Elsk demokratiet og retsstaten

Af Søren Pind 115

5 mennesker på den yderste venstrefløj er i går blevet sigtet for terror. Sigtelsen følger en række planlagte og udførte brandattentater rettet mod det officielle Danmark og demokratiets eget hus, Christiansborg. Metoden vækker mindelser om det modbydelige brandanslag, den tidligere integrationsminister Rikke Hvilshøj og hendes familie – børn… – blev udsat for i sit private hjem.

Der har været meget diskussion om vores samtale med hinanden. Det er der også brug for. Men meget af diskussionen er desværre gået med at pege skyldnere ud. I forlængelse af de seneste begivenheder at gøre terror, had til demokratiet og retsstaten, til et isoleret højreorienteret problem. I stedet for at kigge indad. På sig selv. Det er bemærkelsesværdigt, i en luthersk kultur, at vi ikke ved, at ingen – eller alle – har patent på onskaben…

Ord gør noget. Når en Johanne Schmidt Nielsen i en Deadline-udsendelse siger, at regeringen og jeg vil indføre Apartheid i Danmark – et af de ondeste regimer, mest menneskefjendske og undertrykkende, denne verden har set – hvad medfører sådanne ord? Når en folkevalgt i dette land anklager medlemmer af regeringen for, at bryde de grundlæggende menneskerettigheder og indføre et menneskefjendsk system – hvilken reaktion medfører det hos mennesker med en stærk retfærdighedstrang? En trang, der ikke stiller spørgsmål ved metoderne, med jo “blot” hævder at søge retfærdigheden og vil hindre at Apartheid indføres i Danmark? Jeg spørger bare…

Jeg spørger , fordi Integrationsministeriet angiveligt i følge dele af pressen også var et mål. Jeg spørger, fordi ministeriets direktørs bil i sin tid blev brændt af. Jeg spørger, fordi en anden af vore ledende embedsmænd blev udsat for brandstiftelse på sit hjem.

Det er tid til eftertanke. Og det er tid til, at de, der vitterlig mener vi skal leve fredeligt og trygt sammen, står sammen om demokratiet og retsstaten. Buddet lyder: Elsk demokratiet og retsstaten. Det er under pres. Og det trænger. Det skal være vort svar til de, der hader…

115 kommentarer RSS

 1. Af carsten nielsen

  -

  Kim Olsen

  Serioest tror jeg mere og mere, det er Johanne fra SF, der staar bag navnet s soerensen!

 2. Af j nielsen

  -

  “Seriøst” betyder som sædvanlig “Det her er gas”.

 3. Af Hasse Gårde-Askmose

  -

  forsøg

 4. Af M. Larsen

  -

  Hvor mange dage går der før et indlæg er “behandlet”? Helt ærligt, hvordan synes I selv det går?

 5. Af s. sørensen

  -

  2. jeg vil nu til at nedskrive alle mine kommentare der blir slettet af berlingerne og se om politiken vil ha dem stående. det blir et godt demokratisk pejlemærke hvor vi er henne med berlingske demokrati principper.Jeg vil selvfølgelig også fortælle politikens læser hvad der foregår løbende på berlingerne så politiken kan overveje mere vidtrækkkende afsletninger af de borgerlige der idag får lov at stå på deres spalter.

 6. Af Zeki Laurent Sadic

  -

  Mit indlæg har nu været “under behandling” i 24 timer.

  Er vi derude hvor hele korpset af journalister fra Berlingske skal ind over, siden der går så lang tid?

 7. Af s. sørensen

  -

  6 af mine kommentare har berlingske sandhedslæsere idag slettet. At kalde jer for en avis er vist noget af en overdrivelse. En avis var oplysningstidens begyndelse og dens begyndelse dengang hvor meninger ikke var så avanceret og samfundet ligedan, var debaten og kommentaren hvad det gik ud på. I i jeres ensidig fremstiling af verden gør ikke bare berlingske læsere dummmere men i er også med til at ødelægge avisens grundlag som samfundside. for uden debat, kan den være total ligegyldig. Vi kan sagtens se og forstå rigeligt ved gadafis indtog ved at se dr, men vi kan ikke diskutere det der. I burde skamme jer.

 8. Af Kim Olsen

  -

  s.sørensen

  Fanme for dårligt du. Hvorfor egentlig ikke rejse sagen ved menneskerettighedsdomstolen?

 9. Af Mona Lisa

  -

  hmmm…. min kommentar har også stået til behandling i ualmindelig lang tid nu. Hvad foregår der?

 10. Af s sørensen

  -

  kim olsen: som fuldtidsansat og betalt cepos manipulere af den frie debat og formentlig frimure ligesom den norske massemorder, skulle du måske overveje hvordan det er i næste måned når du endelig står i opposition. De næste lo år i danmark blir rigtig dejlige du.

 11. Af s sørensen

  -

  Mine indlæg har nu været under behandling i 48 timer. hvad foregår der. kommer de frem efter valget. Godt nok for tamt.

 12. Af Kim Olsen

  -

  s sørensen

  Skal vi nu ikke lige få overstået valget inden vi udpeger oppositionen.

  Under alle omstændigheder sidder den næste regering kun 4 år og så skal vi have valg igen. Det vidste du da godt ikke?

 13. Af Kim Olsen

  -

  s sørensen

  Man kan bare tørt konstatere at du er fjollehoved:)

  Ikke nok med at du er sprogligt dårligt funderet, men det du trods alt magter at udtrykke, er fejlagtigt, injurierende, barnligtog fuldstændig malplaceret.

  Hvordan kan du overhovedet finde på at sammenligne en person du ikke kender med massemorderen fra Oslo? Hvordan kan du tillade dig at svine såvel frimurerne som mig til uden at fremlægge skyggen af dokumentation.

  s sørensen, du bidrager ikke rigtig til debatten med dine barnagtigheder vel?

 14. Af s sørensen

  -

  nu 6 kommentarer til behandling s. d.21 august.

 15. Af Kim Olsen

  -

  s sørensen

  Behandling = kvalitetssikring:)

  Tror ikke de slipper igennem..

Kommentarer er lukket.