Det cubanske paradis

Af Søren Pind 279

To venstreorienterede mænd over 60 står og siger tø hø til hinanden, og drømmer sig til det cubanske paradis. De har gjort 70erne med. De har set, hvordan kampen dengang under den kolde krig stod om den offentlige mening. De ved, hvilke ofre, millioner af mennesker har bragt, i lejre, i fængsler i kommunistiske diktaturer – de har været med hele vejen. Alligevel… “Det Cubanske Paradis”. Det “paradis” vi taler om er latinamerikas svar på DDR. Ingen pressefrihed. Hundreder af systemkritikere fængslet – blot for at mene noget andet. Cuba, et land der i 50erne hørte til blandt latinamerikas rigeste lande, er i dag bragt til tiggerstaven af et af verdens sidste stalinistiske styre.

Ikke desto mindre synes Danmarks nye udenrigsminister, det er muntert, at hans forgænger skulle drømme sig til “det cubanske paradis”… Kunne man forestille sig at tale muntert, om det nordkoreanske paradis? Næppe. Så hvorfor Cuba? Som af alle Per Clausen fra Enhedslisten så enkelt skrevdet, så er det dumt sagt. Havde han sagt det samme, havde han af sin partiledelse – Enhedslisten! – fået besked på at tænke sig om. Men han kunne ikke finde på at sige det: “Det cubanske paradis”…

Jeg ved ikke, hvad vi ville have sagt, til to britiske ældre højreorienterede mænd, der i dag ville tale drømmende om “det sydafrikanske paradis” i 80erne. Jeg tror, vi – med rette – ville være blevet vrede. I særdeleshed, hvis den ene stod til at blive britisk udenrigsminister.

Men 1989 er aldrig rigtigt gået op for dele af den danske opinion. Kommunismen har stadig en fascination, og er stadig ikke så slem. “De mente det jo godt”, siger man, og betænker ikke, at den syge ideologi har kostet mange mange millioner livet, og har reduceret nazismen til andenpladsen i historiens rædselskabinet over ofre. I går kunne ikke en journalist få sig selv til at spørge den nye udenrigsminister, hvad han dog mente. Faktisk kastede både kendte og ukendte journalister sig over mig på twitter for overhovedet at beskæftige mig me den sag og om jeg dog ikke havde andet at beskæftige mig med… At journalister ikke spørger magthavere, hvad de mener med mærkværdige udtalelser er altid det første tegne på, noget er galt. Men jeg er ikke overrasket. Det har altid været legitimt at sige mærkeligt ting om venstreorienterede diktaturer. Heldigvis er min tid som folkevalgt min egen, og jeg er kun bundet af min samvittighed – ikke andres mangel på samme.
Det kan godt være, det er “sjovt”, at en venstreorienteret dansk udenrigsminister giver sin afløser en hængekøje, og noget cubansk – præ-castro – musik, og siger til ham, at han kan drømme sig til det cubanske paradis en sommerdag. Jeg synes hverken det er sjovt eller smagfuldt.Tbværtimod er det en hån mod de millioner af undertrykte på Cuba.

I Danmark står vi verden rundt for en kamp for frihed og menneskerettigheder. Jeg har selv som udviklingsminster stået i lande, talt med undertrykkere og undertrykte – talt med ofrene for de mest bestialske styrer i verden. Tag Zimbabwe, hvor afmagten og sorgen hos mennesker er så enorm, at den aldrig bliver glemt. At tale længselsfuldt og påstået muntert –  i særdeleshed som den person, der skal personificere dansk udenrigspolitik – om diktaturer er uklædeligt. Det værste er, at det ikke er første gang, vi har hørt den længselsfulde romatiske retorik omkring Cba. For år tilbage talte Hilden og Lykketoft om Sambasocialisme – sådan en særlig hyggelig afart af stalinisme, og romantiserede DDR-forholdene på Cuba. Det er en syge på venstrefløjen. Vi kan ikke være den bekendt.

Selvfølgelig skal udenrigsministeren forklare sig. Det får så lejlighed til en af dagene.

UPDATE:

Kære venner.
I går mente udenrigsministeren, der fandtes “et cubansk paradis”. Det har jeg vidst hele tiden, der ikke gjorde. Det har han i dag præciseret, at det mener han heller ikke. Hans malplacerede bemærkning blev i går af Enhedslisten stemplet som dum. Og som noget, de ikke kunne finde på at sige. Og det ville være uklogt at sige det. Det er alt sammen noget, jeg er enig i.
Til de af jer, der har skrevet til mig, fordi I er trætte af kævl og splid herinde: 1) vi er 179 mennesker, der er sat herind på jeres vegne, netop fordi vi ER uenige. 2) jeg er overrasket over, at de samråd, der har ført til flere ministres fald, har vakt så stor opstandelse, og havde slet ikke tænkt det ind i denne kontekst. Samråd om udenrigspolitik foregår værdigt og stilfærdigt. Det ville have været et samråd, der kunne have redegjort for, hvad den danske regering vil gøre for de hundreder af systemkritikere, der sidder fængslet, hvad man vil gøre for ytringsfriheden og hvad man vil gøre for demokratiet på Cuba.
Men sagen er vel, at vi har haft nok samråd for nu. Lad julefreden sænke sig. Mener jeg stadig bemærkningen er helt utidig og uklædelig for en dansk udenrigsminister? Ja. Men er der udover ovenstående mere at spørge til? Nej. Det vil vi så gøre på anden vis. Derudover tak for enhver tilkendegivelse – de mange positive. Men også de knapt så mange, der udtrykte bekymring. Det er rart, at så mange er optagede af Venstres ve og vel.

279 kommentarer RSS

 1. Af Arne Rud, Esbjerg

  -

  Søren Schwarz spiller tuba på Kupa.

 2. Af søren sørensen

  -

  Ironi mus@

  National socialisme som hos nazisterne var ultra borgerlig fascisme..Socialisme med nationale tiltag der gavner folk i -80% er det direkte modsatte. FX. hvis men nationaliseret olie og mineral værdierne på Grønland i den Danske stat med loo% statsstyrelse..Alle kan finde ud af at bruge et sugerør og en spade. Arne Rut efter et special højskoleophold på fanø hvor de praktisere rav og skaldyr jagt først, med sugerør som rense metode..
  Sunde nationale tiltag der gavner folket og landets helhed og ikke den tyske national socialisme der var det diabolske modsatte..
  Lær din historie og kom tilbage…

  Selvfølgelig har din fattige kultur indsigt og i dette tilfælde latin amerika-hvor jeg selv har boet i 7 år ca,- noget at gøre med din falleret indsigt om Cubansk socialisme modsat Russisk stalinisme osv. Alt kan ikke læres fra en lænestol..Og den største viden er håndspålagt i sved og tåre eller i barndommens vår under skolebøgerne med stearinlys..Som Arne the rut vil forstå efter endt arbejdslejr på fanø..

  Første gang jeg så oprigtig fattigdom var da jeg var udvekslingsstudent i USA i midten af 80érne og vi kørte ud af Dallas mod Fort worth. Små træskure shack efter shack, titusindvis, som i bomulds tiderne med sorte der sad i armod langs motorvejen. Dette var Ronald Reagans Amerika..De er nok blevet rykket ud af middelklassens syn nu fra motorvejen..

  Fattigdom og kriminalitet hænger sammen. Mere lighed som i socialismen mindre fattigdom..Cuba er et af verdens sikreste lande at rejse i med langt,langt mindre kriminalitet end Danmark. Kvindlige turister fra hele verden tager til Cuba alene fordi det er kendt at der er sikkert at færdes der modsat i de Amerikanske storbyer mv..

  Arne the rut@
  Ingen Tuba på Cuba, kun en Clave..

 3. Af søren sørensen

  -

  Ps undersøg gerne ordet “clave” for videre fyldestgørende bedømmelse af storhed..Ikke alle kan være flydende Spansk talende jo. Jeg kan fx ikke Jysk..

 4. Af Arne Rud, Esbjerg

  -

  Der er brug for et hæfte på 40 sider om fysioterapiens 1. Hjælp for fiskere. Model: Christian Clemens skrivehæfte, Bedre håndskrivning. Selvstudium.

  Grundhæftet i 1. Hjælp er model for et hæfte for spejdere, skakspillere, musikere, lærere, sygeplejersker, sosu-assistenter etc.

 5. Af Jørn D.

  -

  søren sørensen skriver:
  Sunde nationale tiltag der gavner folket og landets helhed
  og ikke den tyske national socialisme der var det diabolske modsatte..
  Lær din historie og kom tilbage…
  svar:
  men jeg skrev,
  at nazisterne var socialister nemlig national socialister,
  hvilket antyder faren med en national socialisme !
  idet
  Både Hitler og Mussoline jo påstod at de var socialister og
  de opfyldte jo i starten din definition:
  “Sunde nationale tiltag der gavner folket og landets helhed”
  men det udviklede sig til det værre, da de ønskede at lave
  hele verden om i deres “billede”
  og
  det er hvad Cuba og andre totalitære kommunistiske og socialistiske
  stater også forsøgte, et mål som Du tilsyneladende også forfølger !
  og
  nazityskland mødte modstand herimod, ligesom Cuba gør !
  men
  ironisk er at nazityskland blev nedkæmpet, overgav sig
  og er idag en af Europas rigeste lande !
  alt imens
  resultatet er at den Cubanske socialisme, hvor sympatisk den end
  måtte være, ironisk nok på langt sigt har skabt fattigdom og
  elendighed, istedet for alene “Sunde nationale tiltag der gavner
  folket og landets helhed”
  og
  med hensyn til dine skriverier så virker the “key pattern” generelt
  lidt som om de er skrevet af Arne Rud uden medicinering
  men
  forhåbentligt ikke Clave eller “key pattern”,
  som i Haitian vodou drumming !

  ironi.mus

 6. Af Ulf Timmermann

  -

  Det er os i Vesten, der lever i “elendighed”, som er de elendige. Ud fra enhver “klassisk” bedømmelse af, hvad det vil sige at være menneske.

 7. Af Axel Eriksen

  -

  @ Ulf Timmermann!

  Bor du ikke i Kina – er det ikke Østen?

 8. Af Ulf Timmermann

  -

  Jo da, Axel, men jeg har da boet langt størstedelen af mit liv i Danmark, ser mig selv som “vesterlænding” og bliver her også betragtet som en sådan.

 9. Af søren sørensen

  -

  Ironi mus@

  Hitler og Mussolini påstod aldrig de var socialister. De gik rundt i sort og gråt, angreb socialister,fængslet dem, slog dem med baseball bats mv. “kommunisterne” var fjenderne og hvad de bygget deres magt over..V og K var jo også national socialister af den fascistiske muld i DK dengang..Er det jo sådan set stadigvæk for manges vedkommende..

  Intet ironisk over at Tyskland som Japan blev industri ledende. Praktisk sans er forklaringen. Krig har altid været udvidende for industrien, via nye teknologier osv. USA er efter anden verdenskrig opbygget på spinn offs fra NASA og det militær/industrielle demokrati projekt de har der..At det er forkert er noget tredje..

  Cuba skal skam sammenlignes med de fattigste lande i latin amerika og Afrika..USA har smadret Cubas økonomi som har Europa. Ingen har jo lov til at handle med Cuba uden at møde Amerikanernes vrede. Mæersk sejler ikke til Cuba og hjælper cubas økonomi da de så ikke vil kunne arbejde i USA osv..

  Da Batista forlod Cuba sad USA og vesten på hele Cubas økonomi der var noget værd. De udførte alle værdierne, gav lidt til top 1% men efterlod cubanerne uden lægehjælp til utter armod og håbløshed..Idag har Cuba et af verdens bedste læge systemer,uddannelsessystemer. Dette opnået i et af verdens fattigste lande og er en fantastisk opnåelse..At det stadig er fattigt og har måtte opfinde sit eget økonomisk system er jo en nødvendighed fra det økonomiske diktatur forsøgt nedlagt over det af vesten..læs usa..De loo vis af mordforsøg, krigserklæringen i Bay af pigs hvor USA angreb et land der ikke havet gjort andet end vundet over de mørkeste fascistiske kræfter i et land ledet af den Amerikanske mafia og co er endnu en skamplet på USA´s historie som fx de 450 maya indianer USA inficieret med syfilis med vilje i Guatemala uden at fortælle dem det for at hjælpe Amerikanske firmaer til produktion af medicin. De fleste døde der. USA´s liste af uhyrligheder i latin Amerika er et af verdens sorteste kapitler…

 10. Af Jørn D.

  -

  De røde EL’erter i Ønskelisten’s motto syntes at være:
  “Vi maler byen rød – og debatten død” !
  Hvor
  Pernille Rosenkrantz-Theil, som gammel EL’ert, fik arrangeret
  overhældning af rød maling på Statsminister Anders Fogh Rasmussen
  således
  har Ønskelisten åbenbart besluttet at spamme debatten ved at overhælde
  alle Blogs og debatter på Berlingske med romantiserende rød propagande !
  især
  blodrøde Søren Sørensen – åbenbart en gammel kommunistisk ny EL’ert –
  overhælder alle debatter med sine uforståelige våde Cubanske paradis
  ønskedrømme, hvor han terroriserer, forvansker og forvrænger debatten
  på S.S. vis, med sit had til systemet og tro på revolutionen !

  ironi.mus

 11. Af søren sørensen

  -

  Lille ironi mus@

  Du releterer jo ikke til emnet Cuba…Og har ingen anden mening af værdig af nogen slags…Så er færdig! Kun en tåbe diskutter med en tåbe…

 12. Af georg christensen

  -

  Det jordiske paradis?, eller det himmelske, måske bare illusionens paradis?.

  Kun en?, med en pind i øret kan blive fornærmet.

 13. Af Arne Rud, Esbjerg Rud

  -

  Vest for Himmelbjerget ligger det hellige land, juletræernes land, hvor sandheden er vejen og livet og en stationsbetjent har et krisecenter med et skilt: Gods-ekspedition, spørg Dalgas.

 14. Af Ulf Timmermann

  -

  Under alle omstændigheder, Cuba er vellidt i Latin-Amerika. Også af dets demokratier, som blomstrer efter at USA har mistet dets absolutte greb om dets “baggård”. Det holder jeg mig til – og ikke til de danske yankee-pudlers befippelser. Yankee go home.

 15. Af søren sørensen

  -

  Cuba er elsket af Latin Amerika…Folket der ved at de er repræsenteret af Cuba og har deres muligheder der…Derfor Socialismen der som ses overalt…

  Sjovt at stedet hvor denne nye “socialisme” er jo i parentes da den er relativ og ikke gennemført med ordentlige vilkår for -80% , er i størst fare er i Venezuela som har vel latin amerikas stærkeste borgerlige aktie ejet medie verden og som vist i Danmark er denne vel den største trussel mod et demokratisk samfund i forholdsvis lighed?

  Danskerne kan føle sig så lige som de ønsker, men -80% ejer alligevel kun 15% af de økonomiske værdier modsat Cuba…

  (Det borgerlige argument at alle cubanere er lige fattige er også sandt!
  Men hvorfor? pga af borgerlige misbrugere som har indført politik for fratagelse af folkets repræsentation,ejerskab af værdierne de produceret, og frasorteret verdens interesser som ikke må handle med Cuba uden at leve under USA´s vrede..)
  For nylig tillod USA dog at de mest nødvendige og manglende “varer-som ordet brugt hos borgerlige” fik adgang via “obamas humanistiske tilgang til menneskeheden via nød”….Lad en befolkning lide under manglende medicin lader til at være USA´s respons til det Cubanske spørgsmål for at få deres ejerskab af 90% af den Cubanske økonomi- som før 1959- retur på amerikanske kapitalistiske hænder….

  Ville Danskerne være tilfredse med at 90% af den Danske økonomi var ejet og udført af Amerikanerne år for år?
  Tvivler personligt!

  Måske er det Amerikanske projekt, som forlanger at få betaling for deres 90% af nationale cubanske værdier uretfærdigt? Ikke!
  Ja, nogle er jo borgerlige andre røde og anstændige mennesker…

  Argumentet at de Cubanske værdier er mindre er altså godt nok sandt men hvorfor?

  Amerikansk og vestlig overherredømme og deres frasortering og fjendtlighed…”History will teach us everything”, som sang Sting…
  Men nogle foretrækker at deres tegnebog i top 10% “teaches them everything”…sådan så meget…

 16. Af søren sørensen

  -

  PS@

  Mht til borgerlig aktie ejet misbrug af venzuela og hvorledes de ejende kapitalistiske stormagter forsøgte at stjæle et demokratisk vundet valg ogdemokratet-som Kasper Støvring i sin sidste blog hvor han frasorteret røde modstandere på falske præmisser men beholdt sorte på endnu falskere præmisser”…Se “the revolution will not be televised” en fantastik dokumentar om det kapitalistiske overherredømme ønsket af ejerne via at medierne er alle borgerlige industri repræsenteret og fratager lønmodtager mv, ytringsfriheden som udført via Støvrings selektive ytringsfriheds udførelse…….

  Kan lånes på bib…Eller ses på nettet, mv. kommer jo an på hvor forstålig men er..
  Er selv lovlydig da alt jeg foretager mig er overvåget jo, som saglig B , pet kritiker mv..Og som bevidst via Snowdens filer og at Danmark er udover Selv Amerikanske tilstande mht dets magt, overvågning mv af kritiske borgere…Bare men dog en gang kunne videreføre denne til borgerlige økonomi kriminelle som forårsager det hele?
  Nå ja, en drøm er en drøm, at de Cubanske kritiker der har stjåldet alle deres værdier fik straffe ift den Cubanske befolknings forfærdelige sved og omkostninger er jo ikke saglig så længe vi ikke har socialisme men blot dens fjender som ønsker at fratage den Cubanske regerings den retfærdige storhed mht de fleste områder og at de har fejlet her og der lader vi stå som en “politisk virkelighed” som selv Løkke kunne lære af i hans personlige luxus, misbrugs problem mht hvad er dit eller mit…

  Fidel, commandante y jefe, ordene! Y vamos a seguir…La lucha de la gente parece a todo es una lucha para todos…

 17. Af Arne Rud, Esbjerg Rud

  -

  Vest for Andelsbjergene med Himmelbjerget, det gyldne bjerg, ligger enkeltgravsfolkets land, hvor en kierkegaard er en historisk forening og en skolebotanisk have for ornitologer. Husmænd har drivhuse på hjul langs Drivvejen og julemanden holder ferie i den friske luft i Ho, så Holger er flyttet til Skjern.

  Sæddingcentret i Byen ved Havet er turistuniversitet med hobbyforeninger, der har aktiviteter i Eventyrets Land til glæde og gavn for turister og erhvervsliv byen om.

  I Sognehuset har Bibliotekaren Karen en avisstue og et hobbybibliotek sammensat af bogudvalg i lokale foreninger, så et sognehus er et turistkontor for venskabsforeninger i andre egne og lande; Sognebetjent Søren har en cykeltræningsbane på kirkens parkeringsplads for turister på cykelferie; Postmand Per er klokker og landbetjent med spejdere som avisbude, han spiller på bækken i postorkestret og er dirigent i søndagsskolen og Socialrådgiver Svend har kurser i de gamles højskole i sognehuset om e-post og indernet.

 18. Af søren sørensen

  -

  Se oliver stones “the untold history of the united states” og “the revolution will not be televized” for information mht til det cyklende landevejs politi…

  Når de borgerlige leder motionerer uden co2 altså cykler, ligner de eksotiske trikotte udklædte tropiske græshopper med spindstige ben muskler smøret ind i skinnende kokos sololie -som når Lars Løkke cykler rundt til borgerlige V kommuner før valg- i deres tropiske farvestrålende græshopper beklædning der advarer enhver Dansk ydmyg sportsudøver om at de store og stærke er landet og flyt af stien, for farver og værdier har værdier..Ikke fart eller sportslig præstation eller den sjælelig udøvelse af lemmer med stop for cigar rygning når nødvendigt….Der er kun penge brugt, i fart misbrugt, men penge tjent i nikning til borgmestre i synd, for i sne og slud skal pakkerne-de små brune- ud..

  Se Venstre…til højre for venstre ….Dog se til venstre i højresving, når højre kommer der…

  Venstre er en form for juleknas, hvor der altid er jul i informationen men knas i maskineriet…Altså en form for ris ala mande hvor mandlen altid findes efter hård afstraffelse af den borgerlige forældre for den fremtidige storheds skyld…

  Hvem ønsker at holde jul i et borgerligt hjem? Hvis ikke mange børn, hvis de forstod valget…

 19. Af Jørn D.

  -

  Det er sigende
  at
  de samme som krampagtigt forsvarer Cuba’s påståede paradis
  er
  de selv samme, som altid nægter DF retten til at forsvare Danmark
  og danskheden imod kriminelle fremmede !

  ironi.mus

 20. Af Jørn D.

  -

  Et ræve rødt EL’ert “Cuba paradis aflednings spørgsmål” er:
  “ja men hvad med de mange danskere, der ferierede i Spanien i 50’erne”
  svaret
  er såre simpelt, at de alle hverken den gang eller nu,
  kaldte / kalder det daværende Spanien for et paradis !

  ironi.mus

 21. Af Jørn D.

  -

  Cubansk etparti system virker udemokratisk

  Vilde Willy strammer den en smule når han skriver kommunisme er demokrati
  idet
  de fleste både kommunistiske og socialistiske stater har etparti system !
  ja
  Det kommunistiske samfund er faktisk en utopi, eftersom det endnu ikke findes.
  og
  Socialisme er ifølge Karl Marx og EL’erterne forstadiet til kommunisme
  og
  tilfældet Cuba, der efter at have kaldt sig kommunistisk nu kaldes
  socialistisk, minder mere om et statskapitalistiske samfund, da staten
  her blot har erstattet en kapitalistklasse med sig selv.
  og
  det kommunistiske projekt via socialisme, som de røde EL’erter naivt sværger
  til er jo blot et jødisk konkurrent bekæmpelses projekt, hvor en lille elite
  styrer masserne ( kommunismens nyttige idioter ) og hvor privatkapitalisme
  blot erstattes med andre kapitalister eller statskapitalisme !
  beviset er
  ved Sovjetunionens sammenbrud, viste det sig at efter 70 års kommunistisk
  “lighed”, lå al magt og al økonomi hos af 7 rige familier,
  hvoraf 1 var ikke jødisk !
  og
  da vi i Danmark ikke har fået et opgør med de røde, der var klar til, at
  få Danmark ind i Sovjetunionen, har denne utopiske ide stadig tilhængere !
  men vi
  kan lytte til/læse kritikken af kommunisme og socialisme fra objektivismen !
  hvor
  Ayn Rand, der stiftede objektivismen, anser det som grundlæggende amoralsk,
  at frugten af et menneskes arbejdsindsats kan konfiskeres af en gruppe
  eller staten, som ikke bør have adkomst til resultatet af en andens
  arbejdsindsats.
  dvs.
  “yderne” siger fra overfor at staten forfordeler “nyderne” og “snyderne” !

  ironi.mus

 22. Af Jørn D.

  -

  Kritik af bla. Cubansk socialisme og kommunisme – ren statskapitalisme !

  Ayn Rand, der stiftede objektivismen, anser det som grundlæggende amoralsk,
  at frugten af et menneskes arbejdsindsats kan konfiskeres af en gruppe
  eller staten, som ikke bør have adkomst til resultatet af en andens
  arbejdsindsats.

  Ayn Rand beskrev selv objektivisme med følgende ord:
  “Man kan undvige virkeligheden. Men man kan ikke undgå konsekvenserne
  af at undvige virkeligheden.
  Medmindre man får andre til at betale for sit svigt”
  eksempel
  Selvom det måske kan lykkes en religiøs guru at skabe en lukrativ tilværelse,
  er det kun muligt, fordi andre mennesker lever mere rationelt og producerer
  de nødvendige værdier til hans overlevelse.
  En verden, der bestod alene af guruer, eller røverbander – eller politikere,
  der konfiskerer og omfordeler værdier – ville rammes af uundgåelig kollaps,
  fordi det udelukkende er andre, produktive individer, der skaber grundlaget
  for sådanne uproduktive individer.

  Mennesker, der ikke bygger deres eksistens på et rationelt, produktivt grundlag,
  er enten ubevidst afhængige af andre eller udnytter bevidst andre i ond tro.

  Her finder vi også den nutidige relevans som kritik af socialisme og kommunisme.
  idet
  Der er uhyggeligt mange træk i Ayn Rand bog Atlas Shrugged, der genkendes
  i den moderne politiske debat.
  Når politikere mister overblikket over sammenhængen i et velfærdssamfund
  og tror, at omfordelingen er vigtigere end produktionen af de værdier,
  der omfordeles.
  Når mange mener, at »de rige« – der allerede betaler over 80 pct.
  i samlet skattetryk – får “foræret” værdier af staten ved et skattestop.
  Når politikere hævder, at det er dem, der skaber job.
  Når der ikke længere er nogen respekt for skabelsen af værdier eller for
  individets behov for motivation og belønning.
  Når ansvaret for egen tilværelse er væk.
  så er
  Slutresultatet et moralsk og økonomisk kaos, som kun kan undgås,
  såfremt de mennesker, der skaber værdierne, siger fra i tide.
  her gentages
  Mennesker, der ikke bygger deres eksistens på et rationelt, produktivt grundlag,
  er enten ubevidst afhængige af andre eller udnytter bevidst andre i ond tro.
  derfor
  vil “yderne” efterhånden sige fra overfor at staten “mishandler” “yderne”, de
  der selv tjener til deres egen skatteindbetaling og forfordeler “nyderne” og
  “snyderne”, nemlig de der får alt incl. deres “skatteindbetaling forærende ! !

  ironi.mus

 23. Af søren sørensen

  -

  Ironi mus@

  DF har jo mere end fordoblet indvandringe under deres lo år i samarbejde med V og K over for Nyrups samme tidsmæssige periode og står altså for det stik modsatte for hvad de gik på valg for…Også EU som de er jo bevist at være de støreste bidrager til i positv afstemning-udover alle andre Danske partiet…Er et helt og aldeles useriøs parti som ikke repræsenterer deres vælgerer…

  Socialisme ifølge Karl Marx foregik i århundred før det fhv…Idag er ting skam udvidet i forståelsen og socialisme er blot lønmodtageren i -80/90% repræsentation mod de ejende…Det er galskab at de ikke alle stemmer på Enhedslisten men på borgerlige opfindelse som S,R,DF,’V,K,LA …At erobre en dagsorden er bedre i multiple orden-eller partier…Borgeren bliver mere forvirret..6 borgerlige partier mod 2 sølle røde….

  Ayn Rund er i så tilfælde en nar, som er mange borgerlige tænkere. De tænker jo med deres tegnebog og ikke deres cognitive tendenser…

  Men han sagde også…
  A creative man is motivated by the desire to achieve, not by the desire to beat others.
  Ayn Rand

  Men efter at ha læst 40 citater af ham nu må jeg erkende at han tilfører et af menneskehedens laveste tænkere…Vi kan ikke alle være store vel ironi mus?

  Værdier bestemmes via ejerskabet af værdierne…Top 20% af Danskerne ejer ikke mindre end 85% af alle Danske værdier…dette er ikke en standard som er et demokrati værd og fortæller at Enhedslisten repræsenterer -80% i økonomisk forståelse…Regnestykket er nemt for alle, pånær en v- revisor og co…

 24. Af Arne Rud, Esbjerg

  -

  Søren Schwarz spiller tuba på Cupa.

 25. Af søren sørensen

  -

  Arne the rut…

  Er ingen tuba på Cuba, men er en “clave” til livets sandheder mht borgerlig misbrug….

 26. Af Arne Rud, Esbjerg

  -

  Der var ingen indbrud på Bornholm og Fanø i Julen 2009, men to i Esbjerg; sømandskoner bruger brun sæbe om foråret, stokroser og drager om sommeren, strikkefestivaler om efteråret og røgalarmer og Brammings kravlenisser ved juletid, det holder troldtøj fra skib, sogn og skole.

 27. Af Arne Rud, Esbjerg

  -

  Jesus hentede sine disciple ved Genesaret Sø, 2/3 af jorden er jo hav og Danmark har den længste kyststrækning i Europa i forhold til areal og antal af indbyggere, så fiskerne har flertallet bag sig her til lands, spørg Hans Kirk.

 28. Af Ulf Timmermann

  -

  Lad Cuba være i fred. Det rækker, at det er en bjælke i øjet på yankee’erne og at de holder en stump af det okkuperet. Satans til danskere.

 29. Af Arne Rud, Esbjerg

  -

  På Østbanetorvet i Smilets By er Peter Sabroe med Emilie på vej til en strikke- og turistbutik på Trøjborg, for talenter underviser man i en hobbybutik, der er en lille tegne-, male- og formningsstue for hobbyartikler. Danmark er foreningernes land, hvor hobbybutikker bredte sig i gågader landet om med Foreningshøjskolen på Nyborg Strand. Hvad man derhjemmme nemmer, man aldrig glemmer, så en sogneskole har hjemmeundervisning som forældreskole og en sogneskole er en hobbyskole om lørdagen, hvor hobbyforeninger har tegne- , male- og formningsstue i faglokaler som det faglige hus. Et skolebibliotek har en avisstue med et hobbybibliotek sammensat af bogudvalg i lokale foreninger.

Kommentarer er lukket.