Marius, MORD og myrderier…

Af Søren Pind 92

Mord, skriger han. Med store typer over to hele sider i Ekstra-Bladet. Marius blev myrdet, siger han. Og han må jo vide det. Mord er i staffeloven belagt med mulighed for livstidsstraf. Og manden er tidligere justitsminister. Man røres næsten til tårer. Hans Engell holder af dyr. Når man har studeret manden og læst bøgerne om ham, glæder det egentlig en lidt…

Denne skelsættende udtalelse, der lige for tiden sætter mange tusinde landmænd og slagteriarbejdere landet over i bekymring for, om nu også politiet har tænkt sig at stille dem til ansvar for de millioner af myrderier, de har udsat svin, kvæg og kyllinger for gennem årene, falder samme dag, som Berlingskes Kristian Mouritzen kan berette, at diplomatiet har spillet fallit i Syrien.

Der myrdes mennesker i ti-tusinder. Snart hundrede tusinder. Over 140.000 mennesker er dræbt. 10 mio mennesker nu drevet på flugt. Børn voldtages, bliver torteret og pint, hvorunder lemmer aftages – mens forælde og børn skifter rolle i torturkamrene, tvunget til skiftevis at betragte og blive mishandlet selv.

Ikke desto mindre har aflivningen af en enkelt giraf, der senere blev anvendt til løvefoder – nærmere på savnanen kommer man vel ikke, bortset fra at i Zoo er giraffen helt død, før den bliver ædt… – skabt større opstandelse i den danske og internationale debat, end de hæmningsløse myrderier og den skamløse vestlige passivitet, der må få ethvert anstændigt menneske til at korse sig.

Afladshandlinger, som fjernelsen af nervegasser og den store fredskonference i Geneve, der intet andet skulle end dække over, at den vestlige verden inklusive den danske regering intet har foretaget sig, der reelt kunne hjælpe de afmægtige i Syrien.

Det var et demokratisk oprør. Et oprør, der startede med en graffiti på en væg. En afstraffelse. En folkelig protest. Fredelig! Sekulær. Stipuleret demokratisk. Så fulgte represalierne. Og til sidst kom oprøret.

Men oprøret var stadig demokratisk. Ikke desto mindre afviste blandt andet regeringen at støtte leverancer af våben til mennesker, der ønskede fred og frihed. I stedet gav man friplads til Al Quaeda og andre lignende terroristorganisationer, der nu ligger i kamp med både Assad og de tilbageværende moderate – men er blevet store. Passiviteten skabte kaos. Og derefter syndfloden.

Vi kommer i Europa til at betale en kolossal pris. Ikke Amerika. Ikke Østen. Men vi. Ikke alene vil vi blive ramt på vores selvforståelse og vores moral: Tænk at vi kunne se passivt til den form for myrderier ved grænsen til Europa. Tænk at vi kunne se de allerhelligste af den vestlige verdens kulturelle imperativer tilsidesat, knust, kastet i støv til fordel for mørke, mullaher og magt. Og betænk hvad syriske flygtninge vil komme til at optage, også i Danmark, af boliger, skoler og kriminalitetsstatistik, som følger af de traumer, hvis lige vi aldrig har set i Danmark, ikke engang i forbindelse med palæstinenserne.

Vi har bildt os ind, det arabiske forår ikke kunne lykkes. Det er en form for defaitisme, der fornægter alt, hvad vi ellers prædiker. Men det er også forkert. Tag Tunesien, hvor en bred forsamling af langt de fleste parlamentarikere er enedes om en ny forfatning. Forstandig, sikrende menneskerettigheder, religiøst moderat. Nej. frihedens stemme vil i længden sejre.

Men vore børn og børnebørn – allerede vi selv – kommer de næste tyve år til at betale en kolossal pris for angstens og passivtetens politik. En skamstøtte vil blive rejst over de ledere, der bildte deres befolkninger ind, at samarbejde med Putin, kosmetiske indgreb i våbenarsenaler og skammelige forhandlinger uden reel mulighed for succes var vejen frem.

Man skulle have handlet, da tid var. Man skulle have forhindret flygtningekolonner, sygdomme, ødelagte sjæle og massemishandling af enhver side af den menneskelige sjæl. Man skulle have understøttet de demokratiske kræfter. I stedet veg man udenom. Så til. Lod som om.

Og i Danmark taler vi om “mord”. Mord på en – én – giraf. Den var i det mindste død, da den blev kastet for løverne. I Syrien ser vi mennesker som os selv kastet for de værste udyr i nyere tid – og trækker på skulderen. Thi betænk! Marius er ikke længere i blandt os.

Ordet skændigt slår ikke længere til.

92 kommentarer RSS

 1. Af søren sørensen

  -

  ” I Syrien ser vi mennesker som os selv kastet for de værste udyr i nyere tid – og trækker på skulderen. Thi betænk! Marius er ikke længere i blandt os.

  Ordet skændigt slår ikke længere til.”,
  Af Søren Pind

  Drejer sig jo i Syrien meget om udyr der kastes for andre udyr?

  Men klart at der er uskyldige civile ofre..Vi kan hjælpe dem i nærområderne i Jordan mv..Var i Jordan flere gange sidste år og har næsten phd viden om flygtninge situationen der, da jeg vovet mig ind i en lejr efter besvær.. Jordan har gjort meget fornuftigt for disse flygtninge som de altid har gjort historisk med få resourcer..Et fornuftigt land og præsident..Måske sætter vi ind med god støtte her Søren Pind?

  Det hjælper ikke blot at bruge udviklingsbistanden til at betale retur til borgerlige V og R medlemmer der skal ha udviklingsbistand selv..Sæt ministeriet der over i Enhedslistens hænder så vil men for første gang se ordentlige humanistiske tendenser i brugen af pengene der..Den massive nedskæring vedtaget af VKO og til dels fortsat under RS regeringen her kan godt sættes op og bliver brugt forkert og elitært..Vi skal betale minimum 1% og pengene skal bruges ikke til os selv, men virkelig på fattigdom og nød og armod og ikke mere populistisk vrøvl i egen tegnebog. Vi har råd til at være total altruistiske med 1%.

 2. Af Henrik Knage

  -

  Nu får Zoologisk Have i København 16.8 mill. kr. i statstilskud pr. år, så det er vel (undskyld) iorden med en kommentar?
  Men hvis eksperterne mener de ejer girafferne, så værsågod og tag flodhestene med. Er vist på høje tid, at eksperterne samtidig får regningen, og nøglen til haven – så kan de selv fodre, med sig selv.

 3. Af Anders Thornvig Sørensen

  -

  Det forlyder nu rundt omkring, at der er begyndende tegn på, at amerikanerne er ved at tabe troen på, at diplomati nytter noget i Syrien.

  Den slags forlydender går altid op og ned under fredsforhandlingerne som dem, de stridende parter i Syrien fører med hinanden under venlig vejledning fra stormagternes side. Det er en fast del af spillet, ligesom når man i den civile sektor sender forslag om nye toldforhøjelser til parlamentarisk udvalgsbehandling mens der forhandles om internationale handelsaftaler.

  Alligevel er tidspunktet en smule påfaldende, eftersom det kommer lige efter, at den amerikanske præsident fik kongressens godkendelse af låneloftet for de føderale finanser frem til foråret 2015. Selv om en militær indsats i Syrien under alle omstændigheder skal finansieres ved særbevillinger uden om den almindelige finanslov i USA, er det klart, at det ikke kan ske uden at der er nogenlunde borgfred om den budgetpolitiske kontekst. Det er også baggrunden for, at præsident Obama ikke ville gå i krig i Syrien på egen hånd uden om kongressen sidste år, på et tidspunkt hvor der var voksende indenrigspolitisk strid om USA’s føderale låneloft og dermed den almindelige finanslov.

  Så måske ligger der virkelig alvorlige hensigter bag de nye antydninger fra USA’s side. Da håber jeg, at de amerikanske ledere og deres rådgivere uden for mediernes bevågenhed har foretaget en grundig komparativ analyse af deres erfaringer i Irak og den forventelige situation ved militær intervention i Syrien.

  En sådan komparativ erfaringsanalyse håber jeg i øvrigt, at de amerikanske ledere i stilhed har foretaget i alle tilfælde. Kommer det til sidst til en militær intervention, er det trods alt bedre at have gjort sit hjemmearbejde først, end ikke at have gjort det. For som sagt: hvis flygtningestrømmen fra Syrien uændret fortsætter med at vokse eksplosivt, kan det til sidst ende med at fremkalde en direkte indgriben fra det USA’s og Tyrkiets side, som den absolut sidste udvej ganske vist, men immervæk.

 4. Af Niels B. Larsen

  -

  @ Maria Due

  Det nytter ikke.

  Folk som hr. Pind er totalt hæmmede af egen magtfuldkommenhed (som de ikke har det mindste belæg for) og komplet ligeglad med landet og dets befolkning.

  Bare de kan lefle for den europæiske (og i Pinds tilfælde den amerikanske) elite og få et klap på hovedet af og til er de tilfredse.

  Som dig har jeg som du nævner boet i flere lande, bl. a. Australien og Saudi, været gift med en udlænding og er rent faktisk også halvt polak, da jeg er produktet af en dansk mor og en polsk krigsfange på vej hjem fra Norge i ’45. Samt været i foreløbig 47 stater på den anden side af dammen, så hr. Pind kan bare klappe i. Jeg kender nok mere til livets tilskikkelser end han gør.

 5. Af Elisabeth Stoltz

  -

  Søren Pind, du blander alting sammen til et ureflekteret miskmask og jeg har svært ved at se, hvad du mener ud over, at vi burde være gået militært ind i Syrien. På hvis side? Oprørenes? Ved du ikke, at de udgøres af allehånde oppositionsfolk, deriblandt islamister? Måske du allerede har glemt, hvad der kom ud af vores ‘bestræbelser’ i Irak? Latent borgerkrig og en præsident på vej til at blive den nye Saddam.
  Tænk dig om!

 6. Af Jens Han sen

  -

  Af Niels B. Larsen – 14. februar 2014 16:23
  “Bare de kan lefle for den europæiske (og i Pinds tilfælde den amerikanske) elite og få et klap på hovedet af og til er de tilfredse.
  så hr. Pind kan bare klappe i. Jeg kender nok mere til livets tilskikkelser end han gør.”

  Ret enig med NBL.
  Pind plejer kun hans egne interesser.
  Men så må befolkningen sige fra overfor politikere som bare håber på den næste krig.
  Ingen af dem er meget bedre end de andre.
  Men det er ret opløftende, at som indsætter indlæg er ret enige i. at Danmark ikke skal deltage i flere krige i den muslimske verden.
  Befolkningen har lært noget.
  Politikerne intet.

 7. Af Hasse Gårde-Askmose

  -

  Det er ubegribeligt, at der ikke blev grebet ind.

  Om ikke andet – som Pind er inde på – at ren egoisme:

  For at undgå eller formindske flygtningestrømmen til Europa.

  NATO og FN samt de øvrige internationale organisationer har i den grad spillet fallit.
  Og det samme har politikerne.

  Det er beskæmmende.

  “Man” kunne så MÅSKE håbe, at der er lavet en underhåndsaftale mellem USA og Rusland om at gribe til handling, når olympiaden er forbi.

  Ingen tvivl om, at mange terrorister fra Ruslands baghave er draget til Syrien. Og så er Rusland da fri for dem…så længe.

  Nu er mange af dem “samlet” i Syrien!!!!
  I særlige terrorgrupper. Så……….

  De – terroristerne – higer efter martyrdøden og Paradis.

  Hjælp dem… til at komme derop.

 8. Af Maria Due

  -

  Niels B. Larsen, jeg er endnu ikke kommet mig over den måde vi jublede i krig på i Libyen, og vi har vel aldrig fået “massakren” i Benghazi dokumenteret. Det var jo almindeligt kendt, at netop i det østlige Libyen tæt på Egypten står Det Muslimske Broderskab stærkt, og det er brødrenes mindste kunst at sætte sådanne rygter i gang. Om de gjorde det, ved jeg naturligvis ikke.

  Siden blev den amerikanske ambassadør så myrdet i Benghazi under andre omstændigheder, end man først fortalte os.. Jeg glemmeri i øvrigt aldrig Lene Espersen, der mødte pressen med et stor smil og den “gode nyhed”, at Folketinget havde sagt ja til at gå i krig i Libyen. Ja, det sagde hun virkelig, og Naser Khader var også fyr og flamme og kaldte Libyen for “vores naboland” og “vores baghave”

  Da nåede jeg kvalmepunktet.

  ….

  Anders Thornvig Sørensen.

  Du kan meget vel have ret, det er sådanne manøvrer, man skal være opmærksom på, og Obama er i hvert fald ikke indstillet på give ved dørene. I bekræftende fald er det svært at få øje på andre nøglefigurer end Assad at bygge på.

  Her er et citat fra den artikel af Lars Erslev Andersen, som jeg henviste til ovenfor om Obamas hemmelige krig mod terror:

  ”Tilsyneladende har Obama ingen skrupler, endsige de danske myndigheder, der arbejder tæt sammen med de amerikanske efterretningstjenester.

  Hvorfor denne hemmelige krig, og hvorfor skal den konstant udvides?
  Begrundelsen gav Barack Obama i sin tale: Ganske vist er al-Qaeda på vej mod nederlag, men et væld af andre grupper dukker op i Syrien, Irak, Yemen, Somalia, Mali og andre steder.

  De udgør en fare og skal bekæmpes. Derfor udvider Obama konstant grænserne for krigsførelse, både måden, krig føres på, og de steder, hvor den udkæmpes. Verden er blevet en stor kampplads, og krigens love undermineres konstant under almindelig jubel over al-Qaedas snarlige død.”

  Og samtidig er Europa som en “åben by”.

 9. Af Claus Andersen

  -

  Kære Søren Pind.

  Inden du vil redde hele verden, kan DU og dit part så ikke begynde med at redde de psykisk syge brugere, der er blevet FORDREVET fra deres værested på Motalavej i Slagelse af muslimske voldspsykopater??

  Eivind Vesselbo har holdt møde med brugerne fra værestedet. Og Vesselbo sagde med bestyrtelse i stemmen foran åbne kameraer:

  “At det kunne ikke være rigtigt, at nogle bøller skulle have lov til at jage beboerne væk fra området”, og henviste beboerne til kommunen.

  Så skulle man tro, at alt var i sin skønneste orden. Slagelse har netop fået en ny borgmester, Venstremanden Sten Knuth, en ung håbefuld og “handlekraftig” mand.

  Efter urolighederne på Motalavej i januar, var Sten Knuth fuld af optimisme for området. Han havde netop fået lovning på, at Fædregruppen og den lokale imam ville gå ind i sagen og være med til at sikre ro og orden i området. Jamen dog, Sten Knuth, du har jo allerede lagt dig på bedetæppet for at tækkes islam.

  Kommunen med Sten Knuth i spidsen, fasholder at de psykisk syge skal tilbage til værestedet på Motalavej. Det tør brugerne af værestedet ikke, de er ganske enkelt skræmte over at skulle tilbage, og ønsker et nyt sted at være, men det vil kommunen ikke hjælpe med.

  Havde det været de muslimske “kulturberigere” der ønskede et nyt værested, havde kommunen sikkert bevilget et nyt sted med det samme. Men herregud, det er jo “kun” nogle psykisk syge Danskere, dem er der ikke så meget prestige i at hjælpe.

  Konklusion:

  Venstre er blevet en flok svagpissere på integrationsområdet,. Men Uffe Ellemann og Søren Pind vil hellere frelse hele verden på bekostning af etniske Danskere der bliver FORDREVET fra deres boligområder – skammeligt!!

  Nå, men hovmod står for fald Søren Pind. Nu glæder jeg mig til at Morten Messerschmidt gør rent bord ved EU-valget og gør DF til landets største parti. Så kan Jens Rohde og Morten Løkkegaard slås om de sørgelige rester.

  Og så til sidst et STORT tillykke til Schweitz!!

 10. Af Niels B. Larsen

  -

  @ Maria Due

  Hvad der virkelig fik mig til at tage mig til hovedet var politikernes jubeltåbelighed i forbindelse med det såkaldte arabiske forår, som ret hurtigt gik i sig selv igen. Og vel at mærke med nul demokrati, men nye diktatorer.

  De europæiske befolkninger har luret fidusen; de sagde klart fra overfor en indgriben i Syrien – og politikerne måtte slukørede pakke det militære isenkram sammen igen.

  Nu bræger de så om fredskonferencen, som ender uden mindste resultat.

  Muslimer skal kæmpe til enden. Ellers bliver der ikke fred. Èn gruppe skal dominere alle andre i den kultur.

  Man ser det i Irak, man ser det i Afghanistan, man ser det i Ægypten.

  Og nu da Claus Andersen skriver om de psykisk syge og Motalavej: politikerne er da fuldstændig ligeglade med de psykisk syge. De er ved at blive installeret igen. På Motalavej. De muslimske bøller får naturligvis lov at gå i fred…

  Forstå det, hvem som kan… 🙁

 11. Af Finn Bjerrehave

  -

  Lad os nu slå fast. Giraffen som blev udfaset som indavl, senere Løvefoder, havde ikke noget navn , netop Zoo giver ikke dyr menneskenavn.
  Vores F16 var med til at åbne ballet i det Arabiske forår, nemlig ballet hvor Sunni og Shia muslimer , starter den store krig om magten, nemlig en magt på 3 die hånd i form af en grum diktator, men som var garant for at Sunni og Sharia , ikke startede den nye borgerkrig, hvor kun een retning kunne vinde.
  Altså nu er det først civilbefolkningen, der betaler den ultimative pris, netop dem vi med de flotte F16 jagerfly, med de smarte bomber, ville beskytte.
  Syrien havde håbet på det samme engagement fra Natoe,s side, men selv om danmark uden støtte fra FN, ville bombe, blev denne handling , heldigvis stoppet, netop p.g.a. Syrien og Iran spillede kortet, samarbejde.
  Danskerne er fuldt indlevet i Muslimske krigere afhugger et menneskehoved, men desværre ikke mentalt i at overvære en professionel aflivning af en dyreunge , her en Girafunge, som i anstændighedens navn, blev både aflivet samt parteret, og vores følelser satte en Lavine i gang, og selv vores krigspartner USA ,s ambassadør blev foraget.
  Krig og fred, vores følelser er i ubalance.Finn Vig

 12. Af s øren s ørensen

  -

  AF FINN BJERREHAVE – 14. FEBRUAR 2014 19:01

  Den Amerikanske ambassadør og hans rådgiver og dyrlæge ægtemand på området her om Marius lyder som gode mennesker som vi skal være stolte over at ha i Danmark!..Det længe siden der har været en ordentlig Amerikansk ambassadør i landet….

  Nu har Bent zoo selv kaldt Marius for Marius, Finn bjerrehave, så vil mene at fakta her er godt baseret på sund fornuft.

  Derudover kan normale mennesker godt adskille et drab på en Giraf fra et massemord i Syrien begået af interne fraktioner som uanset hvilken vinder, bliver der mange tabere..De har jo ikke demokrati og får det heller ikke. Der kan vi godt give op..Iraq,Afghanistan, Libyen er beviserne..Højst kan de få Pakistansk “demokrati” som jo også betyder et “religiøst demokrati”…Fjenden her er religion..Og jeg tror at den mister indflydelse i alle muslimske lande iblandt unge, jo mere vestlig indflydelse de får. Det er min oplevelse..Demokrati får de ikke før de eller generationen vinder og tager dagsorden over…Religion er roden til alt ondt. pånær måske lige i Buddhismen..

  Lad os bruge “krudtet” på at give dem demokrati af fredelige omveje. Kvinderettigheder via eksempel, Økonomisk lighed via eksempel, repræsentativt demokrati via eksempel, Nægte indrejse til deres diktatore, holde op med at støtte deres diktatorer og via fornuftig handel der gavner begge på en forsvarlig måde, og sætte alle i bås med hinanden på en forsvarlig måde..

  Et flertal burde jo ha ytringsfrihed til at bedømme et lands virke og retning..Som i Dong, EU,Euro,Indvandringen, vores fælles undergrund, Grønland mv..Det kan ikke hjælpe at vi har politikere der kun tillader den ene mulighed eller som i denne debat kun ønsker demokrati ift muslimer der indvandrer men ikke for andre former for demokrati, såsom Danskernes ret til vores fælles undergrund ligesom Nordmænd har fået?

  Ordentlig økonomisk medarbejder ejerskab af de virksomheder de arbejder i?

  Fagforeningsforhold fulgt til prik og punkt? For alle, ikke blot medlemmer..Tvungen medlemskab af alle her og lige arbejdsløse vilkår. Ikke opdelinger af arbejdsløse i luxus arbejdsløse, repræsenteret og fattige arbejdsløse, kontanthjælpsmodtagere.
  Der er nok at tage fat på for et bedre samfund via ordentlige demokratiske valg givet befolkningen..
  -90% burde jo selvfølgelig bestemme og ikke top 10%?

  Demokrati er ikke bare et område men mange og på alle skal flertallet og demokratiet via at folk får stemmeret på disse væsentligste områder lede!..

  Men tvivler at de højredrejet magter tillader anden spirrende form for demokrati end den om Muslimer. Så importere de derefter af bagdøren som VKO over dobbelt så mange som under Nyrups samme tidsmæssige periode… Et ligegyldig projekt altså..Og ide´ren blev jo fastsagt da DF blev opfundet..Uden DF intet borgerligt projekt mm R og Socialdemokraterne kan endes. Og de kan de jo, som set at nu bliver finanslove mv medtaget “bredt”(som jo i virkeligheden er snævert for dem med læsefærdigheder til at læse det mellem linierne!) uden et ords indflydelse af SF og Ø.

 13. Af Anders Thornvig Sørensen

  -

  @ Maria Due

  Ja det er netop problemet, ligesom i Irak: Da man fjernede Saddam Hussein og hans politiske parti fra magten i Irak efter besættelsen, var der ikke andre faktorer at bygge på. Og så tog militserne og de religiøse partier over i stedet.

  Spørgsmålet er derfor, om amerikanerne alligevel til syvende og sidst vil tage hele pakken med en regulær invasion af Syrien, ligesom de gjorde i Irak i 2003 – Eller om amerikanerne i stedet vil bruge mere begrænset militær magt (eller trusler herom – men i så fald virkelige trusler uden bluff) til at tvinge Assad ind i en mere defensiv position, ligesom den politik de havde over for Irak i perioden 1990-2003. Med den bagtanke, at en svækket Assad derefter kan indgå som ligeberettiget partner i en generel aftale om en fredelig magtdeling i Syrien.

  Jeg gætter på det sidste – men kun så længe det bringer konkrete resultater, og flygtningestrømmen ud fra Syrien ikke kommer helt ud af kontrol. Den afgørende faktor tror jeg bliver dels omfanget af flygtningestrømmen, dels forholdet mellem USA og Tyrkiet. De to ting hænger sammen, i og med at mange af flygtningene fra Syrien søger til Tyrkiet. Hvis amerikanerne kan true elle presse Assad til at gøre krigsføringen mindre intensiv, kan det måske dæmpe strømmen af flygtninge ud af Syrien. Så det er nok det, som amerikanerne satser på lige i øjeblikket.

  Hvis amerikanerne samtidig lægger mere konkrete planer for en besættelse af Syrien, som en slags Plan B, er det givetvis noget de går stille med. Lidt flere historier om giraffer der bliver løvefoder i zoologiske haver alle andre steder i verden end i lige netop Syrien (hvor de zoologiske haver og deres dyr ikke har det godt lige i øjeblikket) vil kunne hjælpe amerikanerne med at holde verdenspressens opmærksomhed væk imens.

 14. Af Henrik Petersen

  -

  Tak til Søren Pind for at sætte tingene i rette perspektiv. Det var der nok nogle af skriveskinkerne i tråden, der kunne lære lidt af, hvis de ellers gad læse….

 15. Af Henrik Petersen

  -

  Alvorligt talt er jeg ret ligeglad med en giraf. Dem der rigtig mange af på de afrikanske savanner og under betydeligt værre forhold.

  Dyr dør, en hel masse fjerkræ, svin og kalver lader dagligt livet, så vi kan gå i Netto og købe hakkekødet efterfølgende. Get over it and get a life. Dette blot til alle grædekonerne.

  Som Pind nævner, er der betydeligt værre forhold for mennesker rigtig mange steder på kloden (ja, jeg ved, det delvist er selvforskyldt som følge af uhæmmet formering). Og det ville nok være på sin plads at rette skytset dér frem for en ligegyldig giraf, som for min skyld kan hedde Antonius eller Platon, who cares?

  At Engell er en nar kommer vel ikke bag på nogen? Når man sådan i en tordenpromille sætter sig i en bil og kører ind i en vejspærring, er man blot for dum. Heldigt, at ingen kom til skade. Bortset fra mandens egne to hjerneceller, der af og til støder sammen. Håber så sandelig, at han ikke har fået kørekortet igen….

 16. Af Henrik Petersen

  -

  Beklager mine stavefejl. Håber det går.
  Og alvorligt talt er jeg noget mere bekymret for mennesker i Den Centralafrikanske Republik, sydSudan og Syrien end for en død giraf.
  Tag jer dog sammen kommentatorer. Og glæd jer over, at de værste problemer i Danmark er en giraf og nogle ret så ligegyldige curlinghold, der morer sig med at kaste et eller andet ud over isen og feje op. Arh, denne opfejning kunne jeg nu nok bruge på ejendommens fortov….

 17. Af sø ren sø rensen

  -

  AF SØREN SØRENSEN – 15. FEBRUAR 2014 1:22
  Søren Pind du har for tredje uforstålige gang idag frasorteret mig…Hvis jeg ikke kommer igennem dit filtre får du den her…her og her…

  Henrik petersen@

  Menneskelig sport er dog noget mindre værdifuldt end dyrevelfærd eller menneskevelfærd? Læst blandt andet George Orwells “the sporting spirit”..

  Der er flere spørgsmål her..Borgerlig der blander dyremisbrug ind for at vinde point via at “dyr blot er noget men spiser”, “selv når de udryddingstruet”, “majestætiske giraffer”, At børn skal tvangsindlægges , ned til “vuggestue alderen” at se på..”at der var tilbudt mange penge for giraffen, 700.000 dollars faktisk, og mange zoo verden over ønsket at købe ham , men nej cph zoo ønsket en offentlig slagtning”, At der et ønske i zoo´s verden over at kun de “unge babyer som tiltrækker publikum og kan sælges har ret til liv”…Er lidt flere spørgsmål end hvad du har forstået..

  Dine stavefejl er tilgivet udover at jeg ikke fandt et…….

 18. Af Birte Lambjerggaard

  -

  Jeg glæder mig over de protester, der har været mod aflivningen af giraffen Marius og de forhold, der hersker i Zoo, hvor man blot fremavler alt for mange dyrebørn for senere at aflive dem – altsammen for profit. Disse protester viser, at mennesket mere og mere får øjnene op for, at dyr også er levende væsener og pattedyr ligesom mennesket. Disse følelser for dyrene vil betyde, at der vil blive sat mere og mere fokus på de forhold, som vi byder dyrene – altså mere og mere fokus på dyrevelfærd. Flere og flere interesserer sig for dette, og flere går aktivt ind i denne kamp.
  Udtalelser der henviser til, at der sker så meget, der er meget værre er helt forrykte, synes jeg. Skulle vi så blot være ligeglade med alt, fordi der altid er noget, der er værre?
  Er derfor meget glad for Engells udtalelser og ved fra diverse Facebook grupper, at rigtig mange dyrevenner/ aktivister sætter stor pris på hans udtalelser. Stor tak og respekt til Hans Engell, der også ser ud til at have set helheden – det handler ikke blot om en enkelt giraf.

 19. Af sø ren sø rensen

  -

  AF BIRTE LAMBJERGGAARD – 15. FEBRUAR 2014 2:03

  Kan ikke være mere enig..Hans Engel viser blot at borgerlige idag ikke er uden for håb via oprigtig “OBS” og at vi aldrig skal give op…Han er sgu den største borgerlige der nogensinde er trådt ud af borgerlig flok?

 20. Af Henrik Knage

  -

  Zoologiske haver uddanner zoologiske paver, men at sammenligne borgerkrigen i Syrien med en reaktion på en død giraf er langt under bæltestedet. Da Det Arabiske Forår tog sin begyndelse, stod samtlige politikere og klappede i deres små lyserøde hænder, af fryd over at demokratiet nu kom til de arabiske lande.

  Så gik der politik i skidtet, som der går lopper i skindpelsen på en baggårds-kat, og så blev forår forvandlet til vinter.

  Nu er menneskeheden ikke en truet dyreart, politikere slet ikke og Hækkerupperne overhovedet ikke – hvis man åbner for nyhederne, kommenterer forskellige underarter af Hækkerupperne fra forskellige ministerposter gerne på forskellige problemstillinger i det danske samfund – lidt som i dyrenes verden – lige inden det bliver indavl.

 21. Af Søren Revser

  -

  En politiker anno 2014 der med vanlig svulstig stil vil kloge sig udi moral og etik.

  Ordet skændigt slår ikke længere til.

 22. Af Preben Jensen

  -

  Ja, ham direktøren fra Zoo er da vist lidt af en kold teknokrat.

  Men når vi nu snakker om mord på dyr og mennesker, bør vi vel også huske på at vores regering og det radikale støtteparti også har blod på hænderne.

  Se blot hvor mange kriminelle de radikale har sluppet løs på danskerne. Og se hvordan der (lidt firkantet sagt) myrdes løs på familielivet, den private økonomi, patienterne, de skilsmisseramte og de hjemløse.

  Og det kan godt være at det er firkantet sagt, men sandheden er jo at regeringens politik siden 2011 allerede har fremkaldt mange tragedier rundt omkring.

  Kan godt give SP ret i at det er forfærdeligt hvad der sker i Syrien og andre arabiske lande, men tror det er umuligt for Danmark at gøre noget ved det. Det er en ren hvepserede dernede, og med fanatiske totalitære kan man ikke få en fornuftig snak.
  Danske soldater bør kun bruges til at forsvare fædrelandet. Soldaternes liv og helbred skal ikke sættes på spil i udlandet. Vh Preben F1 Jensenh

 23. Af Anders Thornvig Sørensen

  -

  Oprettelsen af humanitære korridorer ind i Syrien bliver åbenbart den metode, som trekløveret USA, Tyrkiet og Frankrig vil bruge. Dels til at bremse eller kanalisere flygtningestrømmen, dels for at tvinge borgerkrigens parter til at spare på krudtet. Indtil videre er det kun tankelege og trusler, men dét kan hurtigt ændre sig. Det bliver næppe med Ruslands godkendelse, og trekløveret vil da gå uden om FN’s sikkerhedsråd og i stedet skaffe sig en NATO-beslutning som grundlag. At Danmarks regering og Folketingets flertal vil støtte en sådan NATO-beslutning, kan man godt forvente. Noget andet er, om Danmark også deltager direkte i en sådan aktion – ?

 24. Af Niels B. Larsen

  -

  @ Anders Thornvig Sørensen

  Man har lov at håbe på, at politikerne hen ad vejen bliver så kloge at de helt holder sig fra at fedte os ind i muslimske krudttønder. Uanset af hvilken årsag og uanset formål.

  Den kultur og religion skal man holde god afstand til.

 25. Af Søren Revser

  -

  Hellere 1000000 muslimer end bare én korrupt politiker.

  Og de overgriske Danskere kan vi såmænd også godt sende hen hvor peberet gror.

  Danmark som institution er altså ikke længere bevaringsværdigt.

 26. Af Søren Revser

  -

  Vi er nu nøjagtig samme sted som Italienerne. Hverken politikere eller befolkning kan finde ud af at opfører sig anstændigt. Alt handler blot om at rage til sig selv. Vi har jo fortjent det ikke sandt?

  F.eks. at stemme på en åbenlys korrupt politiker anser man(som i Italien) ikke længere som forkert; men blot som en Ikke ansvarspådragende handling??? Men så har man faktisk ikke fattet ret meget af hvad demokrati går ud på.

 27. Af Maria Due

  -

  Anders Thornvig Sørensen, selv om taktikken peger mod noget andet, trækker det jo alligevel i den samme retning. Man har heldigvis opgivet med vold og magt at indføre et vestligt demokrati i Syrien, ser det ud til. Noget kan i hvert fald tyde på, at vestlig storpolitik er på vej bort fra de ynkelige ønskedrømme om, at alle vil være som os.

  I dag er der en to siders artikel i JP “En lille spansk by er frontlinje i Natos missilforsvar” , den kræver desværre login. Officielt er det på nuværende tidspunkt Iran og Nordkorea, der er fjenderne.

  Det er til en vis grad beroligende, at nogen gør noget, men der er ingen sammenhæng og logik i forholdene, så længe man tillader de islamiske kolonisering af Europa, fordømmer al kritik i så henseende og end ikke vil indrømme, at den helt bevidst finder sted og længe har gjort det. Foreløbig er forfængeligheden for stor til at indrømme, at man er blevet trukket rund ved næsen.

  .jyllands-posten.dk/protected/premium/international/ECE6489784/en-lille-spansk-by-er-frontlinje-i-natos-missilforsvar/

 28. Af Jørn D.

  -

  Hvem begyndte ?

  Hvis ikke oprørerne var begyndt, så var der måske lidt utilfredshed,
  men ellers måske fred i Syrien !
  Historien viser gang på gang, at “bomber” man mindretallet til
  magten, så gør man flertallet til flygtninge !
  og
  USA’s mistænkeligt zionistisk følagtige CIA er verdensmestre i,
  at skabe deres egne monstre, som de stakkels amerikanske soldater,
  så senere må nedkæmpe – med alt for store tab !
  men
  som det blev sagt af et familiemedlem, i en af de forherligende
  udsendelser på DR2, der handlede om den jødiske Levi Strauss & Co.
  familie, der opfandt Levi’s Cowboybukser eller jeans:
  “der er intet som en krig eller uroligheder, der giver omsætning” !
  ellers
  husk tilbage på, at olympiaden blev i sin tid boycottet p.gr.a Rusland,
  havde invaderet Afganistan !
  og
  de hellige krigere, der kæmpede imod Rusland blev uddannet og
  hjulpet af CIA !
  og
  det blev en bet da USA senere selv gik ind i Afganistan
  og
  det er disses efterkommere og sympatisører, som Vesten stadig
  kæmper imod over hele verden !

  undskyldningen med at hvis Vesten havde vist sig, som det vilde Vesten
  og grebet ind tidligere holder ikke, idet i alle hidtidige eksempler,
  bliver magten efterhånden overtaget af de tidligere skabte “monstre”
  og
  den tidligere boycott imod olympiaden i Rusland, blev forsøgt gentaget
  nu med forklaringen: “man må da boycotte russerne, når de siger:
  “boy cut – fingrene væk fra mindreårrige drenge”
  ja
  aldrig har man set så megen “olympisk homohalløj på badehotellet”
  i form af daglige reportager fra homo natklubber !
  uha
  “hvad har det med vintersport at gøre” ?
  ja
  lige meget hvad – så koster det en krig !
  men
  “demokrati kan vokse nedefra – af sig selv – med konger’s accept” !
  ja
  “frihedens stemme vil i længden sejre – på fredelig vis” !

  ironi.mus

 29. Af Anders Thornvig Sørensen

  -

  @ Maria Due

  Med reference til Wikipedia, så har Libanon foreløbig modtaget knap 1 million flygtninge fra Syrien, mens Tyrkiet har modtaget 3/4 million; Jordan har taget 1/2 million, Irak har modtaget et par hundredtusind, mens Ægypten har modtaget over 100.000. I Europa ligger Sverige i spidsen med knap 15.000, med nogen afstand ned til nr. 2, 3 og 4: Tyskland, Italien og Bulgarien. Nogle titusinde har også fundet vej til Nordafrika.

  Hvis man sammenligner disse tal med flygtningestrømmene fra Irak efter 2003, som jeg har citeret ovenfor med den samme kilde, tyder det på, at modtagelseskapaciteten i Syriens nabolande er opbrugt for Libanons vedkommende og snart bliver det i Jordans tilfælde. Men hidtil har der været en klar tendens til, at flygtningene fra Syrien først og fremmest søger mod lande, som sprogligt og kulturelt ligner deres eget, dvs. lande som taler arabisk og/eller har muslimsk befolkningsflertal. Det er samtidig også lande, som ligger i relativ fysisk nærhed af Syrien, sådan at de ikke har så lang vej hjem igen, når eller hvis det bliver muligt for dem at vende tilbage. Det kan for eksempel skyldes, at der i forvejen gennem flere årtier har været syriske slægtninge som lever og arbejder i de pågældende lande, sådan at der findes et socialt netværk af ligesindede på stedet, som flygtningene kan søge hjælp hos. Jeg sagtens forestille mig, hvis et antal syrere har opholdt sig i lange tidsrum som gæstearbejdere i Algeriets og Libyens olieindustrier i de mange år, hvor disse to lande og Syrien alle sammen var gode venner med hinanden indbyrdes og med Sovjetunionen.

  I Europa er atmosfæren en helt anden, og afstanden hjem til Syrien er væsentlig længere. På den anden side er modtagelseskapaciteten i nærområdet endnu ikke helt opbrugt. Som jeg skrev før, så kan de vestlige lande formentlig forøge denne modtagelseskapacitet, hvis de forstærker den økonomiske og praktiske hjælp til landene.

  Derfor er der endnu nogen tid at løbe på, inden de vestlige lande behøver at tælle på knapperne. Det kan godt være, at den offentlige mening i Danmark og Vesteuropa siger sådan og sådan, men det er én ting, og amerikansk udenrigspolitik er en helt anden ting, og det er den sidstnævnte som de fleste danske politikere i øjeblikket stiller deres ure efter.

 30. Af Anders Thornvig Sørensen

  -

  @ Maria Due – tilføjelse

  Grundpræmissen i de ting jeg skriver om emnet er en antagelse af, at amerikanerne på forhånd har besluttet, at de ikke simpelthen vil ofre den syriske opposition og lade regeringen genvinde kontrollen med hele landet. Jeg ved ikke helt, om jeg i dine indlæg kan fornemme en sådan antagelse? Nogen siger, at dét ville have den fordel, at terroristerne i Syrien bliver slået ned. Andre siger, at det var regeringen i Syrien som selv hev dem ud af fængslerne for at skabe præcis den nuværende situation. Jeg ved ikke, hvad jeg skal tro. Men jeg ved en ting, og det er, at amerikanerne under alle omstændighederne vil føle sig mest trygge ved det, hvis det er dem selv og ikke Syriens regering som tager hånd om terroristerne. Og affæren med giftgasgranater sidste år, tror jeg, har en gang for alle diskrediteret en sådan politik fra amerikansk side.

 31. Af Niels B. Larsen

  -

  @ Anders Thornvig Sørensen

  Tror du de europæiske befolkninger får mulighed for at sige “Nej tak!” før det vælter ind med syrere?

  Har vi ikke nok dernedefra i forvejen?

  Har vi ikke store problemer med folk fra de egne?

 32. Af søren sørensen

  -

  Nu er det kommet frem at LLR-som står at læse på B´s forside-har været mødeformand for et møde om at ændre rejesereglerne før hans pressemøde sidste år. Så han sad altså der som uanstændig politikere og løg hele vejen igennem..Den mand har ingen moral eller etik og skal gå samme vej som Bengt Zoo…

  Hvis LLR havet været Zoo direktør kunne men da selfølgelig overveje om muligheden ville have været tilstede at giraffen Marius fik en førsteklasse billet til England eller et af de mange andre lande der tilbød ham et hjem..Med 700.000 dollars tilbudt eller hvd 3,5 millioner skulle men mene at muligheden var tilstede..Men nej!

  Syrer der bliver hjemsendt fra dK rejser på monkey class til 2000 kr. uden mad og drikke..Niels B. Larsen er for at vi adskiller flygtninge strømmen fra økonomi strømmen. Danmark tager 5oo årlige flygtninge og det skal de blive ved med måske endda looo eller 2000. men ikke 110.000 far nærområderne i EU især som har fået papire i DK de sidste 2 år..Folket har da selvfølgelig ret til et demokrati hvor de bliver hørt i de største samfundsmæssige sager som berøre landet. Jeg tvivler på at Søren Pind og de andre politikere tør dog-at give demokrati altså..

 33. Af Anders Thornvig Sørensen

  -

  Det er præcis udsigten til en sådan valgsituation, som kan få de vesteuropæiske lande til at støtte politisk op om en amerikansk-tyrkisk militær intervention i Syrien, gennem en beslutning i NATO. Men heri gentager jeg sådan set blot, hvad Søren Pind allerede har skrevet.

  Der er også en anden ting, som jeg ikke har nævnt. Jeg skrev, at modtagelseskapaciteten i Syriens nabolande endnu ikke er helt opbrugt, og at den kan udvides en del gennem økonomisk og praktisk bistand til disse lande. Jo vist – men i tilfælde af en militær intervention må man regne med, at resultatet på kort sigt kan blive en endnu stærkere flygtningestrøm ud af Syrien. Derfor skal man have en vis ekstra margin til at løbe på i nabolandenes reelle sociale og økonomiske muligheder og/eller politiske vilje for at tage imod yderligere flygtninge. Og det betyder igen, at Vesten har tilsvarende mindre tid tilbage hvor man blot kan lade udviklingen fortsætte uændret uden at gribe militært ind – hvis det ellers er den løsning man beslutter sig for. Det kan jeg jo ikke vide. Ironien er, at jeg ikke ved, hvad amerikanerne beslutter; hvorimod jeg med pæn sandsynlighed ved, hvad danske politikere beslutter afhængigt af hvad amerikanerne beslutter.

 34. Af Maria Due

  -

  Anders Thornvig Sørensen

  Jeg tror, at dette i alle henseender er et desillusioneret projekt for amerikanerne, hvor de belært af skade vil nedskrue forventningerne betragteligt ift. de drømme, man havde om fx Irak. Jeg husker jo tydeligt, hvordan Bush for ti år siden satsede på Iraks store og gennemgående veludannede middelklasse og håbede, at landet ville kunne blive en demokratisk mønsterstat for hele Mellemøsten. Den ønskedrøm blev knust, fordi vi ikke forstod, at Mellemøstens kulturer er helt anderledes end Vestens, og at Vesten har tillagt ”værdiernes” forskellighed en alt for lille betydning. Efterretningerne var også for dårlige eller blev tolket for dårligt.

  Hvis USA stadig har diplomatisk pondus til at vride armen om på Assad for at formindske flygtningestrømmen, er det måske den bedste løsning set fra USA’s side og værd at tage med, Iran osv. taget i betragtning. Nej, jeg tror ikke, at USA vil agere fødselshjælper for oprøret, der ligner en blæksprutte med alt for mange arme, der bekæmper hinanden. Højst for det humanitære, som du er inde på.

  I øjeblikket er vi vidner til, at meget er ved at falde fra hinanden. I midten af nullerne var den påtænkte Gibraltartunnel et af de helt store rædselsscenarier i den islamkritiske debat og ellers totalt fraværende i medierne. Et svejtsisk ingeniørfirma blev valgt til at stå for projektet, og i EU solede man sig sikkert i selvglæden over at kunne hægte Europa og Afrika sammen, hvilken herlig mangfoldighed.

  EU donerede, så vidt jeg husker, også penge til en bred landevej i Nordafrika hen til tunnelen og kalkulerede med, at ca ½ mio. afrikanere årligt ville bruge tunnelen som en illegal smutvej til Europa, men pyt, det var jo bare peanuts, verden var ung og EU-naiviteten krampagtigt stor, den har jo altid været af socialistiske dimensioner med Internationale som underlægningsmusik. Tilsat Beethoven for at få det hele til at glide ned, men det var ikke nok. Tænk på, hvor mange det kunne være blevet til i løbet af 20-30 år, når de illegale havde stiftet familier eller hentet dem til Europa!

  .swissinfo.ch/eng/archive/Swiss_plan_tunnel_under_Strait_of_Gibraltar.html?cid=5477112

  Nu er destroyeren ”USS Donald Cook” udstationeret med hjemhavn i Rota ved Gibraltarstrædet, og tre andre destroyere ventes at tilslutte sig i løbet af to år. ”Samlet ventes mere end 2.100 amerikanere at rykke hertil, hvilket er resultatet af mange års planlægning og milliarder af brugte kroner, og det vil ikke bare give et velkomment, økonomisk løft til den lille hvidskurede, spanske by mellem Gibraltarstrædet og Portugal. Det er også et vigtigt skridt i opbygningen af Natos nye ballistiske missilforsvar, som gør Rota til en frontlinje for USA’s og Europas fælles sikkerhedspolitik”.

  Sådan står der i den to-siders JP-artikel, jeg nævnede i går. Jeg tror, at vi lige så stille har fået skrottet drømmen om Gibraltartunnelen og er gået i forsvarsposition i stedet. Middelhavet er på trods af alle gode intentioner blevet en krigszone.

  Ingen er nærmere til at redde syrerne og deres børn end syrerne selv, og hvis de ikke kan/vil forhandle sig til mere fredelige forhold, skal de ikke regne med, at Vesten kommer og forsøger sig med endnu et håbløst demokratiprojekt. Højst nogle droneangreb og humanitær hjælp. Sådan tror jeg, at det forholder sig. På et eller andet tidspunkt er man nødt til at se virkeligheden og de begrænsede ressourcer i øjnene.

  Syrien er en alt for stor mundfuld for Vesten, og erfaringerne fortæller os også, at det vil være et uoverskueligt helvede at kaste sig ind i, og at man i de muslimske lande og vor egen røde blok aldrig vil få nok af at forarge sig over vores og især USA’s ”imperalisme”. Jeg undrer mig virkelig over, vore socialister. Den nye SF formand fx, der har deklameret, at nu skal der kæmpes for den ægte socialisme. Man skulle jo tro, at SF’s ramlen imod muren af virkelighed havde gjort SF’erne klogere. Men nej. De foretrækker at leve af drømmen om, at de er næsten ene om at kæmpe for det gode.

  I dag kan man så læse i min avis, at den meget islamisk sindede premierminister Erdogan ser ud til at få styrket sine magtbeføjelser overfor Tyrkiets retsvæsen, så at hans regering får større kontrol over, hvem der ansættes som dommere og anklagere, og at der lægges låg på myndighedernes efterforskning af korruption.

  Under de omstændigheder er det vildt utrygt at få at vide, at Tyrkiet spiller en væsentlig rolle i Europas missilforsvar, hvilket førnævnte artikel også omtaler. Men man forstår selvfølgelig, at USA lægger pres på EU for at få os til at optage Tyrkiets ca. 80 mio. muslimer i fællesskabet, hvilket er frygtelig kynisk. Men det har kommissionen vist forstået, og resultatet er, at man forsøger at balancere på en knivsblad.

  Alt i dette forløb fortaber sig i kynisme, og i Egypten har kristne ingen beskyttelse af myndighederne, mens muslimerne tyranniseret i andre dele af Afrika af kristne. Alle steder er der uskyldige børn involveret. Så lad os dog i det mindste gøre, hvad vi kan for at redde så meget som muligt for vore egne børn, og det gør vi ikke ved at klamre os til floskler og smukke, forældede ideologier.

  Danmark er allerede overbefolket, siger dem, der har forstand på det. Vi har hidtil overlevet godt på fortidens flid og evne til at løse problemer, disse forhold gav os et erhvervsmæssigt forspring, som vi står til at tabe indenfor meget kort tid, og tilbage bliver kun fattigdommen på naturgivne ressourcer og et uddannelsessystem, som ikke kendte sin besøgstid og gennemgående er dybt præget af 68’er ånd. Der burde sættes meget mere ind på at styrke indlæringen af viden og færdigheder.

 35. Af Anders Thornvig Sørensen

  -

  Jeg havde ellers fuldstændig glemt historien om Gibraltartunnellen, men der ringer en fjern klokke nu jeg læser om projektet.

  Demokrati i vestlig forstand er selvsagt irrelevant i Syrien. Men en permanent og institutionaliseret politisk magtdeling efter libanesisk model kan godt blive en realistisk mulighed i fremtiden, hvis det lykkes at få frosset fronterne fast, skabt våbenhvile og humanitære korridorer, osv. Derefter vil flygtningene kunne vende hjem igen, enten til deres oprindelsesområder eller til nye områder inden for landet som kontrolleres af deres “egne” militser – For jeg vil antage, at de store interne flygtningestrømme i Syrien i realiteten er en form for folkebytte eller gensidig etnisk udrensning. Jeg gætter på, at det er en sådan løsning amerikanerne m.fl. har i kiggerten. Problemet opstår, hvis Assad og russerne tror på, at amerikanerne bluffer, og at de i virkeligheden er villige til at afskrive den syriske opposition i dens helhed. Det vil nemlig nemt kunne lede dem til at intensivere krigsførslen for at fremtvinge kapitulation, og det kan så igen fremkalde store civile tab og forstærket masseflugt ud af Syrien, hvilket atter fører til en improviseret amerikansk indgriben, osv. Men vi får se, som man siger.

 36. Af Maria Due

  -

  Anders Thornvig Sørensen

  Her sender jeg en venlig tanke til Kasper Støvrings forkætrede tese om kulturers bestandighed. Syrien er jo en relativt ny stat og endnu et eksempel på, hvor forsigtig man skal være med nationbuilding. Men vi får se.

 37. Af Bjørn Sørensen

  -

  Det undrer mig at man ikke tager russerne lidt mere alvorligt, de deler trods alt en flere tusínd km lang grænse med den muslimske verden og har ligget i krig med dem i adskillige hundrede år. Stalin voksede op 200 miles fra Bagdad,
  Sochi hvor de olympiske leje holdes var det cirkasiske folks hovedstad. Men efter 100 års krig med russerne blev størstdelen af befolkningen “cleanset” fra området og de fleste lever idag i Tyrkiet og mellemøsten, ca 10% lever stadigvæk i området.

  Mon ikke russerne har lidt erfaring i at deles og slås med muslimerne for ikke at sige de mest erfarne.

  Er det ikke besynderligt at danskerne sådan kløjs i det så det basker på verdensscenen med aflivningen af en giraf. De ansvarlige må da være overbeviste om at de handler videnskabelig og moralsk korrekt.

  De naive drømmere som vil gøre DK til et energirigtigt idealsamfund med vindmøller, som desværre har det med at aflive tusindvis af fugle uden bedøvelse, så jøder og muslimer kan sanke deres middagmad ganske gratis. Så ham Jan Dooh Jørgensen, ham ministeren som lige kom ind med firetoget fra Bryssel, kan så sørge for at ortodokse jøder og muslimer ikke skal tvinges til at være vegetarer fordi han har forbudt rituel slagtning, ved at holde et lille fristed åbent for de syndige som mener at dyr skal dø uden bedøvelse for a være korrekt aflivet.
  Man må håbe at de politisk korrekte energifanatikere og Cafe Latte folket med deres økologiske syndrom kan finde sammen og enes at lade de stakkels orthodokst religøse ifred med deres lovreligion, som dikterer deres dagligdag.

  Jeg håber da så sandelig vi kan løse vores små problemer, for jeg har svært ved at se at vi er i stand til at tage os af de væsentlige.

 38. Af søren sørensen

  -

  BS@

  Men må så sandelige håbe at de rene energi tilhænger vinder dagsorden!
  England har lige overstået deres 3 uge Horriblis mht klimaforandringer. Deres konservative ledere-utroligt ja- har smidt håndklædet og er villig til at se på grunden til disse massive overflodelser og storme nu!

  Økonomi gælder skam også her. Hvis Nyrup´s regerings planer var videreført-dengang sad vi jo med 33% ren energi mod vel blot 20% idag efter lo år uden investeringer på området men blot Mæersk leflen under VKO! Mæersk tjente kun penge i nullerne på den Danske undergrund deres andre firmaer tjente intet og betalte intet så godt som til fælleskassen..

  Der er kun en vej og det er ren energi for verdens fremtid,luft og økonomi.

 39. Af søren sørensen

  -

  BS@

  Altså vi burde være et 100% rent energi land i dag med Nyrups tilgang som blev slettet og tilsidesat under VKO pga af Mæersk´s ønsker. Her kan du læse om regeringens målsætninger som er yderst fornuftige for Danmarks økonomi og luft da de borgerlige jo også har frasolgt de Danske grønlandske olie,gas og mineral interesser under VKO!

  “Den danske regering har en målsætning om at reducere Danmarks samlede udledninger af drivhusgasser med 40 procent i 2020 i forhold til 1990, og at hele vores energiforsyning er omstillet til 100 procent vedvarende energi i 2050. På den måde mindsker vi CO2-udledningen og begrænser klimaforandringerne.

  Begrænser vi udledningen af CO2 og andre drivhusgasser, begrænser vi også den globale opvarmning og dermed klimaforandringerne. Det kan gøres ved at spare på energien fra fossile brændsler (kul, olie og naturgas) og i stedet bruge vedvarende energi, der ikke udleder CO2. Vedvarende energi kommer eksempelvis fra vindenergi, biomasse og solenergi.

  Regeringen har blandt andet følgende mål for vores energiforsyning og udledning af drivhusgasser:

  Vores energiforsyning inkl. transport skal være 100 % baseret på vedvarende energi i 2050.
  Vi skal mindske vores drivhusgasudledninger med 40 % i 2020 i forhold til 1990-niveau.
  Halvdelen af vores elforbrug skal komme fra vindmøller i 2020.”

 40. Af hans andersen

  -

  Den af en afdød røverhøvding opfundne overtro, hvor alle der ikke er medlemmer af banden skal udplyndres, er jo ikke velegnet som styreform selv når alle ikke medlemmer er udryddet.

  Alle vil jo være høvding og udrensningskrige afløses af magtkrige da de forskellige krigsherrer jo påstår at netop de selv er mest hellig.

  Hvis det ikke medførte så meget elendighed kunne man godt grine.

 41. Af Axel Eriksen

  -

  @ søren sørensen!

  Uden dig og dine daglige åbenøjnere ville nationen være ilde stedt!

  – Under VK-regeringen blev indvandringen fordoblet. Bevis med tal!
  – Under Nyrup-regeringen var arbejdsløsheden dobbelt så stor som nu. Modbevis !
  – Under Nyrup blev den grønne dagsorden sat på bordet. Det var derfor elektrificering af det danske jernbanenet blev aflyst til fordel for indkøb af dieseldrevne IC4 tog – og de fungerer planmæssigt. Bevis eller modbevis!

  Jeg kunne blive ved – men dine eklatante dumheder kan jo ikke sammenfattes kort!

 42. Af søren sørensen

  -

  AF AXEL ERIKSEN – 19. FEBRUAR 2014 17:30
  @ søren sørensen!

  Uden dig og dine daglige åbenøjnere ville nationen være ilde stedt!”

  Vi kan desværre ikke alle være så lavt informeret som dig! Tog du kurser?
  Skal her forsøge at hjælpe et fortabt V medlem og fortidige V-revisor der muligvis tabte sin autorisering pga?

  Her siger de at den “næsten blev fordoblet” men på senere datoer var det mere end fordoblet..Den er værd at læse for alle V-medlemmer der kun får magten via DF stemmer som aldrig får et gram af deres politik indført under en borgerlig regering. Og det har heller ej nogensinde været meningen..

  “21.03.2011

  Der kommer dobbelt så mange udlændinge til Danmark nu, som da Poul Nyrup Rasmussen var statsminister. Men i befolkningens øjne er der strammet op og lukket af. Medierne og Dansk Folkeparti bærer en stor del af ansvaret for vrangbilledet.

  Af Thomas Damgaard Sørensen

  Det seneste årti har budt på en heftig diskussion af, om Danmark var et land med lukkede grænser. Undersøgelser viser, at befolkningen mener, det er svært at komme hertil. Nye tal fra Udlændingeservice modbeviser dog det billede. Faktisk kommer der cirka dobbelt så mange udlændinge til Danmark nu som ved regeringsskiftet i 2001.

  Men hvorfor tror flertallet så, at der er strammet op? Mediernes store fokus på værdipolitik, især udlændingepolitik samt Dansk Folkepartis markante udmeldinger på området er en stor del af svaret.

  Man kan tale for og imod, om der er sket stramninger. Generelt får flere opholdstilladelse, men antallet som får det via asyl eller familiesammenføring er faldet. I 2001 kom 36.354 udlændinge til Danmark. I 2008, som markerer den foreløbige top, krydsede 69.277 grænsen.

  Flere, men andre udlændinge kommer til Danmark
  Antallet af opholdstilladelser som følge af asyl eller familiesammenføring er i samme periode faldet fra 17.213 til 5.860. Omvendt kom langt flere for at arbejde eller studere. 2010-tallene indeholder endnu kun de første 11 måneder, men det forventes at cirka 60.000 fremmede kom til Danmark sidste år, og at sammensætningen ligner den fra 2008.

  Især tre forhold kan forklare udviklingen.

  Da den borgerlige regering kom til, blev der ændret på asyl og familiesammenføringsreglerne, blandt andet med 24-årsreglen, hvilket samlet set reducerede antallet til en tredjedel fra 2001 til 2004, hvorefter det har ligget stabilt.

  Til gengæld er mange flere kommet for at arbejde eller studere. Fra 2001 til 2008 steg tallet fra 19.141 til 63.417. Det skyldes blandt andet, at flere østeuropæere kan komme hertil via EU-regler efter udvidelserne i 2004 og 2007. Desuden er der også kommet en række kinesere og indere.

  Endelig ramte finanskrisen i 2008 også Danmark. Det betød færre jobs, og dermed færre arbejdsopholdstilladelser i 2009.

  Kigger man på geografien, er der sket et skift i, hvor udlændingene kommer fra. Generelt kommer der flere europæere. I 2004 var 52 procent af de nytilkomne fra Europa, mens tallet i 2009 var 56 procent.

  Udlændingene uden fra Europa tæller flere indere, kinesere og filippinere. Procentuelt kommer der færre nye borgere med muslimsk baggrund til Danmark, antalsmæssigt har der dog været en svag vækst.

  Samlet set tegner der sig altså et billede af stigende vestlig indvandring, hvilket igen hænger sammen med regeringen og Dansk Folkepartis overbevisning om, at tilkomne fra nabolandene er lettere at integrere på arbejdsmarkedet.

  Danmark får brug for arbejdskraft
  Prognoserne fra Danmarks Statistik viser en markant ændring i demografien i de kommende år. Hver gang fem forlader arbejdsmarkedet, vil der kun komme fire ind. Danmark får altså brug for arbejdskraft, og set i det lys giver den ændrede tilstrømning mening.

  Men en række Gallup- og Rambøll-undersøgelser viser at 93-95 procent af befolkningen har et billede af at udlændingereglerne er strammere. Og 63-75 procent mener, at der er strammet tilpas eller for meget op.

  Men hvorfor er der sådan et misforhold mellem, at der kommer næsten dobbelt så mange til Danmark, og at befolkningen mener, at der er strammet op?

  Den amerikanske politolog Danny Hayes har forsket i issue ownership ? emneejerskab, og hvordan medierne dækker de forskellige politiske emner. Issue ownership dækker over, hvordan et parti nøje vælger sine mærkesager, og derefter profilerer dem, så de nærmest får patent på dem.

  Hayes når frem til det resultat, at medierne har en tendens til at give mere taletid til det parti, som har et givent område som mærkesag, frem for til partier der ikke har det som kerneområde. Har man derfor først sat sig på et område, får man oftest en god medieplatform at udbrede sit synspunkt fra.

  Dansk Folkeparti styrer udlændingedebatten
  Dansk Folkeparti har fra partiets start satset på udlændingepolitik og opnået ejerskab over området. Målsætningen er at begrænse antallet af fremmede som kommer til landet. Efter regeringsskiftet i 2001 har de ved 18 lejligheder kunnet fortælle vælgerne, at de har fået trumfet stramninger igennem.

  Budskabet er til at forstå. Og ofte har partiets ledere kunnet forklare det i danskernes foretrukne medie, fjernsynet, i forbindelse med finanslovsforhandlingerne, hvilket har givet maksimal eksponering.

  Og det har virket. Optællinger af hvilke emner, der er på mediernes dagsorden, viser, at udlændingespørgsmålet ligger højt. Ved valget i 2001 handlede godt 40 procent af alle historier om udlændinge, mens det sidenhen har været cirka hver fjerde.

  I samme periode har vælgerne også fundet udlændingepolitikken vigtig. Men det er kun hver fjerde til hver sjette vælger, der har opfattet spørgsmålet som det vigtigste.

  Medierne forstærker tendensen
  Medierne har altså fokuseret mere på udlændingespørgsmålet en vælgerne ønsker. Dermed har de givet Dansk Folkepartis vigtigste mærkesag vind i sejlene. Men kan man så ændre på det? Svaret er både ja og nej.

  En ændring er allerede i gang. De seneste tal viser, at udlændingespørgsmålet interesserer befolkningen og medierne stadigt mindre. Nu er det vigtigste i stedet økonomien og statens budget – om der er råd til efterløn og pension. Denne udvikling har man i øvrigt set tidligere. Historisk set har økonomiske kriser kunnet overtrumfe alt, mens værdipolitikken vinder frem, når der er højkonjunktur.

  Pia Kjærsgaard og co. vil dog næppe opgive udlændingedagsordenen. Senest har partiet omtalt beskæftigelsesfrekvensen blandt indvandrere som et sted, hvor man kan finde flere hænder og sparre sociale ydelser.

  Men medierne har også en opgave i at fortælle, hvordan tilstrømningen til Danmark rent faktisk udvikler sig. Og det synes ikke umuligt. For udlændingeservice oplyser tallene i de fire grupper, som vises i illustrationen. Og selv om det går hurtigt i fjernsynet, bør det i høj grad være muligt at præsentere den faktiske udvikling med en overskuelig grafik og en forklarende speak.

  Kilde: Udlændingeservice. Tallene for 2010 dækker kun over de første 11 måneder. De endelige tal vil derfor være cirka 1/12 højere.

  Thomas Damgaard Sørensen er bachelor i Medievidenskab og Journalistik og stud.cand.public ved Syddansk Universitet. Han har det seneste halve år beskæftiget sig med velfærds- og socialpolitik i EU.”

Kommentarer er lukket.