Folkedomstolen

Af Søren Pind 330

Så sidder den der. I morgen kl 13. Og venter på at fælde dom. Strikkekoner. Mediegribbe. Folket… Folkedomstolen.

Der vil være de første tweets. De første facebookopdateringer. Qvortrup, der frådende kaster sig over Løkke – der er et deja vu over det… Spinnet bagefter. Bilagsordførere, der sætter sig selv i stranguleringsbælte for at se ud som om, deres hensigt ikke er at slå Lars Løkke Rasmussens karakter ihjel, men blot en objektiv politisk interesse i at få sagen opklaret. Andre – f.eks. jeg – vil søge at slå koldt vand i blodet, nedtale det, andre taler op. Og sådan vil det fortsætte. Og set fra mit perspektiv bør det så ebbe ud der. Om det går sådan, må vi jo se.

Sceneri på sceneri på den moderne scene, der får en til at spørge sig selv, om det virkelig var derfor, man i sin tid gik ind i politik, og søgte at repræsentere bestemte standpunkter og holdninger i en retning, den retning man nu engang syntes var bedst for Danmark.

Der er for mig at se tre slags politiske skandaler:

Der er den slags,  hvor der begås ulovligheder. Det kunne være Peter Brixtoftes adfærd i de områder af Farumpolitikken, der gik helt galt (jeg mener den dag i dag, at der var lysende eksempler på andre områder for danske kommuner at følge, eks. integrations- og arbejdsmarkedsmæssigt). Eller det kunne være den eller de, der måtte have udlevere oplysninger i Helle Thornings skattesag. Den form for adfærd og måde at gribe tingene an på bør slås ned med hård hånd. Der bør ikke være nogen pardon. Det er ud af det politiske liv. Og samfundets øvrige straf i form af fængsel eller bøde må så lægges til.

Så er der hykleriet. Det kan være, hvis man på den ene side går og prædiker, at de højest lønnede skal bære de tungeste byrder, men samtidig f.eks. indretter sine familieforhold efter det modsatte skattemæssigt. Eller tag Enhedslisten, der kræver indsigt i Løkkes bilag, men ikke støtter et krav om åbning af de russiske arkiver for at se, hvilke midler Ole Sohn modtog i sin tid.  Der er masser af eksempler – på begge sider af det politiske spektrum – på adfærd, hvor politikere siger et og gør noget andet. Det fortjener man de bank, der nu engang kan ligge på ens rygstykker, for. Da Mette Frederiksen f.eks. i første omgang satte sit barn i privatskole, kostede det hende en ordentlig tur. Den anden tur hun fik, anden gang det skete, var uretfærdig. Hun havde sonet. Og havde jo klargjort, at hun havde ændret standpunkt. Og hvem i al verden havde i øvrigt forestillet sig, at det andet barn skulle gå i en anden skole, end det første? Ingen forældre ville tænke sådan.

Det tredje er de moralske skandaler. Der hvor man søger at moralisere, og mener en politiker – eller for den sags skyld en offentlig person – har gjort noget i strid med den almindelige moral. Jeg bryder mig generelt ikke om dem. Jeg tror dybt og inderligt på den lektie, en klog mand lærte os for over 2000 år siden om, at den der er ren, skal kaste den første sten. Det evner intet menneske. Betyder det, jeg går ind for et samfund uden moral? Nej. Moral er vigtigt. Jeg var i kirke for nogen tid siden, og en – i øvrigt Tidehvervs – præst sluttede sin prædiken af med de atypiske ord: Gå derfor ud, og opfør dig ordentligt. Vi forstod alle, hvad han mente, og det var en befrielse for en gang skyld at høre det fra et voksent menneske til et andet.

Men giver det os ret til at moralisere over andre? jeg synes det ikke. Når jeg hører Pernille Rosenkrantz Theil moralisere over, at Lars Løkke Rasmussen har rejst på 1. klasse (noget han har beklaget, og ændret) og samtidig betænker, at netop hun var medvirkende til maleangrebet på Anders Fogh Rasmussen og om nogen ved, hvad tilgivelse er, så undres jeg. Hvad kan få et andet menneske til at vide sig så sikker i sin fordømmelse? Der var intet ulovligt eller hyklerisk i Løkkes rejser. Det er kun et spørgsmål, om det er moralsk i orden. Han synes det ikke selv. Han har beklaget. Og alligevel fortsætter angrebene, nådesløst, fra et menneske, der om nogen kender til at begå fejl.

Det er, hvad jeg ikke bryder mig om ved moralisme. Der er brug for moral. Men moralisme ender i hykleri. Og hykleri – det fortjener man tæsk for. Tillad mig for illustrationens skyld at bringe et enkelt eksempel på den form for sværtning, vi har oplevet:

Politiken 17. oktober kl 15.20: »Det er nye oplysninger for mig. Min umiddelbare reaktion er, at jeg bliver meget, meget bekymret over det, hvis det er rigtigt«, siger Pernille Rosenkrantz-Theil til Politiken. (om korruptionsanklagerne)

DR 17. oktober kl 16.16: “Da Lars Løkke blev formand, var det med det helt klare formål, at der skulle ryddes op i GGGI. Vi var fuldt opmærksomme på, at der var nogle ting, der skulle ændres. Inden Løkke blev formand var det helt galt, og vi gik netop ind for at rydde op. Vi ved endnu ikke, om det er lykkedes, men det er vi ved at undersøge” siger Rosenkrantz-Theil.

Man kan godt have de to respektive synspunkter. Men man kan ikke have dem på en gang. Man kan ikke moralisere overfor andre mennesker, og så samtidig have alle synspunkter på samme tid. Man kan ikke hykle, uden at forvente, at man stemples som hykler.

I morgen sidder det meste af Danmark og følger et pressemøde. Sådan har Lars Løkke valgt det. Det borgerlige Danmark vil sidde med tilbageholdt åndedræt. Det røde med et sidste håb om, at nu vender det, nu glemmes løftebruddene.

Mit håb er, at man sætter sig ud over politik, og husker det gamle budskab om, at alle er vi født som syndere. Alle begår vi fejl. Alle har vi brug for tilgivelse for at kunne komme videre. Den ene dag er det den ene, den anden det næste. Om jeg får lov til at opleve det i det danske politiske og mediemæssige klima er et åbent spørgsmål.

Update: Jeg ved, spørgsmålet om, hvorfor bilag kunne og ikke kunne fremlægges, og mine synspunkter i denne sammenhæng, har interesse. I givet fald er de fremført her

330 kommentarer RSS

 1. Af Arne Rud

  -

  Rask må man gå, frisk luft, gode fortove og cykelstier holder folk i gang, men en skolereform kommer højest på en racercykel med cykeltasker.

  Venligst Cykellærer Arne.

 2. Af Finn Bjerrehave

  -

  Hej er der hul igennem? Finn Vig

 3. Af søren sørensen

  -

  Udviklingsbistanden skal ændres fra de elitæres tag selv bord og høje lønninger til noget meget mere praktisk for de aller fattigeste.

  Fx som det fantastiske Amerikanske Peace Core som opnår kæmpe resultater ved at sende unge ud i 2 år i verdens afkroge efter intensiv træning i et halvt år i et sprog og en form for praktisk projekt, kyllinge og svine produktion fx. Disse projekter gavner virkeligt modsat Danidas. Erindrer tydligt da jeg i en landsby i Uganda 1992 så en truck køre ind fyldt til randen med dåser af svinekød også begyndte at uddele dem på må og få uden kø kultur. Der var masser af svin og mad i landsbyen og ingen sult i det område. De borgerlige har sat sig på udviklingsbistanden R ved rød på tide at det embedet går over hos de ansvarlige i Ø der forstå hvorledes men får fornuftig og oprigtigt brug af bistanden uden betaling til egne lommer som løkke..

  Arne the rut kan blive punterings ekspert for at lappe, det skal men klappe ad og er ikke for slappe!

 4. Af søren sørensen

  -

  Da søren pind overså noterne om advarsler om misligeholdelse i GGGI i 2011 og Christian friis bach sidste år fik sørget for at få skåret den kritiske del ud af den Engelske oversættelse for at pengene kunne fortsætte til GGGI er der nogle gode grunde til dette og pressemødet der starter om 1 minut? Kan ikke vente, for uden tvivl er noget rotten in the state of Denmark! Borgerlig bistand er selv bistand…

 5. Af K And

  -

  Så blev Hr. Pind vist taget med hænderne nede i kagedåsen? av for den 😉

 6. Af Arne Rud

  -

  @søren sørensen, 23. oktober 2013 kl. 12:17. – Spejdere lapper en cykel, men trolde napper dem.

 7. Af Arne Rud

  -

  Et stift har et skoleskib, der ligger bedst i Flensborg og Esbjerg i Haderslev og Ribe Stift; en ungdomsskole i en fjordby er et skoleskib som “Jensine af Haderslev”, men der var ingen skoleskibe i Den blå Betænkning.

 8. Af rene ´vangkilde

  -

  FOLKEDOMSTOL! -er Pinds demokrati parallelsamfund
  Politikeren Søren P.! – bliv nu konkret og vis dit
  politiske håndværk i liberal kvalitet og identitet,
  ELLER bør demokratiet have en straffe lovgivning for
  politiker, som konstant kvajer sig og misbruger
  borgernes tid , penge til egen velfærdskonto.

 9. Af søren sørensen

  -

  Arne the rut@
  Røde lapper efter sortes korruption i tidløs sandhed…Sorte sætter økonomien overSTYR men røde sadler om og følger færdselsreglerne for økonomi og bygger om og op igen. Røde er opryddere sorte er udflytter og udliciterer iblandt egne. Rød bistandshjælp, som R ikke tilhører, hjælper altruistisk sorte hjælper kun sig selv..

  “Men forsøger at agerer på det men det var et spinkelt grundlag”, christian friis bach om gggi
  Borgerlige støtter det spinkle..”Det er et enkelt stående tilfælde at en formand har rejst på første klasse”..Løkke en 9 enkelt!

  Søren Pind var ikke på banen tidligere men cyklet rundt med Hold t i USA. Før kørte han over rødt idag kun ved Grønt når det drejer sig om grønt. Det er forskellen mellem magt og ikke nemlig at men kun er ærlig og har interesse for kritiske spørgsmål når men er i opposition. Den er til første klasse..

  En Dansk formand er en rollemodel og rejser på økonomi med selv betalt kaviar og champagne, når han ikke kommer fra V! Hvad er forskellen imellem V og Ronaldo Reagan? Den ene lever stadig,den anden er død!

  “Nu er udenrigs politisk nævn nede på Søren Pinds niveau igen og tiden før under VKO”..Christian Juul..Information ifølge R og søren pind drejer sig om at fortælle hvad de ønsker at fortælle, Hvad er forskellen imellem V og R? En forkærlighed for fråds deler de, men den ene får stemmer i Jylland den anden på Sjælland..

  Søren pind mener at “det er racistisk” at påminde om at polske firmaer arbejder i Danmark uden ordentlige lønmodtagere forhold, skat mv…Nej, denne må kun foregå hos Danske etniske firmaer! Søren pind mener vel også at det er racistisk ikke at bruge 7o.ooo kr. pr. fly billet eller datterens også når nu der er en etnisk venstre mand involveret! Det er racisme at påpege ulovligheder af udenlandske lande og af hjemlige frådende…

  Tilstandsrapporten;

  Løkke har i bedste Venstre regi opført sig uetisk!

 10. Af søren sørensen

  -

  En borgerlig udviklingsminister har brug for en ministerbil med chauffør for udviklingen foregår hjemme med transport til og fra supermarkedet.

  Bistandsmidler har “udbuds procedure og regler” og der er ingen garanti for at noget som bilags løkke ikke også kan ske i fremtiden(christian friis). Ellen thrane nørgård ønsker dette, Dette må kaldes populistisk sarkasme!

  Den formelle definition af ulovligheder med bistandshjælp er relateret til den hjemlige udvikling. Risikoen for fremtidig frås er en erhvervsrisiko ifølge V og R…Krav her er ifølge Christian Friis Bach “vi er villig til risikovillighed.”, “vi er kontante”(det tør siges!),
  “Løkke´s ydelser var dog for høje”. Internationale stats organisationer “har ikke rejseregler som Danida og staten støtter”..En “kæmpe opgave at udsende vejledende regler for udbudsregler for rejser mv..” “opgaven for stor til at løfte”….

  Intet er for småt i oprydning for en rød men meget for en sort! Sæt dog liste Ø ind på posten og få lidt integritet ind!

 11. Af P Christensen

  -

  Som (lavt)løn(s)modtagerens allierede, kan
  enhver Venstre-mand/kvinde naturligvis
  glemme, at der skulle være trukket knap 30.000 kr.
  for et familiemedlems private rejse.
  Og tilsvarende glemme selv at få godtgjort
  et retmæssigt tilgodehavende.

 12. Af Torsten Aagaard Juel

  -

  Kære P. Kristensen,

  Har du hørt om modregning.

  Løkke prøvede på pressemødet at forklare Ekstrabladets topjournalist hvad det går ud på.

  Prøv lige at se det igen og forklar så Hans Engel i TV2 NEWS hvad der sker, da han heller ikke ved hvad det går ud på – pinligt.

  Bare for en god ordens skyld ;-).

 13. Af søren sørensen

  -

  Er der andre end mig der er målløs over ikke en kommentar i 8 timer når nu dette er landets mest pressende sag som efter løkkkes live 3 timer via christian friis bach og søren pind idag også er viderbragt live i 3 timer men ikke et ord viderebragt i de borgerlige medier udover politikens borgerlige chritian friis bach repræsenteret medie..Ja, repræsentationen er ikke bare underlig, men yderst råddent og aktie repræsenteret og det er det..

 14. Af Arne Rud

  -

  I Jydens Land kan man selv tænke, en borgmesterstav er en gribetang for ravsamlere. En statsmand bruger sig selv for at sætte en dagsorden for U-landshjælp og ytringsfrihed til gavn for skoleradio og TV-Glad. Erik Scavenius sejlede Dannebrog mellem Scylla og Charybdis mellem de røde og de grønne trolde.

 15. Af søren sørensen

  -

  Arne the rut@

  En rolde som trold i hollywood er noget en lindorm drømmer om! Men hans far loke n ved at en trold er bedre i en rolde som trold og derfor undertrykkes de..

  Et glad tv er et falskt tv! Og lyøkken er kun for idioter..Ligesom ved korrekte staverer er der færre originale tanker men mange lærte. At læse er at kopierer..Men at leve er at forstå, se og udvide status quo..Når begge er afprøvet er der helhed..
  Men der er ingen vision toner i Danmark for en Dansker!

 16. Af Arne Rud

  -

  Søren, du est en trold, vrøvl flyver højere end Rundetårn, selv Gåsetårnet står på jorden, men Holger er flyttet til Lyngborg i Skjern med udsigt til skovhøjskoler, spørg Erasmus Montanus.

 17. Af søren sørensen

  -

  Arne the rut@
  Er blevet sur…Så taber men tråden. En sur jyde tilbyder ikke mere end en sur jøde..

 18. Af Arne Rud

  -

  Jyden er tør og lun, den, der ligger tørt, ligger lunt, jyder bygger høfder, slesvigere diger og frisere er mestre i kystsikring.

 19. Af søren sørensen

  -

  Tør og lun tilhører de visionsløse som aldrig forlader egnen….Luntet borgerlighed tilbyder intet og et tørlagt samfund endnu mindre..

  I sjælens vugge på Sjælland tillades sjælens vandring over by og fjord for i sne og slud skal sjælen ud..
  Status quo fører som sædvanligt ingen steder hen!

 20. Af Arne Rud

  -

  Smilets By var Marselisborglejre ved Aarhusbugten med Kong Frederik som dirigent.

  Spejdere havde Landslejr 2012 ved Holstebro med 35.000 deltagere fra mange lande uden skæve eksistenser og telte, for undervisere i alle aldre fra alle erhverv var altid til stede.

  Spejderlejre er velfungerende jorden om og flygtningelejre med gartnerier og klosterhaver som højskoler er en opgave for præstegårde, KFUM og K, spejderbevægelsen og sognehuse.

 21. Af Finn Bjerrehave

  -

  Nu bliver det spændende at se om lovforslag ang rejse på 1ste klasse, bliver fremsagt i folketinget, netop humlen af ovenstående debat.
  Lov for alt.Finn Vig

 22. Af hr j christensen

  -

  Det er absurt at se på at venstrefløjens røde lejesvende i form af røde journalister er mere politisk end regeringen.

  Til trods for at Lars Løkke er en af de få menneskelige statsministre Danmark har haft. Men det er måske derfor han skal kanøfles så brutalt? Kender de røde/gammelkommunistiske journalister ikke grænsen for hvor langt man kan gå?

  Men hvad vil Lars løkke med GGGGI?
  Har han ikke allerede alt for meget at se til i Venstre?

  Mange har kun 2000,- kr til kost om måneden, så går han ikke i for små sko?

  Men hvorfor glemmer Venstre altid at tage tråden op selv om den ligger lige for foden?

  For tænk om Venstre kritiserede regeringen for at hele regeringsgrundlaget bygger på røde projekter gennem tiderne. Projekter som er enormt dyre. Så skær lidt i dem.

  Og det store spørgsmål: Hvorfor skal de arbejdsløse generes med røde aktiveringsprojekter som koster samfundet 17 milliarder om året.(en storebæltsbro).

  Helt op til 1992 fandtes de ikke. Så spar dem væk, igen.

 23. Af Arne Rud

  -

  Undervisning er tegning, se hulemalerier; en tegneblyant er en borgmesterstang, li´ som en gribetang for ravsamlere.

 24. Af søren sørensen

  -

  Undervisning er undervisning men hulemalerier er altså hulemalerier..De er gamle modsat undervisning!

  Ordentlige ravsamlere, lige som ordentlige linie fiskere, bukker,skraber,kaster og danser rundt sig når nødvendigt.. De har ikke brug for fiktive dyre produkter som en rav gribetang der gør dem syge via den manglende motion. Kun Rav kapitalister ønsker at fratage penge fra ravsamlere via unyttige, uvirksomme og idiotiske produkter såsom en gribetang og rav.

 25. Af Arne Rud

  -

  Havfruer flyver med drager, men roserne vokser i dale.

 26. Af Peter Laursen

  -

  Tak for denne gang! JEG lukker ud! I ser mig ikke mere! På bloggen b.dk.!
  Med dominans af psykisk syge personer, folk fra Kina, ekstremt autonome m.m. – SLUT! Jeg gider ikke mere! Man kan jo ikke debattere med folk der enten er BESTILT fra rød blok, eller folk der bare skriver uforståelige ting (om det så er fordi de er på psykistrisk hjem – eller, eller det er bestilt arbejde at ødelægge al form for debat – det er ligegyldigt – jeg hoppe fra nu!!!!

 27. Af Arne Rud

  -

  Et krisecenter med en stationsbetjent ligger tæt ved en bus-, rutebil- og jernbanestation; told og skat forhindrer spøgelsesbilister og tab af gods på veje ved indkørsler til motorveje, hærveje og drivveje; Postmand Per er vicevært og landbetjent med et avisdepot med spejdere, der tjener til cykler, sommerlejre, fiskestænger, trommer og tuba; vest for Himmelbjerget sidder Socialrådgiver Svend i en sparekasse og vejleder om e-post og indernet.

 28. Af Jørgen Villy Madsen

  -

  Det er altid opmuntrende, når folk som Peter Laursen stopper sine hjernedøde indlæg og giver op af sig selv.
  Vi savner dog stadig, at typer som Arne Rud, Søren Sørensen m.fl. følger det gode eksempel eller at plejerne lukker for deres internetopkoplingen. Nok er nok – mere end nok.

 29. Af søren sørensen

  -

  Jørgen willy madsen@

  Kunne jo overveje for menneskelig interesse at gøre ligeledes?

 30. Af Arne Rud

  -

  Folketinget vedtog i maj 1903 en midlertidig lov om oprettelse af menighedsråd, takket være I.C. Christensen, Stadil; loven blev gjort permanent i 1912 og det betød, at kvinder for første gang fik stemmeret her til lands. Et sognehus har en avisstue og et foreningsbibliotek sammensat af bogudvalg i lokale foreninger; et sogn stemmer i et sognehus.

Kommentarer er lukket.