thorning for at være skattesvindler, hendes personlige papirer offetliggjordes og løgnen fornægtes. Og så gik vi i krig i Irak for at fjerne masseødelæggelsesvåben, der ikke var der, og løgnen fornægtes, så ændredes forklaring til at fælde Hussein; han døde i efteråret 2003, og hvilken løgn blev herefter brugt til at blive der 8 år mere? Var den udsigten til en Nato generalsekretærpost fornægtes løgnen. Og så oversatte man i HOK Rathsack til arbisk på Google translat – for at fabrikere et bevis for bogens skadelige virkninger og på det grundlag at forfølge forfatteren retsligt og stoppe bogens udgivelse. Den svindelaffære fornægtedes også, indtil sandheden af andre kanaler kom for en dag.
  I Venstre er der en møgdynge større end fejearbejde for egen dør, før den slags argumenter har en chance for at gøre indtryk, især med kraftudtryk og drageild ud af munden på en rasende Pind, der har det lidt svært med kammertonen.

 14. Af J Nielsen

  -

  Hvad er det man siger? Han ser splinten i sin broders øje, men ænser ikke kæppen i sit eget øre.

 15. Af Frank A

  -

  @ jn

  Det er svært dels at se noget som enøjet Sanco Panza, for en Løkkeridder.

  Særligt når der er konsumeret 20 snaps, og en række fadøl

 16. Af Hans Hansen

  -

  Det er muligt at Pind ikke helt forstår nødvendigheden af at indføre folkestyre som fortolket. Også at Pind mener, fuldstændigt som Thorning iøvrigt, at Danmark skal handle aktivistisk, men en løgnhals er Pind squ ikke. Det er Helle Thorning til gengæld, med flere andre Socialdemokrater, også så det vil noget.

  Se nu f.eks idioten der undskriver sig Analsex Ole. Hvilken sublim tåbe, typisk blandt det røde segment. Tosser i lange baner, hvor nogle dog forsøger at være seriøse. I sig selv et argument for ikke at indføre folkestyret. Det holder bare ikke at overlade demokratiet til politikere på den lange bane. Det vil ende med de kvajer sig mere end de gavner. Flere mener sikkert det allerede er sket.

 17. Af Frank A

  -

  @ hh

  Jeg ved ikke hvem der er dummest eller prøver mest at lyve, men trollen med den enkelte dyslektiske sætning, kunne jo i lige så høj grad grad være en psykisk syg, som en der vil sætte rav i den.

  Ud fra en sætning, at dømme, er i sig selv løgnagtigt.

  Nå – så Pind lyver ikke? Hvad med meldingen om at Løkke, ikke under nogen omstændigheder kunne udlevere dokumenter fra svindlerforetagendet GGGI?

  Løkke beviste jo det modsatte, nærmere timer efter, end uger. Jeg har svært ved at tro den jurauddannede Pind, skulle være så uvidende.

  Fakta er at politikere er som sælgere. De fordrejer fakta, til deres egen fordel. På det punkt, har de intet at lade hinanden høre.

  Dit problem, er blot, at du er så enøjet og umoden, at du er blind overfor din egen fløjs dårligdomme. Umodenhed er svær at ændre. Det tager tid. Når den så er parret med enøjet stupiditet, der tror, at alle samfundsproblemer, har rod i indvandring og flygtninge – ja så er det for alvor svært.

  Så er der nemlig dømt den grufulde diagnose – DF Tosse. 🙂

 18. Af John Laursen

  -

  Nu er det sådan at betegnelsen ” DF-er ” i Danmark i dag er en hædersbetegnelse, dog ikke i rabiate fascist-kredse på Nørrebro i København.

 19. Af Frank A

  -

  @ jl

  Skal vi ikke nøjes med at sige, at i visse subkulturer, er DFer en hædersbetegnelse?

  Lige så vel som rocker og BZer er det i andre?

 20. Af Kim Olsen

  -

  Frank A

  Der er vel næppe tale om subkultur, når det drejer sig om landets 3-4 største parti.

  Sjovt at den dialogsøgende rummelige venstrefløj sidestiller Dansk Folkeparti med rockere og BZ’ere. Jeres forbillede brugte rotter som billede på dem de ikke kunne lide. I følger såmænd fint med.

 21. Af Axel Eriksen

  -

  @ Frank A!

  Som V-medlem kan jeg ikke se, at DF`er skal bruges som et nedladende udtryk. EL består bl.a. af gammelkommunister. Det bliver ikke så ofte fremhævet, som det burde!!!!!!

 22. Af Frank A

  -

  @ ko

  Man kan da sagtens være en subkultur, selvom man er mange. Det der afgør om man er det, er jo den væsensforskellige opfattelse af en række gængse ting, fra det store flertal. Det er det, der en subkultur.

  At du tror at fordi man er en subkultur, så er man sammenlignelig, må stå for din egen regning.

  @ae

  Nedladende og nedladende. Fakta er at partiet døjer med et landsbytosseproblem. Det kan man så vurdere, selv om det er nedladende. Jeg mener blot det er et faktum.

  Det står dig frit at råbe lige så højt og længe, du vil at EL har tidligere kommunister i deres medlemsskare. Jeg tvivler dog på det ændrer på deres tilslutning. Jeg vil nu også afsløre at det ikke er første gang jeg har hørt argumentet. Faktisk er det et af de mest brugte, så jeg forstår ikke lige din pointe?

 23. Af Axel Eriksen

  -

  @ Frank A.!

  Der er vist meget, du ikke forstår – eller hårdnakket ønsker at forstå!

 24. Af Elise Johansen

  -

  Det er en kendsgerning, at en nu kendt person har snydt i skat over mange år. Selv samme person løj over for enten Skat i København eller Justitsministeriets Civilkontor for at minimere muligheden for, at hendes engelske mand kom til at betale skat i Danmark, da han på et tidspunkt rent faktisk var skattepligtig her i Danmark. Problemet blev løst ved, at Skat i København og Skatteministeriet blev enige om at ændre på en gældende fortolkning af en 18 år gammel skatteregel uden at underrette andre skatteinstanser om ændringen. Hvorfor blev denne praksisændring mon holdt hemmeligt?

 25. Af Frank A

  -

  @ ae

  Heldigvis er der masser jeg ikke forstår. Dem der bilder sig ind, at de ved det hele, er nogen svært stivnede kedelige eksistenser.

  @ ej

  Jeps. Jeg kunne også starte med Løkkes løbebane, da han snød Hanne Boel som 17 årig. Derefter er det gået fra svindelsag til bilagssag til ulovlige bestikkelsessager.

  Men ved du hvad: hvad med at holde os til nutiden og se hvad de kære kombattanter ønsker for næste regeringsperiode.

 26. Af P Christensen

  -

  Det er vort privilegium som vælgere; at vælge mellem rød pest eller blå kolera.
  Begge foragter de vælgerne, der alene er trædesten til magten.

 27. Af Elise Johansen

  -

  Frank A, 18:36.

  Detaljerne i dit eksempel kender jeg ikke meget til, men er det ikke forhold, der burde ha’ fået et retsligt efterspil. Jeg går ud fra, at det er sket. Hvis ikke, er det da stærkt kritisabelt. I mit eksempel er der tale om en person, der har snydt sig til meget store pengebeløber af offentlige kasser, dels ved uberettigede fradrag og dels ved at lyve sig til skattefrihed for sin mand. Det er da under al kritik!

 28. Af Frank A

  -

  @ ej

  Løkke benyttede sig af mindreårig-finten.

  HTS som sådan gjorde ikke selv aktivt noget ulovligt. Skat gav hende fradrag. Ifølge flere kilder, gav Tjornings revisor skat besked på fejlen, men den blev ikke rettet.

  Løkke derimod er kendt som bilagsrytter. Lige fra de små på en pakke tyggegummi, til en æske GaJol

 29. Af Elise Johansen

  -

  Frank A., 7:52

  At andre har foretaget sig noget kritisabelt retfærdiggør på ingen måde, at man selv har et noget afslappet forhold til de forpligtigelser, man nu en gang har. Parolen synes at have været: Går den, så går den, og det gjorde den så i 9 år! På samme måde med hendes løgne over for Justitsministeriets Civilkontor og/eller Skat i København. Her gav hun divergerende oplysninger alt efter, hvad hun skulle opnå. Stærkt kritisabelt!

  Hvem havde ansvaret for, at manden fortsat figurerede som værende skattepligtig i Danmark, efter hans fraflytning til arbejde i udlandet. Det havde manden selvfølgelig. Han havde denne oplysningspligt som alle andre borgere i dette land, og hvem havde ansvaret for, at konen fik mandens ulovlige fradrag igennem de 9 år.. Det var selvfølgelig konens ansvar. Hun havde på samme vis pligt til at oplyse Skat om de ændrede forhold i familien. Det kan man ikke bare tørre af på en revisor. Altså var de tårnhøje uberettigede fradrag ulovlige.

  M.h.t. sidstnævnte må man gå ud fra, at han også har fået en kortere snor, for man kan åbenbart begå ulovligheder ved aktive handlinger – men så sandelig også ved passivitet, jf. ovenstående eksempler på ulovligheder!

 30. Af J Nielsen

  -

  “HTS som sådan gjorde ikke selv aktivt noget ulovligt. Skat gav hende fradrag. Ifølge flere kilder, gav Tjornings revisor skat besked på fejlen, men den blev ikke rettet.”

  Ikke så underligt, når man tænker på at “blå blok” lagde ud med at skære dybt i Skat’s medarbejderstab. Man er stadig nede til sokkeholderne, og mon ikke det er grunden til at ejendomsvurderingerne har været ét stort rod det sidste årti.

  Med samme logik som set ovenfor, må det være den enkelte borgers skyld.

 31. Af Frank A

  -

  Noget andet faktisk mere væsentligt bekymrende ved Løkke, er at han har haft en evne til at overforbruge i de organisationer, han har stået i spidsen for.

  Det startede med VU tiden, hvor han som formand efterlod et gabende tom hul i kassen. Videre til sin tid som amtsborgmester, hvor han efterlod et underwkud på 150 millioner, videre til sin tid som regeringschef, hvor hullet var knap 100 milliarder, til sin tid i GGGi, hvor han også var kendt for at overforbruge og lade hånt om nøjsomhed.

  Fælles for det hele, er at han altid sørger for selv at blive godt og grundig begunstiget.

  Her er det så man spørger sig selv: Er det kun toppen af isbjerget. Sidder der folk med bilag og dokumentation, på endnu mere og værre ting.

  Hvorfor har manden ikke offentliggjort sin skattebétaling og sin manko hos moderniseringsstyrelsen?

  Han har jo indrømmet at hans økonomi, var så dårlig, at han ikke selv havde råd til tøj, men skulle have det sponsoreret. Kan man have en så fallent person som, som stqtsminister for et land?

  Jeg mener det ikke.

 32. Af Frank A

  -

  @ jn

  Det er morsomt at se – nej, nærmere trgisk, at blå blok ikke helmer i deres skattenægtercirkus. Hvis de kom til magten igen, kunne de sagtens finde på at skære yderligere i Skats bemanding.

  Dette på trods af den nylige reminder fra Grækenland om hvad en mangelfuld skatteligning og -betaling, kan medføre.

  De er villige til kamikazetogtet.

  At de så yderligere prøver at tvære fadæsen med ejendomsvurderinger af på nuværende regering, afslører blot en blå blok, totalt blottet for moral.

 33. Af Elise Johansen

  -

  J. Nielsen, 9:10

  Jo, du har da en pointe, for naturligvis kan en reduceret medarbejderstab ikke levere de samme ydelser som en større medarbejderstab kan, men er medarbejderstaben ikke blevet reduceret i takt med at også Skat tog computeren i anvendelse? Det må da ha’ overflødiggjort en del medarbejdere og alligevel ikke, for det roder mere end nogensinde tidligere og specielt m.h.t. ejendomsvurderingerne – en skandale uden lige.

  Hvad angår mit indlæg (se 8:49), opstod der ingen problemer efterfølgende. Den højst betalte medarbejder ved det aktuelle skattekontor tog selv affære og fik slået en streg over skattesnyderiet gennem de 9 år. Om han også var med, da selv samme skattekontor ændrede på en 18 år gammel skatte-fortolkningsregel, er uvist, men embedsmænd fra Skatteministeriet deltog i mødet, hvorefter manden blev frifundet for skattebetaling til Danmark. Da var han ellers skattepligtig ifølge familiens revisor!

 34. Af Frank A

  -

  @ ej

  Det er mere end almindelig kendt, at IT ikke er den store rationalisering, som mange gerne vil gøre den til. Det er ikke så sjældent set, at der derimod ér minusproduktivitet i Indførsel af mere eller yderligere IT.

  Derfor er det også halsløs gerning, at høste rationaliseringsgevinsten, inden den har manifesteret sig.

Kommentarer er lukket.