Menneskets ukrænkelighed

Af Søren Pind 81

Den danske stat har overfor Kina præciseret sine synspunkter i en note. Og det er godt.

Det er en note, der sikrer, at et af verdens største og mægtigste lande og Danmark ikke lukker af for samtale og ikke lukker af for udveksling af synspunkter, varer og tjenesteydelser.

 Sådan må det være. Det er et godt og nødvendigt arbejde af den danske regering.

Det faktum forandrer ikke, at der er store og centrale forskelle på den kultur – og det værdisæt – der præger Kina og den kultur og det værdisæt, der præger Danmark og den øvrige vestlige verden.

Kina er et autoritært land, hvor det enkelte menneske ikke påskønnes eller tillægges den værdi, vi kender i Danmark. I Danmark forstår vi både kristendommen og den amerikanske forfatnings fundamentale påstand om, at hvert enkelt menneske er ukrænkeligt, repræsenterer en værdi i sig selv, og besidder retten til frihed, retten til livet, og retten til at efterstræbe lykken.

Den vestlige verden minder på mange måder i dag om det romerske imperium i sine sidste dage. Når Barak Obama aflægger Kina et besøg sker det helt uden – som amerikanske præsidenter ellers altid har gjort det – at stille krav om frigivelse af systemkritikere. Helt uden at nævne de massive krænkelser af frihedsrettighederne. Og i det hele taget uden at forstyrre og f.eks. føre en kritisk dialog, som den danske regerings ministre er forpligtede på.

Det knager i vore fuger og bånd. Det er som om, når selv førstemanden blandt ligemænd, den amerikanske præsident, ikke vover sig ud i den slags – ja så kan vi andre naturligvis heller ikke. Og med den forståelse og følelse trækker vi os tilbage. Splittet. I mørke. Tabende.

Om det gælder i vort eget samfund, hvor normer, der ikke værdsætter det enkelte menneske, men med vold, magt og tvang underkuer det – tvangsægteskaber, voldtægter, vold i enhver afskygning – eller det gælder internationalt, da gælder det, at det intet godt fører med sig. Hvor det enkelte menneske knægtes og tilsidesættes, der hersker der mørke og sorg.

Derfor må den vestlige verden også betænke sit grundlag, og forstå, at vi er frihedsrettighedernes Sparta. Om vi står i Afghanistan og med våben i hånd bekæmper terrorisme og islamisme eller vi står i Danmark og bekæmper volden og underkuelsen af børn og voksne, så er det en og samme sag. Og der er kun os til at kæmpe for denne ubegribelige sandhed: At alle mennesker er født lige. Og at de af deres skaber er udstyrede med umistelige rettigheder – såsom retten til livet, friheden og efterstræbelsen af lykken. Der er intet så alene og så ensomt, som et menneske, der er frarøvet disse ting.

For at anerkende denne virkelighed og beskytte den er der brug for nye institutioner og tættere sammenhold. Der er brug for demokratiernes sammenslutning – som ridderne rundt om Kong Arthurs bord – der vil sværge på at sikre og overholde frihedsrettighederne og bekæmpe tyrani og ufrihed i fællesskab. Og der er brug for, at Europa og Amerika finder sammen i et markedsbaseret fællesskab, der kan sikre at der er økonomi bag vore ord. En frihandelszone vil være det første skridt, der vil sikre, at den vestlige verden i flere århundreder fortsat vil være verdens største økonomier.

Den vestlige verdens kultur og krav om menneskelig værdighed betyder intet, hvis vi ikke kan sætte magt og økonomi bag. Det er tid at grave ned i historiens gemmer, gense og forstå vores kultur, fordre flid og medvirken af borgerne og til gengæld garantere ham et liv i frihed og fællesskab.

Det er tid at slås for menneskets ukrænkelighed. At slås for den vestlige verdens fortsatte beståen som verdens ubetingede fremmeste kultur og magt.

81 kommentarer RSS

 1. Af Hans Henrik Hansen

  -

  “Jeg har et svar til dig men med links, så det sidder fast i spam-systemet, og…” – råd herfra: Hvis man har flere links, så opret en (ny) kommentar pr. link! 🙂

 2. Af Ulf Timmermann

  -

  Fedt, Hans Henrik Hansen, jeg ligger inde med netop ét link:

  http://v.youku.com/v_show/id_XNTA0NjkyNzI=.html

 3. Af Hans Opez La-Cour Hans Opez La-Cour

  -

  Europæisk kynisme! What the heck, mener Sören?

  Hvis du (igen) refererer til det gamle Grækenland, saa er der sgu’ ikke mgen kynisme tilbage i Europa.

  Eksempelvis; i stedet for Lille Rasmussens knæfald for Kina burde han (hvis det var ham muligt – hvad gir’ du som svar Sören?) have skabt en “distancens pathos”, som den kynikeren Diogenes satte, da verdens dengang mægtigst mand, Alexander den store, stod foran ham: Flyt dig mand, du skygger for solen!

  Men nej, hvor Diogenes rejste sig fra hund til löve, da forblev – og forbliver – Lille Lökke “underdog”: Kom tættere Kina. Kom, kom og skyg for VOR sol – kast jeres sorte skygge paa det papir, (h)vor menneskerettigheder staar skrevet paa.
  – Vi lover ikke at se paa, mens det sker..

  SUK!

 4. Af Hans Opez La-Cour Hans Opez La-Cour

  -

  Hov… Europæisk kynisme! What the heck, mener Sören?

  Der skulle selvfölgelig have staaet “What the heck mener DU Sören?!

  Den förste sætning har en – utilsigtet – modbydelig klang over sig, hvilket jeg hermed undskylder, Sören.

 5. Af Tykke Bertha

  -

  Amerikanerne er misundelige på kineserne…

 6. Af Hans Opez La-Cour Hans Opez La-Cour

  -

  … Maaske fordi störstedelen af kineserne ikke har adgang til internettet..

 7. Af Bjørn Andersen

  -

  Kære Søren Pind

  Hvad i alverden er der blevet af det liberalistiske?
  Jeg har altid nydt at læse dine blogs, specielt har jeg værdsat. at du ofte er gået i mod parti linjen og har promoveret ægte liberalisme!

  Hvor er du nu, Søren? Jeg har svært ved at finde den liberale Søren Pind- Den Søren Pind jeg kender har det svært ved at samarbejde med DF.., gælder det også dig?

 8. Af Nikolaj Winther

  -

  @Søren Pind: “Jamen altså – bl.a. i kraft af erkendelsen af at Tibets – i hvert fald i henhold til nogen – såkaldte åndelige leder ikke ønsker selvstændighed for Tibet.”

  – Så hvad er det, kineserne har siddende fast oppe i røven? Hvorfor er det et problem, at LLR eller andre mødes med Dalai Lama? Hvorfor er det overhovedet nødvendig at komme med et-kina erklæringer, hvis Tibet ikke ønsker selvstændighed?

  Hvis du har ret, bøjer vi os ikke blot for kvasi-kommunister og diktatorer – men oven i købet paranoide udgaver af samme.

 9. Af Erik H.

  -

  Tankevaekkende indlaeg, men jeg er ganske uenig i konklusionen.

  Desvaerre tager jeg dette indlaeg som et udtryk fra Soeren Pinds side om mere globalisme. Jeg havde egentlig ikke troet at Soeren Pind var globalist.

  Det er egentlig ganske simpelt, hvorfor den Amerikanske praesident ikke kommer med mere kritik af Kina, nemlig det simple faktum, at USA er haabloest forgaeldet til netop Kina.

  Det er seddelpressens vanvittige loeben loebsk der har skabt denne situation sammen med en komplet uansvarlig Keynesiansk underbudgettering af de offentlige finanser.

  Svaret er ikke mere globalisme, ja det er nok maalet for en hel del top politekere og erhvervsfolk, hvad COP15 er endnu et eksempel paa, men derimod oeget protektionisme af hjemlige markeder, stop for Amerikansk imperalistisk ekspansion og mere fokus paa den enkeltes produktivitet i samfundet.

  Ja, de vestlige samfund skranter, men det er ikke paa grund af manglende globalisme men paa grund af det.

  Det er hele det oekonomiske grundlag i Vesten der er problemet. Ideen om fiat penge og gaeldsbaseret vaekst.

  Der maa goeres op med Nationalbankernes manipulation af rentedannelsen paa det frie marked. Det er denne manipulation der skaber bobler paa markedet, senest ved sub-prime krisen der skabte denne finansielle krise.

  Economics 101 siger at rentedannelsen er skabt mellem udbud og efterspoergsmaal af kapital til investeringer, hvorimod det reelt er en lille skare bedrevidende ‘eksperter’ der i verdens Nationalbanker saetter renten. Det skaber inefficient allokering af resourcer og det er det der har skabt krisen.

  Skal Vesten bestaa i nuvaerende form, er det noedvendigt at tage de haarde aar NU, ikke mere finans eller pengepolitisk pissen i bukserne. Vi maa acceptere at vi, ganske rigtigt som det sene Romerrige, har levet over evne som dekadente, men uproduktive nydere. Vi skal kort sagt tilbage til at YDE, til rigtig VAEKST ikke oekonomiske bobler.

  http://mises.org/

  For dem der er interesserede.

 10. Af Tykke Berta

  -

  @Erik H.

  Hele det danske politiske miljø handler om at please vælgerne med urealistiske tilbud om udbyggelse af velfærd. Det holder ikke i længden, og som Erik H rigtignok siger, så skal vi yde, og ikke blot nyde.

  Kineserne yder, ja, de yder rigtigt store ofre. Nogle har påpeget den smerte store dele af den kinesiske befolkning oplever i disse år, men vent blot nogle få år, og amerikanerne vil ende som slaver for kineserne, fodi amerikanerne gider ikke at arbejde, men kun forbruge. Det holder slet ikke.

  Romerriget er ved at synke i havet, og Søren Pind sidder og græder over at den vestige verdens kultur er gået konkurs.

  Flid, Søren Pind, flid er det der tæller. Det har Søren Pind også erkendt, når han siger:

  “Den vestlige verdens kultur og krav om menneskelig værdighed betyder intet, hvis vi ikke kan sætte økonomi bag. Det er tid at gense og fordre flid…”

  http://www.youtube.com/watch?v=-g2wGTIeFew

  For dem der er interesserede.

 11. Af P Hansen

  -

  @Søren Pind

  Rart at se at regeringen er ved at vågne op, mht til at lille Danmark også er en del af en globaliseret verden og vi ikke bare kan rende og lege verdens store kloge moralske politimænd der er meget klogere end alle andre uden for grænserne. Som kontrast har regeringen jo selv dygtigt kørt “vi vil have magten koste hvad det vil til DF” i mange mange år hvor man korser sig over hvordan i skader de danske normer mht etikken i udlændinge politiken, og så med den anden af indenrigspolitiske grunde: “Kina skal rende efter vores anden moralske lillefinger i Danmark”.
  Så Kina kan med rette sige til Danmark, “i skal ikke komme her og lære os noget om moral”.
  Måske skulle Danmark hellere prøve at sætte Kina i et et noget andet lys. De har mere end 1.5 milliader mennesker, så de danske erfaringer man har med at drive 5 millioner mennesker er så ufattelig lille en dråbe i forhold til at drive et land med 1.5 milliader mennesker. Det er en supertanker af rang at skifte kurs i. Og alle erhvers-danskere der kommer i feks syd-Kina kan jo se at der er en kolosal udvikling i gang der – just take time. Ja Kina’s 1.5 milliader har langt igen inden de overhoved kan se Danmarks niveau i gennemsnit pga deres også store fattiggård – men der sker meget – og mon ikke de 1.5 milliader mener at de selv er meget bedre til bestemme deres menneskesyn frem for “kloge åge” fra Danmark. Så hvis der skal komme forandringer, må de komme inden fra – og i det lys er det spild af tid at rende at kritisere kineserne i indre anliggender istedet for med venlighed at få nogle små step ind i respekten for “lige taler bedre til lige”. Danmark ved jo at Kina bliver hamrende sure og svarer igen omgående på kritik, og så har man da i hvertfald ikke hjulpet Tibet osv osv.
  I Danmark kan man ikke forstå at Kina laver 1 barns politik, for at undgå at mange mister livet i mangel på mad “ja det er en hård beslutning”. I Danmark kan man ikke forstå når Kina flytter en hel landsby fordi der skal en vand-bæk igennem der til milllioner andre steder. Men i Danmark kan man godt forstå at en landmand må flyttes fra en gård, hvis der skal en motorvej igennem osv osv. gang lige forholdet op til 1.5 milliader på den der landmand, så nærmer man sig det de gør i Kina.
  Og ja der ingen danskere der syntes om menneskerettighedskrænkende forhold, men det må være bedre at gå efter hvad man kan opnå der i små step end hvad man slet ikke kan opnå med sin kritik hvor man leger “kloge åge fra Danmark”

 12. Af Tykke Berta

  -

  Først når amerikanere og europæerne begyder at arbejde hårdt, kan de stille krav.

  Det er åbenbart nemmere for USA at starte en krig, end at arbejde hårdt.

  Kineserne fører sin krig på hårdt arbejde i stedet for ude på slagmarken, og kineserne vil vinde den arbejdskrig om 20 -30 år.

  Til den tid, når transformationen er ved at være fuldendt, er Kina en mægtig nation, og så er alt glemt, også for de kinesere som gjorde store ofre.

  Bemærk hvordan Premierminister Putin i dag glorificerer Stalin for at have industrialiseret Rusland. Præsident Medvedev er uenig i denne glorificering af Stalin.

  Sådan er det at være med i Champions League. Men det kan danskerne ikke forstå, som hellere vil sidde med på tilskuerpladserne.

  Klimatopmødet i København, hvor Danmark er værtsland, er et udtryk for at Danmark gerne vil bryde denne lilleput passivitet, og hellere spille med på grønsværen med de store, i stedet for at sidde og se passivt til på tilskuerpladserne og kommentere, som jo er så nemt, og lege verdens store kloge moralske politimænd der er meget klogere end alle andre uden for grænserne.

 13. Af Tykke Berta

  -

  @P Hansen 13. december 2009 kl. 00:32

  “Det er en supertanker af rang at skifte kurs i.”

  Netop.

  At transformere en befolkning på 1.5 milliarder tager sin tid, men vil ske hurtigere, end det tog Danmark at transformere en befolkning på kun 5 millioner.

  Stik piben ind, Danmark!

 14. Af P Hansen

  -

  @Tykke Berta (og noget længere nede @Søren Pind)

  Først @Tykke Berta:
  Du kan være helt sikker på at jeg er meget enig med at dig i at Kineserne er meget arbejds-flittige og samtiddig også hamrende dygtige, og temlig kloge købmænd der overgår vesten. Når man som jeg selv har været så heldig at stå og undervise nogle af deres ingeniører på en af deres helt store virksomheder i syd-kina i noget af det nyeste højteknologi, hvor man oplever man at de er lynhurtige til at lære i et firma hvor der vel var 20.000 kl. 8.00am og at der stadig var fuldthus kl. 21.00pm – og så samtidig står ude på DTU i Danmark og underviser de kommende danske civilingeniører og ser at der er vel 80% er af anden etnisk baggrund i undervisningen – hvor DF så for lov til at smadre Danmarks udlændinge-behandlings-ry og jage disse kommende Danske ingeniører lige i armene på de udenlandske firmaer fordi Søren Pind’s chefer skal have magten koste hvad det vil via DF – ja så spørger man hvor er Danmarks købmandsskab egentlig(bortset fra den kortsigtede magt i Danmarks regerings som Kina og øvrige globaliserede lande smadrer lidt længere nede af vejen).

  tilbage til @Søren Pind:
  Gad vide om Rønn Hornbæk egenlig er klar over at feks verdens største chip producent Intel, som har CPU’er i stort set alle verdens PC’er også har en intern personale politik der hedder “direkte bortvisning for etnisk diskrimination uanset rang”. Er det nu fordi Intel er købmænd eller enhedsliste sociale venstre-socialister for nu at bruge venstre sprogbrug. Man kan nu også vælge at udlægge det som Intel er kombineret købmænd og etisk rigtige – modsat Danmark.
  Og det nytter ikke Søren Pind at du kommer og siger at regeringen ikke kører “går den så går den udlændinge politik når ansøgningerne kommer til Danmark – for det gør udlændingeservice også selv over for nogle af jeres top erhvervsfolk med 400 års danske genere, som en af mine kollegaer bare fordi han blev sendt udenlands i mange år af Intel og så kom hjem med en kinesisk kone der er ingeniør og havde et barn på 10 år fra tidligere ægteskab.
  Ved du hvad udlændinge styrelsen prøvede med 23/12 “konen kunne blive, drengen ud inden 2 janaur”. At det så samtiddig var den danske verdensmester i en af sejladsklasserne er ligegyldigt. Men sig mig en gang tror regeringen ikke sådan noget giver genlyd helt op på president niveau i USA i et firma som Intel om at sådan er betingelserne for at drive virksomhed i Danmark : “ren hvid race eller ud” for nu at sætte det på spidsen. Nu er i i regerigen så igen fanget i “DF uber alles”, denne gang af Mimi Jakobsen der lige skulle trumles, men hvor hvor røde kors og red barnet fik venstre på andre tanker om at bryde FN’s børne konvention (se forsiden af politiken idag).
  I det lys er det sku da ikke så underligt at nogle af de danske civil-ingeniører idag sidder bag koliserne og prøver at hjælpe “www.asylboerneneudnu.dk” med at lave en matematisk gearing i deres underskrift indsamling for børn m.m. Venstre kan kalde det for “erhvervsfremmende globaliserings foranstaltninger for Danmark”.

 15. Af Tykke Berta

  -

  @P Hansen

  P Hansen, du har helt ret i at DF er et seriøt problem for dansk erhvervsliv, fordi DF ser sin niche i “den laveste fællesnævner”.

  DF er nok ikke klar over hvilken skade deres politik skaber for Danmark, både hvad omdømme angår, men også direkte i kroner og ører.

  Eksemplerne er utallige, men tag for eksempel DFs reaktion for over en uge siden, hvor Greencard ordningen blev angrebet af DF fordi det tog over 30 dage at behandle en ansøgning samt at det ifølge DF var genstand for snyd med CPR numre. DF krævede at Greencard ordningen blev afskaffet!

  V og K samt Dansk Industri mente, at ordningen var god, og at underbemanding var problemet, og at man burde sætte ind dér.

  P Hansen, bemærk DFs intelligens niveau.

  Dette eksempel er ikke et spørgsmål om holdning, men om intelligens, hvilket DF ofte slet ikke ejer. Kineserne er langt klogere end Mor Kjærsgaard og hendes to dukse drenge, Thulesen Dahl og Skaarup, som hun altid flankeres med.

  En intelligent person ville sige, hvis ordningen – som er god for dansk erhvenrvsliv – tager for lang tid at behandle, så ansat nogle flere, og er der snyd, så slå ned på dem der snyder. Her er et sted i det offentlige hvor det at ansætte flere kunne gøre gavn, hvilket ofte ikke er tilfældet, da det offentlige generelt er en udgift, hvorimod Greencard ordningen med de højt uddannede, skaber jobs ekstra hele vejen ned til de lavere uddannede, som er en indtægt for staten, og det burde DF øjne som en god ting.

  Lad os tage et andet eksempel, og sammenligne DFs IK med VKs IK og reaktionsmønster.

  Lad os tage en situation hvor en politiker misbruger offentlige penge. Her vil DF sikkert kræve, at man nedlægger Folketinget, da man ikke kan se anden udvej til det problem, hvorimod V og K ville slå ned på den politiker som snyder, og ikke afskaffe demokratiet af den grund.

 16. Af Ulf Timmermann

  -

  Intet kan tvinge Søren Pind ned fra hans piedestal. Det er først, når han ser ned, og konfronteres med sin egen tomhed, at han falder, og selv da, selv da – vil han tro, at han afprøver en ny rutschebane i en forlystelsespark.

 17. Af peter g

  -

  @Søren Pind

  Jeg er stadig forvirret.

  Menneskets ukrænkelighed, så vidt jeg kan se, hylder du som et princip – et til og med generelt og alment gældende princip. Samtidigt, igen så vidt jeg kan se, så argumenterer du for at tibetanerne sagtens må krænkes.

  Begrundelsen for at krænke tibetanerne er, at det ønsker kineserne. Så det går Danmark med til, for ellers bliver kineserne sure, og Danmark mister penge på det. Hvis det er rigtigt, hvorfor ikke bare erkende det? Og hvis det ikke er rigtigt, hvad er så begrundelsen?

 18. Af peter g

  -

  Ah undskyld – begrundelsen har du jo allerede beskrevet:

  “Det er en note, der sikrer, at et af verdens største og mægtigste lande og Danmark ikke lukker af for samtale og ikke lukker af for udveksling af synspunkter, varer og tjenesteydelser.”

  Og derfor tog vi til OL i Beijing (på trods af modige mislyde fra Mikkelsen), og til Berlin 36, og Moskva..og handlede med Østblokken, og Saddam, og gav Ceausescu Elefant-ordenen … og alt dette, fordi vi ikke skal “lukke af for samtale eller udveksling af synspunkter, varer og tjenesteydelser.”

  Nå ja – det er da et ærligt synspunkt, at give de kommercielle interesser forrang fremfor sådanne abstrakte ting som frihed, ukrænkelighed osv.

  Men, det hænger altså stadig ikke sammen med “menneskets ukrænkelighed”, hvilket jo lyder ret universelt. Skal det forstås sådan, at den blot gælder mellem 8 og 16, på ulige datoer, og kun for de udvalgte?

 19. Af Tykke Berta

  -

  Det store flertal af danskerne forstår simpelthen ikke, at velstand kræver benhårdt arbejde, og at man, hvis man ikke yder det fornødne, hurtigt bliver overhalet, hvorefter velstanden er en saga blot.

  I stedet tror en stor del af danskerne, at de i al evighed kan blive ved nasse på dem som stadig tjener penge, og at de har en gudsgiven ret til at blive forsørget.

  En meget stor del af danskernes er så meget ude af trit med virkeligheden, at de ikke kan reformeres/bringes tilbage til virkeligheden. Så de må gå under.

  Det store flertal af danskerne går rundt som i en døs. De tror, at de kan blive ved med at nyde deres meget høje velstand, selv om flertallet af dem ikke producerer så meget som en møtrik.

  Den kinesiske udfordring kommer til at slå benene totalt væk under de forkælede danskere, og der bliver ingen velstand, og ingen at nasse på. Det bliver rigtigt interessant at se, hvad flertallet af danskerne så vil gøre.

 20. Af Tykke Berta

  -

  Såfremt en politiker skulle formaste sig til at forklare danskerne, at deres overførselsindkomster og den offentlige sektor skal reduceres dramatisk, så bryder helvede løs. Danskerne vil IKKE tilpasse sig de nye omstændigheder. Derfor skal politikere, som gerne vil genvælges, nok vide at vare deres munde.

  Med andre ord: danskerne får lov til at køre frontalt ind i muren.

  Kineserne viser os vejen med stor arbejdsomhed og disciplin.

 21. Af Ulf Timmermann

  -

  Jeg er kommet på kinesiske arbejdspladser i 25 år. De får noget fra hånden. Men, jeg har aldrig set nogen arbejde som de sidste kuld af syersker arbejdede, i Danmark. Hvad er det så de kan? Så meget. Såre meget. Disciplin eller selvdisciplin? Jeg hælder til det sidste.

  Det har også været en fornøjelse at følge, at Kina i 25 år har været en stor byggeplads. Også det, fås fra hånden – og jeg deler Johannes V. Jensen’s glæde:

  ”… hvor der byggedes,
  jeg ønskede mig i overalls
  på alverdens arbejdspladser”.

  Danmark var engang. Og intet vil kunne redde det fra sig selv, fra det frie fald, Søren Pind og hans mange kumpaner har lokket det ud i. End ikke deres små ”taktiske tilbagetog”.

 22. Af peter g

  -

  @Tykke Berta & Ulf Timmermann

  At kineserne/asiaterne økonomisk kommer til at banke de tilbagelænede og selvtilfredse vesterlændinge er jeg heller ikke i tvivl om. Men hvad har det med sagen at gøre? Eller mener I, at vi også skal lade os inspirere af kinesernes “pragmatisme”, den som fx har holdt hånden over Sudan mht. Darfur?

 23. Af Tykke Berta

  -

  @peter g

  Ja, “selvtilfredse vesterlændinge”, det er netop hvad sagen her drejer sig om, mere end noget andet.

  Sålænge det tjener USAs interesser, så er demokrati og menneskerettigheder i højsædet, selvom det i virkeligheden slet ikke handler om menneskerettigheder, men om olie. Derfor invaderede USA Irak. Der er ingen anden forklaring.

  Søren Pind, slikker USA i numsen, som et lille barn der fået en slikpose.

 24. Af Ulf Timmermann

  -

  @ peter g

  Peter, du lyder som en Politiken leder, skrevet af Anders Jerichow.

 25. Af peter g

  -

  @Ulf Timmermann

  Indimellem kan der findes guldkorn blandt Politikens ledere, ganske som i pianisternes ævl.

  Din pointe fortaber sig mellem linjerne for en intellektuel undermåler som mig, så skær den venligst ud i pap.

 26. Af Ulf Timmermann

  -

  @ peter g

  Peter, jeg er ikke enig i din selv-karakteristik, og vil derfor undlade at skære noget ud i pap.

 27. Af Lars Mortensen

  -

  “Det fantastiske ved Vesten er, at vores kultur grundlæggende er skabt på flid, dygtighed og dynamik. Og ikke ved at stjæle noget fra andre – og grundlæggende mener jeg faktisk den præmis holder hele vejen igennem, endda under imperalismen”
  Den 13. ds. bragte Jyllands Posten et fremragende indlæg, “Brudte Løfter”, som bl.a. indeholder følgende brudstykke: “Næsten alle kolonier var blevet til selvstændige lande, efter at vestlige lande … … havde hentet enorme rigdomme ud af kolonierne i Afrika, Asien og Sydamerika.”
  Grådig udnyttelse af slaver, diamanter, guld og ædelstene kippede allerede dengang den økonomiske vægtstang til de vestlige landes fordel.
  Var det “menneskelig værdighed”, du skrev? For hvem dog?
  “Det er tid at slås for menneskets ukrænkelighed. At slås for den vestlige verdens fortsatte beståen som verdens ubetingede fremmeste kultur og magt.” skriver du endvidere. Er det den oven for nævnte grove udnyttelse, som vi i store træk i øvrigt stadig trækker veksler på, du mener, for så undværer jeg hellere min magt!

 28. Af Carsten Holbeck

  -

  De sidste dage, hvor Søren Pinds politi har ladet fredelige borgere sidde på iskold asfalt i timevis, viser, at Søren Pinds tale om frihedsrettigheder er hul. Søren Pind og hans borgerlige sammenrend har brugt de sidste 8 år til at bringe Danmark på randen til at være en politistat, det er kvalmende at se en sådan mand tale om frihedsrettigheder.

 29. Af Daniel T

  -

  I de seneste par år har min egen regering besluttet at jeg kan arresteres for at have en hobbykniv i min bil. At jeg kan tilbageholdes “administrativt”. Osv.

  I den samme periode har adskillige venlige muslimer solgt mig kebab og pizza, og ditto kinesere har solgt mig lækker and med ris og blandede grøntsager.

  Men det er åbenbart den sidste gruppe jeg skal frygte eller hvad?

 30. Af claus alexander

  -

  http://ekstrabladet.tv/nyheder/indland/article1116916.ece

  du krænker sgu demokratiet i dk pind.

 31. Af Jonas Nielsen

  -

  “Det er tid at slås for menneskets ukrænkelighed. At slås for den vestlige verdens fortsatte beståen som verdens ubetingede fremmeste kultur og magt.”

  Helt enig! Lad os starte med det sammen! Afbryd samarbejdet med DF i folketinget… Var det ikke en fremragende ide? Så var der et par “frie danske statsborger” og deres familier med danske børn som kunne vende hjem uden at skulle igennem et EU Cirkus :o) Det er nemt at skrive flotte ord som venstrefolk ofte gør det, men pragmatisme virker desværre til at være venstres fremgangsmåde.

Kommentarer er lukket.