Jeg – en krukke

Af Søren Pind 141

I går nat, kl. 00.30 fik jeg nok. Jeg gik. I raseri. Efter at have smidt en mikrofon jeg havde på, mens jeg hvæsede til journalisten overfor mig: Nu er det f…. nok. Udenfor mødte jeg en af lederne fra TV 2, skældte ham hæder og ære fra, tog den første og den bedste taxa, og kørte hjem.
Misæren? Misbrug af min tid – og følelsen af, at være en del af et cirkus, en genstand der kunne flyttes rundt med efter forgodtbefindende i en virkelighed, jeg intet havde med at gøre. At nogen sad, bag tv-kameraerne og spillede Gud, og indsupplerede som man ville. Uden planlægning af nogen art.
Det startede inde i dagbladet Politikens Hus. Jeg har gennem årene stillet mig villigt til rådighed for at kommentere amerikansk politik. Jeg gjorde det bl.a. gennem årene med stor fornøjelse sammen med Svend Auken, fred være med ham. I denne omgang har det typisk været med Nick Wammen. I aftenshowet først. Siden havde jeg en separat aftale i Politikens Hus. Min pressemedarbejder har i dagesvis på læssevis af forskellige mediers opringninger (var det ikke lidt voldsomt med den her dækning??) søgt at prioritere så godt han kunne. Så aftalen med DR er i Politikens hus. Være der kl. 21.30. Live kl. 21.45. Gå igen senest kl. 22.30 for at køre til TV 2.
Jeg opfylder min del af aftalen. Står klar. En let fortvivlet journalist kigger på mig og siger “ahhh, hvad vil du?”: Jeg svarer hende, at jeg står her, fordi vi har lavet en aftale om at gå på kl. 21.45. Jaaa, svarer hun – hvad tid skal du senest køre? Jeg svarer hende, at det kan jeg ikke se relevansen i, for vi har en aftale 21.45. Jaaaa, men… Godt så. Hun får at vide, jeg skal videre 22.30. Tiden går. Min formand, Lars Løkke Rasmussen – Danmarks tidligere og kommende statsminister, forhåbentlig – skal på 22.10 Jeg fatter ikke, hvad jeg hører, da hun spørger mig, om vi ikke kan skubbe ham, så jeg kan komme på. Det er latterligt at sætte ham i den situation. Det er absurd at forvente, det er noget, jeg skal medvirke til. Selvfølgelig kan man ikke behandle Venstres formand sådan. Det ender med en overhaling af journalisten og en skænds-sms til chefen for DR-nyheder, inden jeg må haste mod tv 2, der har fremrykket. Komplet spildtid i Politikens hus.
Ud kommer jeg, til den amerikaner bil, TV 2, for at få billeder, har sendt. Der er ingen vinduer i. Chaufføren er flink, jeg lever med regnen og blæsten – ud ankommer vi til TV 2, der giver melding om, vi lige skal vente lidt. For kameraerne skal gøres klar til vores ankomst. Tyve minutters tid senere mister jeg tålmodigheden og siger, nu kører vi altså. I samme moment virker kameraerne magisk.
Aftalen er, jeg skal live på 23.50 sammen med Søren Espersen. Jeg skal selv følge valget natten over, skal tidlig op for at udlægge det som jeg ser det igen i DR og TV 2 – jeg vil med andre ord gerne hjem så snart jeg kan komme afsted med det. Tiden går. Studieværten er helt væk, og siger ikke rigtig noget de første fem minutter. Et kvarter senere begynder jeg at brumme. Studieværten begynder at gøre sig nogle betragtninger om, jeg ikke er minister længere, så jeg skal ikke komme for godt i gang. Da der er gået yderligere tid, kommer nyhedsdirektøren til stede, som jeg skælder ud og siger, det her er spild af alles tid – han bemærker, at jeg jo står her så jeg kan blive valgt. Det er jo mig selv, der vil stå her – og jeg tør ikke gå min vej. Det kan jeg jo bare gøre, hvis det er det, jeg har lyst til. Han griner og går sin vej.
Der sprænger en sikring .Jeg søger så godt som muligt at passe mit hverv som folkevalgt. Jeg svarer så vidt jeg kan på det efterhånden mylder af medier. Og for at få tid til at passe det egentlige må vi sige nej til hobevis af ting. I år for mit vedkommende alene f.eks. Masterchef, en bagekonkurrence i DR, et indslag til DMA, deltagelse i et program med Thomas Blachman om kvinder, “Kender du typen” mm. Vi er der jo ikke for mediernes skyld.
Og derfor må vi udvælge, hvad der dels kan gavne en formidling af ens egnes og ens partis synspunkter bedst muligt, dels tjener offentlighedens interesser – det synes jeg, den nylige serie med Jacob Holdt gjorde. Og oveni må man vel forvente, at der er en forståelse for, vi rent faktisk bliver behandlet ordentligt, når der så indgås aftaler med medierne.
Studieværtens betragtning om, at “du jo ikke længere er minister” indikerer, at de aftaler man laver med sådanne medier ikke er det papir værd, de er skrevet på. De skalter og valter, stiller folk op, og bruger dem efter behag, mens de spilder i læssevis af tid for de enkelte mennesker, der “ikke længere er ministre”. Nyhedsdirektørens udsagn er ubegribelig sigende for mediernes selvforståelse. Vi står der, fordi vi hungrer efter genvalg. Det er medierne, der gør os en tjeneste, ikke omvendt. Må jeg være fri! Jeg vil gerne bede mig fritaget for nogen som helst tjeneste, tak. Udvælg efter journalistiske kriterier, lad være med at invitere hvis de ikke er tilstede, eller hold jeres aftaler.
Selv vil jeg fra nu af stramme endnu mere op på min deltagelse i Cirkus Medier. Det er beskæmmende at opleve den form for primitiv planlægning, kynisk tidsforbrug, ydmygende svinkeærinder og set ups, der er alt alt alt for oppustet til at give nogen som helst mening.
Kald mig en krukke. Det lever jeg med. Men jeg kommer fra et sted, hvor en aftale er en aftale. Og hvor man så vidt muligt behandler folk ordentligt. At demokratiet er svækket i disse år er ikke mærkeligt, eftersom medierne behandle sine deltagere – særligt politikere – som får og cirkusklovne. I sidste uge klappede jeg røret på direkte i P3, fordi man ville have mig til at svine Annette Wilhelmsen til, skønt hun bare havde gjort op med medie tyrraniet. I går skred jeg fra en live udsendelse på TV 2. Simpelthen fordi jeg ikke vil lade mit virke og mit liv diktere at mennesker uden respekt for folkevalgte politikere og andre menneskers tid. I kan rende og hønse, kan I.

141 kommentarer RSS

 1. Af Per Frederiksen

  -

  Du bruger pressen for at opnå noget for dig selv…

  Pressen bruger dig for at opnå noget for sig selv…

  Hvad havde du regnet med? At I var venner?

 2. Af j nielsen

  -

  Og så er der de sædvanlige ikke for smart begravede personer, der benytter lejligheden til at skælde ud på D(D)R. Og derved udstiller sig selv som ude af stand til at læse Pinds blog til ende. For så ville de have opdaget, at det mindst lige så meget er TV2 der står for skud.

  TV2. Den ræverøde venstresnoede kanal. Kommunistsympatisører og landsforrædere alle til hobe. Er det den slags skattesnydernes penge skal bruges på.

  Og så videre.

 3. Af j nielsen

  -

  “Morsomt at læse alle rygklapperes kommentarer.”

  Mindre morsomt med alle dem der bare leder efter og har fundet et sted at hælde en spand skidt ud.

  “Indnu mere morsomt er det at iagttage Hr. Søren Pinds, repons. 1 sølle enkelt svar til ..”

  Rigtig mange fortjener ikke svar, men et stykke brun sæbe. Til at vaske munden med.

 4. Af Torben Haugaard

  -

  Dansk politik er og bliver ét stort realityshow! Det har det efterhånden været i meget lang tid, og desværre går alle politikkere med til det. Der er ikke længere tale om indsigtsfuld nyhedsformidling, men kold og kynisk underholdningsbusiness, hvor manipulationen ingen grænser kender. Jeg ville ønske, at alle politikere i langt højere grad ville sætte græsner for, hvad de i tide og især i utide skal stille op til og svare på. Vi er ikke tjent med det som befolkning, og landets aktuelle situation kræver langt mere seriøs politisk dækning.
  Nyhedsformidlingen omkring politik har i dag en sådan karakter, at den burde lægges ind under sporten og betragtes som endnu en idrætsbegivenhed.

 5. Af Karl Wilders

  -

  Just a note……nu du ikke foeler, at medierne tager dig som politiker alvorlig; – har du saa taenkt over, hvordan borgerne i Danmark har det med jer medlemmer paa Borgen?!

  Paa samme maade, som du har det med medierne; – ulidelig frustration!

  Danmark er jo blot forkommet til et land, hvor ingen laengere tager noget somhelst alvorligt, det er jo ogsaa derfor situationen bliver mere og mere katastrofal’ fra dag til dag.

 6. Af Per Hansen

  -

  @Søren Pind
  Jeg forstår din frustration. Men husk at før det over i at reflektere over hvordan mange almindelige danskere så har det i dagligdagen med det danske system i dag der er totalt magt domineret af medierne, hvor selv et 7 årigt barn af en journalist kan få mere offentlig taletid end en Danfoss direktør for nu at overdrive. Det bedste eksempel jeg har på det er når f.eks. en Niels Lunde bruger avis spalter på at skrive om at han da finder det urimeligt at politiet en morgen lå på lur og tog ham i på cykel at køre over for rødt lys nede for enden af en bakke.
  For når du udtaler dig i offentligheden skal det jo egentlig ikke handle om dine personlige problemstillinger men som et repræsentativt talerør for den danske befolknings problemstillinger kvad den valgte rolle du har og derved som kendt politiker kan komme igennem mediemuren. For de fleste danskere har ingen mulighed for som dig med et fingerknips at komme på forsiden af medierne. Så måske skulle i politikere til at slå fælles front og arbejde for at sikre at det højest opnåelige i dette danske samfund ikke længere bliver om man er medie-journalist eller ej. Der er så mange frustrationer ude i det danske samfund pga. små skrankepaver der suger alt tid og energi ud fordi de ikke kan stoppes uden et magtapparat der oppefra går efter dem, da vi jo ikke har den “franske æressag-fægtningsmulighed fra 1700-1800 tallet mere” :-).
  F.eks. syntes jeg meget hellere du skulle skrive om kommunernes mafia-metoder ved sygedagpenge udbetaling til en virksomhed når en medarbejder der rammes af alvorlig kræft sygdom. Tænk at vi sidder med danske Børsen Gazelle 2012 eksport virksomheder i alle i folketinget sukker efter at få mange flere af, og når de og en medarbejder der så rammes af katastrofen hvor en medarbejder får konstateret alvorlig kræft, bliver det et spørgsmål om ”minutter” på hvornår virksomheden når at får tastet det ind i det offentliges nem-refusion der kommer til at afgøre om det offentlige vil betaler det lovmæssige offentliges meget beskedne bidrag af en sygeløn tilbage til en virksomhed. Det er det man kaldet offentlig-privat virksomheds samarbejde for at skabe arbejdspladser – da jeg da i spøg godt kan se pointen i at ingen danske eksport startup firmaer nogensinde må gå i luften uden de har et ”Einstein geni” i offentlig forvaltning med i arbejder staben med mindre de da vil røvrendes af det offentlige system hvis uheldet sker længere nede af vejen.

 7. Af Jens From

  -

  Man skal naturligvis have respekt for andres arbejde og tilgive dem, der dummer sig; men frækhed skal man sgu ikke finde sig i!

  Min agtelse for Søren Pind er steget endnu en tak.

 8. Af Volmer Svendsen

  -

  Jamen, Hr. Jens From! Pind er ligesaa skyldig som de andre gadedrenge fra toppen af Partiet Venstre! Pind kan ikke reddes!

 9. Af Troels P.

  -

  Volmer Svendsen.
  Fordi du sandsynligvis er en gadedreng, behøver andre ikke at være det. Specielt folk der har bidraget med noget og ydet til kassen – ikke kun nyder – og så laver du vrøvl, i stedet for at udvise en smule taknemlighed.

 10. Af Frank L

  -

  @ Troels P., 10. november 2012 kl. 12:45

  Hvor fra ved du at Volmer ikke yder noget?

  Det er jo den værste gang stråmandsargumentation.

  Det undrer mig at Pind ikke svarer Jan Christensen

  Om lidt sletter Søren Pind nok mit indlæg, fordi jeg er kritisk over for ham (Dette sker i følge ham fordi jeg ikke opfylder kravene om fuldt navn)

  Jeg kan dog se at andre ikke opfylder samme krav uden at blive slettet?

  Forklar venligst hvorfor Søren Pind

 11. Af Frank L

  -

  Kære Søren Pind

  Lad mig refrasere JCs spørgsmål:

  Har du spurgt dig selv, om hvor vidt din ulyst til at være tålmodig og vente på det blev din tur, havde noget noget at gøre med at “din kandidat” Rommney, var i færd med at tabe fælt?

  Jeg fulgte selv valgaftenen/natten og for os stod det nogenlunde klart på det tidspunkt da du forlod “festen” hvem der nok ville vinde.

  Har du overvejet om det var forbitrelse over brudte løfter, eller det mon var skuffelse over din egen dømmekraft og frygten og ærgelsen over at de spørgsmål du kunne ende med at skulle svare på, ville blive overordentligt pinefulde at komme igennem.

  Høi har i sin fremragende blog, gang på gang bevidnet at højrefløjen i USA har puttet sig selv i boble af faktafornægtelse og fordrejning af sandheden.

  Var det en lignende ydmygelse som den Rove og O’Reilly måtte nyde på Fox News, selvom de til det sidste forsøgte at tale fakta bort,

  Var det det tænkelige scenarie, du flygtede fra og ikke nogen brudte løfter omkring tidspunkter du tog din exit fra.

  Jeg forstår for øvrigt ikke din vrede.

  Du burde da været så garvet, at du har oplevet før at live-TV skrider i tidsplanlægning.

  Hvorfor denne vrede? Hvorfor ikke bare i al stilfærdighed give de ansvarlige besked på, at du desværre var nødt til at melde fra, da du hverken havde lyst eller tid, til at vente længere.

  Hvorfor denne smækken med dørene?

  Er du sikker på at smækket ikke var for at bortforklare big time, at du fuldstændig havde sat dine penge på en fuser.

  Læser man de forskellige amerikanske bloggere i USA som Jennifer Rubin, var hun før valget, fuld af lovord overfor Rommney.

  Efter valget er hun nærmest hadsk.

  Samme med Fox News.

  Sikker på at samme fænomen ikke er hændt dig, men at du nu forsøger at bortforklare det vha lidt retfærdig harme?

 12. Af Troels Pedersen

  -

  Fransk L. Smider man en sten ind i en flok hunde, hyler den man rammer.

 13. Af Frank L

  -

  @ Oscar P

  Det undrede mig såre, at det lykkes dig at forblive uslettet på Pinds blog. Med mindre da at han er blevet klogere og har indset at fuldt navn er et blålys og falsk tryghed.

  Nå – mit gæt er nu mere at du jo altid står som ukritisk klakør overfor Pinds holdninger.

  Er det for øvrigt den her sentens vi skal huske dig på:

  ’Han er en beskeden mand, som sandelig også har meget at være beskeden over, vi ved, han kan mere end nogen anden har den gave, i så mange ord som muligt, at kunne presse mindst muligt tankeindhold sammen’.

  Er det en indledning til dit eget skudsmål i et eventuel Oxfordmødeindlæg?

  Man må så i sandhed sige, at du for en enkelt gangs skyld har fat i den lange ende.

 14. Af Frank L

  -

  Fransk L. Smider man en sten ind i en flok hunde, hyler den man rammer.

  Skrevet af Troels Pedersen, 10. november 2012 kl. 14:25

  Så du følte dig ramt?

  For der skal da en del til, at beskylde ukendte for noget man intet som helst belæg har for at vide.
  (Hvis man altså ikke befinder sig i det, Høi kalder den “postfaktuelle virkelighed)

  Det må have været en fuldtræffer Volmer ramte dig med, siden at du følte dig nødsaget til “nødbremser” som metaargumenter og stråmandsargumenter jo er.

 15. Af Troels Pedersen

  -

  Frank L.
  Når man læser dit indlæg, kan jeg ikke lade være med at tænke på et gammelt dansk ordsprog: ‘Den mand er ikke stort bevendt, som praler af sin hjerne. Det er jo kun den skrumpne nød, som rasler med sin kerne’.

  Ellers stopper jeg, gider ikke udveksle ukvemord med en noksak.
  Ha’ en go’ weekend.

 16. Af Frank L

  -

  @ Troels Pedersen, 10. november 2012 kl. 14:48

  Det kræver en stor del digterisk frihed, at kunne se hvor det var at jeg praler med min hjerne.

  Men jeg indrømmer da gerne, at man indirekte sagtens kan se hvorfor du vælger at trække dig.

  For reelle modargumenter magter du ikke.

 17. Af Jørgen Christensen

  -

  Hvorfor ikke stoppe Jeres skænderier/uforskammetheder, det er da ikke det, denne blog er beregnet til.
  Ingen af Jer er særlig interessante at læse, havde det så blot været lidt elegant – ironisk i stedet for platheder.
  Tre gode ordsprog, som I nok bør tænke på:
  ’Den, som har kundskab, bruger ord med måde; forstandig mand farer ikke op’.
  ’Selv en nar, der tier, kan gå for at være fornuftig’.
  ’Den har forstand, som holder sin mund’.

  Hvorfor ikke udveksle adresser, så kan vi andre forhåbentlig slippe.

 18. Af Frank L

  -

  @ Jørgen Christensen, 10. november 2012 kl. 20:07

  Vrøvl. En blog er da netop til at meninger brydes og modsætninger mødes.

  Var det ikke tilfældet var kommentarfeltet jo ligegyldigt.

  Jeg skal indrømme at rygklapperi og søben hinandens mundvand, keder mig tifold mere end at nogen har et rask skænderi.

  Der er jo intet i vejen for at springe over det man ikke gider læse.

  Det værste der faktisk kan ske ved at nogen modsiger en, er at man bliver klogere.

  Det omvendte – ved rygklapperiet – mindes jeg ikke for alvor at have set nogen udvide deres horisont ved.

 19. Af Ole Skovgaard

  -

  Frank L, hvilket Cirkus er du ansat i ?, jeg gætter på Cirkus Arena, men du må da være glad nu, hvor du får gratis tandrensning og pleje over finans loven… PS send regningen til Arne Ruud, Esbjerg og dans en græsk Zorba med Willy og Pia Olsen Dyhr. Og skulle der mod forventning være nogle penge tilbage så giv dem til de socialt udsatte, og syng med på omkvædet, Greece lightning, closer to the USA, Greece lightning.

 20. Af Ole Skovgaard

  -

  Greece = Grease med Travolta og Olivia Newton John fra kong ruders tid…. men jeg tror Søren har fattet pointen for han er ret musikalsk ved jeg, men spørgsmålet er Frank L… Kan du se Pointen ? DR Licens… Og i øvrigt sidder jeg midt i en poker turnering men Frank L… Kan sikkert tage over og give mig tørt på…. det regner…

 21. Af Helge Ebbe Nørager

  -

  @Skrevet af j nielsen, 9. november 2012 kl. 23:48

  Kan kun være mig Helge Ebbe Nørager, dette anonyme indlæg fra en kujon som ikke tør skrive i eget navn, beskriver.

  Brug rexona, og der er altid plads til en mere.

  Dog ikke kujoner som mangler evne til at skrive i eget navn og dog nedrakke andre.

  Og ud over mig, som de beskriver i et citat, uden kilde, har Hr. Søren Pind, stadig ikke fundet det værd at besvare andet end et indlæg.

  Sørgeligt at Berlinske stadig tillader anonyme kommentarere.

  Endnu mere sørgeligt at mennesker uden tror på deres ord skriver anonymt.

  Lad mig gætte……..

  J.Nielsen, betyder Judas Nielsen ?

 22. Af Helge Ebbe Nørager

  -

  Og iøvrigt, hvor er der dog mange modige som skriver under halvt eller falskt navn.

  Vil opfordre alle disse mennesker hvis fornavn kun består af et bogstav.

  Til at læse debat regler for Berlinske.

  Men det er de/dem/det/du/ også sikkert uden afstand til.

  Total mangel på respekt og latterlige undskyldninger, for ikke at stå til ansvar.

  Skam få alle disse mennesker.

 23. Af Ole Skovgaard

  -

  Jeg er 100 % enig med dig Helge, vandt i øvrigt et flip med ES konge mod 77 perhaps it smy lucky day…
  Så får jeg osse til tandrensning og hvis ikke vil jeg have “Omsætnings garanti” se så at komme i sving politikere alle skal have et sikkerheds net… Og hvis ikke pengene er der… Ja så tager vi et afdragsfrit F1 Lån… og brokker os de stigende bidrag…

 24. Af Ole Skovgaard

  -

  Sorry Råd til Tandrensning …. Den dårlige ånde følger med… Det er en Erhvervs risiko…

 25. Af Helge Ebbe Nørager

  -

  Det er en skændsel med tænder, til befolkning.

  Tandproblemer skaber mange andre helbreds problemer, jeg er så heldig at have fået råd til at betale for mine uden støtte.

  Men har igennem 5 år været gentagende gange på lægevagt, det koster samfundet meget dyrt ikke at hælpe de svage med tænder.

  Alle mulige følgesygdomme, samt dårligt selvværd.

  En sælger med rådne tænder sælger ikke meget, men han er rig, og ingen hjælp.
  Tandpleje burde været omfattet af samfundets generale tilbud og hjælp ved sygdom.

  Det koster os alle milliader, at ikke gøre det.

  Samt megen menneskelig elendighed.

  Er du ved at dø af en sjælden cancer, du får millioner, er du ved at då fordi du ikke kan spise pga tandsmerter, dø.

  Det er ikke rigtigt, og det koster os alle mange penge, både økonomisk og menneskeligt.

  Er personligt lykkelig over at jeg fik råd til at betale selv.
  Og det er en sand nydelse at kunne spise alt igen.

 26. Af Helge Ebbe Nørager

  -

  Og nu når Hr. Søren Pind ikke kom i DR eller TV2.

  Må den media junkie, straks komme med nyt.

  Jeg kunne være leder af LA, men sagde nej.

  Hvornår mon Hr. Søren Pind fatter at Danmarks befolkning er totalt ligeglad med hans selvpromovering og selvretfærdighed.

  Mangen til media opsøgende individ skal man lede længe efter, det antager nærmest karakter af trang til sygelig opmærksomhed.

 27. Af Jørn Strand Nielsen

  -

  Det er efterhånden lykkedes klad mig Mads på CEPOS – først gennem LA og nu senest også Venstre – at få italesat den påstand, at vores dårlige globale konkurrenceevne skyldes et for højt lønniveau, og at dette lønniveau skyldes et for hæjt skattetryk, som igen skyldes for store offentlige velfærdsydelser. Seneste forslår Hjort Frederiksen således, at lønniveuet skal 15% ned for at have samme konkurrenceevne som Tyskalnd, alle fra kald mig mads til Klaus, at Sverige nu er det store forbilldede, som havde de lige slugt Svantes viser, og fået dem galt i halsen.
  Det er korrekt, at vores lønniveau globalt er for højt, men når der henvises til Sverige forbigås (bevidst?), at den svenske krone faktisk kun på det globale pengemarked er værdisat til 0,87 af en dansk krone, altså en forskel på 13 %.
  Argumentet for ikke at devaluere er nomralt, at det er uhensigtsmæssigt, hvis et land har en stor staslig gæld til udlandet. Men denne blev jo netop nedbragt under VKO, så p.t. ingen hindring.
  Og så er der den med at vi ved en devaluering eksporterer arbejdskraft. Men er det ikke lige omvendt BRIK-landene, som ved at undlade at opskrive deres valutaer, tiltrækker arbejdspladser og dermed skaber arbejdsløshed hos os?
  På plussiden er det det hensigtsmæssige ved en devaluering, at den rammer alle danske lige på forbruget, og derved er den socialt bedste måde at få nedskrevet vore globale lønniveau. Desuden undgås samtidig en ødelæggende rundbarbering af vores velfærdsstat, som igennem endnu har vurderet konsekvneserne af. Hvad nu hvis det er netop er symbiosen mellem et højteknologisk erhvervsliv og en effektiv velfærdsstat, som strategisk (fortsat)sikrer os en god, global markedsposition. Eller banalt sagt, er det ikke fordi stat og kommune tager sig af vores børn, syge og gamle, at vi andre med fred i sjælen kan drage udenlands, og hellige os vores arbejde der?
  Vores forhold til EU er jo p.t. alligevel til revurdering, så hvorfor opsiger vi dog ikke fastlåsningen af krone til Euroen, så den af sig selv via finansmarkedets kræfter kan falde til et mere transparant og dermed konkurrencedygtigt niveau – ja man må også geren kalde mig Mads, hvis ikke også vores krone gjorde tilnærmelser til den svenske.

 28. Af Poul g Exner

  -

  Nøj, hvor kan jeg huske hvordan I spildte og spildte og atter spildte HTS-regeringens og samfundets tid.

  Det er karma, hr. Pind. Det er den du skal lære at leve med, pyt med regn og blæst.

  Jeg tror, at du kommer et helt andet sted fra, end du selv mener. Behandler venstre folk ordentligt? Hahaha…

  Du har lavet det her enøjede gøgl før på blogs.

 29. Af Poul g exner

  -

  Og apropos dårlig behandling af andre mennesker og tidsspild:

  Ellen Trane Nørby. Tre ord synonyme med stopur.

 30. Af flemming blarke

  -

  Ja det er rigtigt TV 2 og DR 2 er den borgelige medie formidler,og sikkert svært ikke at stå i førate række,jer unge løver, må akceptere dig og Troels Poulsen at demokratiet lever, selvom demokratiet har været under pres de sidste 10 år.Du er sikkert et godt menneske med et stort ego
  Er glad for at demokratiet får, lys i de sidste 10 års mørke.

 31. Af Pernille Jensen

  -

  Til Søren Pind.

  Jeg er på ingen måde politisk enig med dig. Men jeg synes dog det er helt på sin plads, at du reagerer som du gør, hvis du blev behandlet og tiltalt som beskrevet af TV2 på aftenen før det amerikanske valg. Jeg var også SKREDET, hvis jeg havde fået den behandling – sådan skal vi ikke behandle hinanden. Og hvis TV2 ikke har format til at sender mange timers live-udsendelse på professionel vis – så skal de undlade. Det amerikanske valg kunne ganske givet også dækkes tilstrækkeligt uden dækning gennem hele natten.

  Jeg vil tilføje, at jeg synes journalistikken især i TV mediet efterhånden har udviklet sig til at blive overfladisk og ofte også fuldstændig irrelevant. Jeg ser efterhånden ingen nyheder længere. Det er spild af tid. Der er ingen indhold eller substans i dækningen men derimod uvæsentlige formsager som ikke giver indblik i det samfundmæssige relevante.

  PS: Tonen i disse debatter synes jeg er under lavmål. Der skal være plads til uenighed og at meninger brydes. Mange af debatørene på denne side lyder dog som mavesure gamle mænd (hvori der også indgår kvinder) som ikke har lært at opføre sig ordentlig og tale pænt!

  Med venlig hilsen
  Pernille Jensen

 32. Af Poul g Exner

  -

  Vil bare sige: jeg, for nu at tage en eller anden her, har skam lært at tale pænt. Og jeg er også blevet god til det, jeg forstår hvor meget ens sprogbrug hører sammen med hjertets dannelse.

  Det eneste jeg fortryder at have skrevet er den med enøjethed… Men det er nu engang begrebet som er bedst dækkende i dette tilfælde.

  Jeg tror virkelig at Karma har betydning for mennesker. Og når jeg barberer al staffage af, så er bundlinjen denne:

  Der er ingen sammenhæng imellem Hr. Pinds fromme ord og så faktiske handlinger.

 33. Af Frank L

  -

  @ Helge Ebbe Nørager, 11. november 2012 kl. 00:33

  Mon ikke den historie er valgt som lynafleder for de journalister der ville have konfronteret ham med det faktum at han var en de i særklasse få i DK, der støttede Rommney (når man bortser fantasterne hos LA)

  Jeg bliver stedse mere og mere sikker på at Søren Pinds “lille optrin” var for at undgå at måtte erkende at Rommney var en fuser.

  For øvrigt er det vanskeligt at vurdere optrinnet.

  Jeg forsøger i alle fald meget på det private plan at undlade at give nogen støtte når jeg kun har hørt sagen fra den ene side af.

  Jeg vil tro DR og TV2 har en kende andre forklaringer.

 34. Af j nielsen

  -

  H.E.Nørager skriver, bl.a.:

  “Kan kun være mig Helge Ebbe Nørager, dette anonyme indlæg fra en kujon som ikke tør skrive i eget navn, beskriver.”

  Jeg har ikke bidt mærke i nogen navne men der er en hel del stykker der vil have godt af et besøg i en viktualiehandel.

  “..kujoner som mangler evne til at skrive i eget navn og dog nedrakke andre… Endnu mere sørgeligt at mennesker uden tror på deres ord skriver anonymt…Endnu mere sørgeligt at mennesker uden tror på deres ord skriver anonymt.”

  Siden Dansk Folkeparti indførte “Jeg går altid efter manden. Aldrig efter bolden.” som grundprincip i enhver diskussion er det desværre blevet nødvendigt. Der er simpelthen for mange trusler i omløb.

  “J.Nielsen, betyder Judas Nielsen ?”

  Det er sateme godt gættet!

 35. Af Ole Jensen

  -

  Jeg må erkende at jeg har nået en eller anden form for mætheds eller kvalme fornemmelse af diverse medier og deres måde at formidle verden på. Nyhederne er ofte overfladiske og er mestre i at falde for politikernes måde at dreje sandheden på. Når man fordrejer sandheden en lille smule hele tiden, falder medierne i uden at gå i dybden af konsekvenserne. Der tages for let på tingene og politikerne bliver ikke holdt til ansvar for deres handlinger. Heri er især Energiministeren ekspert.
  Så er der også den konstante strøm af reality og kendis programmer hvor cirklen er sluttet.

  Jeg har selv droppet alle tv kanalerne nu i afmagt over den manglende kvalitet, både på nyheds og underholdningsområdet.

  Der er grænser for hvor meget uoplyst pladder man som menneske kan klare og det er noget af en falliterklæring af demokratiet.

 36. Af Maria Due

  -

  Det er efterhånden så længe siden, at jeg ejede et tv-apparat, at jeg ikke kan huske, hvornår det var, og jeg savner det aldrig. Jeg fik nok af velklædte og velsminkede ligegyldige personer, som leverede et elendigt stykke arbejde og for det meste talte ned til mig og virkede halv- eller heldårligt begavede og uvidende. Det var også en stor fordel at blive fri for at være tvunget til at se, at folk krammede hinanden.

  Mine mobiltelefoner ligger også i en skuffe, for jeg orker ikke altid at være på, men mange er de bebrejdelser, jeg modtager i den anledning. Folk tror, at de har ret til at tale med mig, når det passer dem.

  Det forløb, som Søren Pind beskriver, genkender jeg i mange andre sammenhænge præget af stor slendrian og mangel på dygtighed og omhu i helt basale og enkle anliggender. Lad os tage et eksempel.

  Jeg købte et par sko hos et meget stort skofirma, der kun handler online, fik en bekræftelse på købet, og pengene blev trukket på min bankkonto. Skoenen blev lovet leveret i løbet af 3-5 dage.

  Men jeg modtog ingen sko. Efter 14 dage begyndte jeg at lave vrøvl og modtog en e-mail om, at man havde lagerproblemer, og at skoene derfor var blevet adskilt og befandt sig på hver sit lager. Skiller man nu skoene ad, sælger højre og venstre hver for sig i hver sin æske?

  Venlige overbærende svar og bebrejdelser, fordi man ikke kan sende sms’er til mig. Jeg skrev e-mail om, at jeg kun har ét telefonnummer, og at det er til en fastnettelefon. Firmaet påstod, at jeg tidligere havde opgivet et andet nummer til en mobiltelefon, men det har jeg med garanti ikke, da jeg ikke har noget og ikke har haft det i den tid, jeg har handlet med firmaet.

  En uge senere rykkede jeg igen, og det viste sig da, at man igen havde sendt en sms til min fastnettelefon om, at to sko nu samlet var på vej, og hvilket pakkenummer, de havde.

  Det havde de så alligevel ikke, og pakken forsvandt, hvis den nogensinde blev sendt. Men jeg modtog et gavekort på 200 kr. som plaster på såret pga. forsinkelsen og til brug for en senere handel med et andet par sko. Afsenderen var venligt overbærende og solede sig i sin godgørenhed.

  Mine sko ankom aldrig, de er derimod steget 50 pct. i pris og kan nu genbestilles for 1.500 kr. Det er dog lykkedes mig at få mine 1.000 kr. tilbage, efter at de har været udlånt rentefrit gennem lang tid.

  Hvis det så endda var den første gang, den slags er sket, men det er det ikke, og den der underlige ligegyldige mangel på effektivitet genfinder jeg som sagt i mange sammenhænge.

  Faktisk synes jeg, at vor statsminister er inkarnationen af alle de venligt smilende men mere eller mindre sløsede, sjuskede og hyppigt ligefrem uduelige og utroværdige mennesker, jeg er truffet på i de senere år. De taler tit og gerne om, at de “knokler”, men de har vel aldrig skullet anstrenge sig og bliver hurtigt sårede og fornærmede, når man fortæller dem, at det, de præsterer, ikke er godt nok.

 37. Af Maria Due

  -

  Og så er der sagen om mit nye tag til over 200.000 kr., som jeg skriftligt var lovet garanti på, mundtligt 30 år. Det har vist sig, at taghældningen ikke er så stor, at garantien gælder, det glemte man bare at fortælle mig. Det skulle være noget nær umuligt at få en dommer til at dømme, at jeg har ret til et nyt tag, og lovning på en godtgørelse har jeg heller i sigte. Taget blev for en stor del lagt om natten trods mine heftige protester, og der blev ødelagt for omkring 100.000 på anden vis.

  Eller hvad med historien om mit Jacob Jensen ur, der fik nyt dyrt glas, ny dyr urrem og nyt batteri, og hvor urmageren undervejs kom til at ødelægge urskiven og nu i to år har “kæmpet” for at finde en ny.

  For slet ikke at tale om min dyre pc, der efter 3 mdrs. brug fik en skade, hvorpå den blev væk hos leverandøren. Den sag har nu varet i 1,5 år.

  Men jeg er sikker på, at alle disse dejlige mennesker, der har ødelagt så meget for mig, hver dag får tid til at tjekke deres e-mail mange gange, de taler hele tiden i mobiltelefon, så at det er vanskeligt at føre en sammenhængende samtale med dem, og de skal jo også passe deres pragtfulde profiler på facebook og twitter og se de gennemsnitligt tre timer og 15 minutter tv hver dag.

  Danskerne er ikke mere et dygtigt og pålideligt folkefærd.

 38. Af Jens Hansen

  -

  Hej Marie Due

  Det er længe siden, at jeg har set indlæg fra Dem.

  Jeg læser ikke længere blogs på Jyllands Posten.
  Efter at blev udelukket fra at skrive indlæg til avisen.
  Først blacklistede Uhrskov mig. Bagefter Jalving. Siden hele avisen.

  Her på BT er det kun Pinden som sletter mine indlæg.

  Og Lisbeth Knudsen. Men det er ligegyldigt. Hendes blogs er så tåbelige, at de ikke fortjener velovervejede kommentarer alligevel.

  Det er ærgerligt, at De har så mange problmer med internethandel.
  Jeg kender problemet. Og handler derfor ikke over internettet.

  Men det er forholdsvis nemt at få pengene tilbage.
  Du skal bare gå ind i et af de pengeinstitutter, hvor du har en konto og bede om en klageformular.

  Så kommer pengene som oftest tilbage. Og det firma som har snydt kommer på en sort liste.

 39. Af Maria Due

  -

  Hej Jens Hansen.

  Tak for dit venlige svar.

  Man kan køre træt i at læse de politiske blogs, der hovedsageligt eller udelukkende kører på sensationerne og dommedagsprofetier. Jeg ville have forladt debatten noget før, hvis det ikke havde været for al det, der hændte i Norge. Som tidligere medlem af en norsk familie har jeg under opgøret efter Breivik med mange års forsinkelse haft en del aha-oplevelser.

  Som det sidste har jeg skrevet nogle ubehagelige kommentarer på sappho.dk om Tommy Robinson alias Stephen Lennon og hans fængsling, som jeg tror var planlagt fra New York for at skabe endnu en kunstig martyr. Har jeg ret i det, viger man i counterjihad miljøet ikke tilbage fra at begå kriminalitet.

  I forvejen havde vi ”martyren” Lars Hedegaard, der på et internationalt møde i Bruxelles arrangeret af jødiske investorer har fået overrakt en pris og er udråbt til frihedshelt. Modstanderen er den danske stat. Det er kvalmende at overvære, hvordan Hedegaard bagtaler Danmark under møder i udlandet og på tv, og jeg tror ham ikke over en dørtærskel og har støttet Helle Merete Brix på hendes blog, hvor hun skriver, at han har tabt sin troværdighed. Det har han så sandelig, og hans nye avis Dispatch International er fuld af vilde overdrivelser og sensationsmageri. Jeg blev klar over, at Hedegaard var i gang med nye intriger, da han pludselig sad på canadisk fjernsyn og påstod, at han er jøde. Følg pengene…

  Stephen Lennons modpart er de britiske myndigheder, og så er der neurosehaven fjordman, der føler sig forfulgt af den norske stat. Ham giver jeg heller ikke fem flade øre for, og jeg har kritiseret ham kraftigt. Han tigger på andet år på nettet og påstår at han lever af det, men det norske skattevæsen har i ca. et år oplyst på nettet, at han bor i Danmark, og her har han som norsk statsborger ret til både op- og underhold, så det er nok os andre der har fornøjelsen.

  Ikke mindre end to af de indkaldte islamkritiske vidner i Breivik-sagen havde opgivet bopæl i Danmark. Fjordman mener selv, at han er i færd med at skrive historie, har tillagt sig en latterlig prompøs væremåde og regner med i de kommende år at skrive bøger om Breivik, som han ellers påstår, at han ikke kender. Hvis jeg havde leveret omkring 80 pct. af materialet til Breiviks ”manifest”, ville jeg have gjort alt for at lægge afstand til ham, og jeg ville under ingen omstændigheder have baseret mine indkomster på at tigge og skrive om ham.

  De største politiske, danske blogs halser nu efter jødiske penge og tiltag fra New York, og det er ikke min sag og Danmarks. Jeg støtter Israel men ikke alt, hvad der kommer fra jødisk side, frastødes af udviklingen og regner med, at “hjælpen” skal komme fra anden side. Plakaterne fra SION mødet i New York den 11. sept. er noget af det værste jeg har set, meget militante, og jeg vil hverken direkte eller indirekte have noget med den slags at gøre.

  Fjordmans og andres opfordringer til at bevæbne befolkningen tager jeg også kraftigt afstand fra, og jeg synes, at politikerne spiller for højt spil, hvis de ikke vil forstå, at de selv lægger op til fanatismen ved at være alt for passive overfor bl.a. de grå eminencer i Bruxelles. Selv om jeg er en af Venstres kernevælgere, kan jeg godt forstå, at partiet taber medlemmer i stor stil.

 40. Af Martin gerup

  -

  Din artikel efterlader en tanke, som du nok ikke har brugt så meget tid på. Hvad med at få et almindeligt arbejde, med almindelige sorger og glæder. Istedet for at køre rundt i gratis amerikanerbiler og få gratis eksponering. Der er en del, jeg er en af dem, der er dødmisundelige over den umådelige eksponering du får hele tiden, mens vi (jeg) bare skal passe vores (mit) almindelige arbejde. Jeg har personligt ligeså gode bud på fremtiden, som du. Det giver mig kvalme, at du udover dit umådelige privilegie også tillader dig at beklage, hvor syndt det er for dig. Du er så pisseheldig, mand!

 41. Af Kennet Bjørn Nielsen

  -

  “Politikere i dag bliver simpelthen behandlet som får og er statister i mediernes show”.. Spændende og interessant kommentar fra dig tidligere.. Absolut et emne, der kunne samtales om. Synes tanken bliver endnu mere interessant når jeg ser dit brug af FB… Er du tvetydig i dine udmeldinger pga du er et får eller er det et spørgsmål om angst for manglende kontrol? For på FB har du jo kontrol. Endda så meget at du snart ikke kun er en lovgivende magt men nu også en udøvende. Er det næste den dømmende? Jeg håber så sandelig chocket efter din medvirkende i et færdselsuheld har fortaget sig og du rent fysisk er ok.

Kommentarer er lukket.