Kampen om ordet – eller GPS-armbånd ctr. elektronisk fodlænke

Af Søren Pind 88

Vi ved alle, at i begyndelsen var ordet. Som Evangeliet siger

1    I Begyndelsen var Ordet, og Ordet var hos Gud, og Ordet var Gud.
2    Dette var i Begyndelsen hos Gud.
3    Alle Ting ere blevne til ved det, og uden det blev end ikke een Ting til af det, som er.

Uden det blev end ikke een Ting til af det, som er. Så sandt… Jeg kan huske, jeg engang bemærkede til en nuværende højesteretsdommer, at hans tekster bar præg af en stor omhu med ord. Der var ikke et overflødigt af slagsen, hvortil han svarede, at vi jo heller ikke har andet.

Vi har ikke andet. Og derfor har kampen om ordet været en del af kampen om magten. Den der definerer virkeligheden har magten. Og den der har ordet kan definere virkeligheden.

Regeringen har fået en flyvende start på folketingsåret. Oppositionen er lammet ved regeringens kraftfulde ryk og statsministerens klare målsætninger meddelt i redegørelsen for rigets stilling. At der i denne kombination også indgår vigende meningsmålinger for Socialdemokraterne, og et fortsat flertal for den nuværende regering, har helt givet ikke muntret oppositionen.

Dog måtte to ministre indkassere et lille nederlag i går. I kampen om ordene. I alle aviser og medier endte gps-armbånd med at blive til elektroniske fodlænker. Og ved dagens afslutning brugte ministrene selv det pågældende ord.

I Amerika, hvor sådanne foreteelser er mere almindelige end her, har brugen af sådanne armbånd været en succes. Se blot denne lille historie om en hurtig og nem indsats rettet mod en tidligere dømt seksualforbryder. Og i mediet her ser vi den korrekte anvendelse af ordet – der er tale om et gps-armbånd, der kan sende signaler om, hvor den pågældende befinder sig. Og bevæger vedkommende sig bestemte steder hen kan politiet skride ind. Dette forhindrede ikke dagbladet Politiken i i går at lancere en historie om, at “elektroniske fodlænker” ikke kan bruges til at stedfæste folk. Det er naturligvis også en del af kampen om at definere virkeligheden.

Hvilke billeder fremmaner de to ord? Det ene ord er et stilfærdigt ord, der fortæller hvad der er tale om. Et armbånd, der placerer vedkommende stedmæssigt via satelit. Elektronisk fodlænke er derimod et stærkt værdiladet ord – og det er forunderligt, at pressen så kritikløst anvender det. En elektronisk fodlænke udtrykker et visuelt billede af en person med en jernlænke om benet med en virtuel tung sten i den anden ende.

Det er – mindst – den samme forskel, som når medier skal vælge mellem at skrive “siger” eller “påstår”. Det er den slags små ting, der er med til at definere om et politisk forslag bliver en succes eller ej. Det er ren og skær politisering.

Nu skal det i denne sammenhæng nok overleve. Regeringen har valgt at udforme forslaget om GPS-armbånd som et frivilligt tilbud til forældre med uvorne børn. Er det ikke nok, kan man vel indføre det – domspålagt – senere. Og i befolkningen som sådan har der vist sig stærk opbakning til en stærkere indsats mod kriminaliteten bland unge, ikke mindst til en nedsættelse af den kriminelle lavalder. Men kampen om ordet er vigtig. Og medierne burde tænke sig lidt bedre om, når man hopper med på en værdiladet galej. I dette tilfælde oppositionens.

UPDATE: Øjensynligt er denne misære ikke blot mediernes fortjeneste. Se de to dygtige berlingske journalisters kommentarer her. Der har været megen snak om den seneste tid, at jeg ikke ønsker at kommentere fejl. Det skyldes at jeg ikke mener at have begået nogen hidtil – til nu. Men behold!: Det kan udmærket være, jeg har været urimelig her. Det må hver vurdere for sig. At ordet fodlænke imidlertid er værdiladet er utvivlsomt. Det ændres ikke af, at det også anvendes dybt ind i regeringskontorerne.

88 kommentarer RSS

 1. Af H L

  -

  @ Hans Lundqvist

  Ja, nu var det jo i USA, at den seneste “Fritzel-sag” dukkede på, så det får vel dit argument og USA image til ar være en kende …..(Kan man bruge ordet: ønsketænkning?)

 2. Af P. Dirac

  -

  Meget velskrevet indlæg, i sædvanlig Pind stil; begavet, skarpt og lige til sagen.

  Man kunne ønske sig at der ikke gik så meget spin i tingene og at politikere og Politikken respekterede befolkningen så meget at man holdt sig til sagen og behandlede den sagligt – i stedet for at forsøge at omdefinere virkeligheden gennem snedig retorik og new-speak (Tøger S er i særklasse ekspert heri).

  De fleste gennemskuer dog dette, og der er vist ingen tvivl om at befolkningen bakker op om sanktioner, GPS armbånd og andre tiltag der kan gavne retssikkerheden og frem for alt give disse vildfarne unge mennesker en fast, hjælpende hånd til at blive ansvarlige samfundsdeltagere.
  De sidste 20 års “lad-os-snakke-om-tingene” virker simpelthen ikke, og da slet ikke over for en bestemt gruppe af unge mennesker der betragter sig som autonome i forhold til det omgivende samfund fordi de er faret vild i nogle forskruede politiske og religiøse ideologier.

 3. Af Jesper Jensen

  -

  “Det efterlader naturligvis det indtryk, som ganske mange også antyder, at I danser bevidstløst efter DFs laveste fællesnævner. Dokumentation for virkningen kunne måske være med til at minimere indtrykket af DF, der “wag´er the dog”. Magter I at levere den dokumentation,- eller er DF reelt dukkførerne”

  Du kan jo læse kommissionens rapport. I den står der klart og tydeligt at der endnu ikke er lavet undersøgelser af effekten af sådanne sanktioner. Og når kommissionen fraråder brugen er det netop med nogle vævende og udokumenterede påstande (at brugen af fodlænke kan provokere den unge så han laver mere ballade). Den manglende dokumentation gælder i øvrigt også en lang række af de bløde tiltag som venstrefløjen i sin tid indførte (og som senere viste sig kun at have den effekt at pengene blev brugt).

  Sagen er, at vi i denne og mange andre sager bliver nødt til at indhente dokumentation ved at afprøve tingene – og at politikernes og vælgernes vurdering af effekten af tiltagene er lige så god som kommissionens (prøv engang at slå wisdom of crowds op på google;-).

 4. Af Flemming Rickfors

  -

  Kære Søren,

  Det er, så vidt jeg kan se, tanken der fører til ordet og ordvalget, der er vigtig. Glem røverhistorien fra Johannes-Evangeliet (1:1), der fratager dit retten til at tænke selv. Genlæs i stedet det oldengelske digt ”Lærdom”, der findes i Exeter Book fra 900 tallet e.Kr. Sætning 62 og 73 lyder:

  Wene þec in wisdom……Snyttra bruceþ þe fore sawle lufan;…

  Tænk dig til visdom……Snusfornuft bruger du, har du sjælen kær;…

 5. Af J. Hansen

  -

  Ved nærmere eftertanke er det jo et forslag med perspektiver. F.eks.kunne man udstyre EU parlamentarikerne med fodlænke, så man kunne se om de faktisk var til de møder de fik diæter for.

  Man kunne også have forhindret Thor Pedersen skandalen, da man ville have kunnet se om han faktisk opholdt sig i en af de 3 gårde i Nord Sjælland, som han har tjent til ved at lade folk knokle til en ussel løn i Jysk Rengøring. Her overholdt han ikke sin bopælspligt og svindlede desuden med EUs hektarstøtte. Han fik senere æresposten som formand for Folketinget. Så har de små lømler jo nogle gode forbilleder at se op til.

  I det hele tager ser især politikere fra Venstre ud til at være svært integrerbare, da der tilsyneladende er en overrepræsentation af kriminelle. Her er Brixtofte og Klaus Riiskjær de mest fashionable. Men der er jo Ulla Tørnæs, der ikke vidste hendes egen mand brugte ulovlig arbejdskraft. Eller Hans Christian Schmidt, der blev undersøgt af rigsrevisionen for “vennetjenester”.
  Han røg dog ud. Ret skal være ret.

  Fortsæt selv. De manglende masseødelæggelsesvåben, solarielureri, Løkkes bilags “roderi”. Listen er lang.

  I visse TV shows stiller man en “applaus måler” op, og den optrædende der får måleren højest op, vinder. Hvis man nu satte en hyklerimåler op inde i Folketinget, er jeg sikker på Venstre ville få glasset til at sprænge.

  Sidste nye er så, at firmaer i erhvervslivet, som man må formode i en eller anden grad foretrækker Venstre eller Konservative, udbetaler løn skattefrit via Cayman Islands. Nej, man står ikke ligefrem på tæerne for at bidrage til fællesskabet.

  Men de små 12 årige poder, de skal sgu ha` med spanskrøret, skal de.

  Ja, ja. Min gamle far sagde også altid: “du skal ikke gøre hvad jeg gør, men hvad jeg siger du skal gøre”, hvilket jo viser en udtalt mangel på forståelse for børn.

  Man sidder jo lidt med fornemmelsen af, at det altid er de andres snyd man ikke vil have. At man så selv bøjer loven lidt en gang i mellem, er ikke så slemt så det gør noget.

  Inden dem der føler sig ramt sviner dette indlæg til – for det er jo som regel derfor man reagerer – så mærk lige ironien først og kom hellere med rettelser, hvor det ovenstående skulle være faktuelt forkert.

  Desværre kan fornemmelsen for hykleri ikke måles, vejes og verificeres.

 6. Af Jens A.

  -

  Sandheden er, at oppositionen er hyklerisk.

  En gennem-socialdemokratisk kommune som København har haft masser af tid og muligheder til at bevise at kassen med bløde socialpædagogiske tiltag er tilstrækkelig for at tage hånd om problemet og enhver kan se, at det sejler i københavn – også på dette område: unge udebliver fra skoleundervisningen; lærerne er magtesløse og vender bekvemt det blinde øje til; kommunens tilgang er sovset ind i offermentalitet og kravene til de unge er uklare og konsekventløse.

 7. Af peter g

  -

  @J.Hansen

  Jeg frygter at du heeeeeeeeeelt har misforstået det.

  Her i Danmark har vi nemlig stort set opnået det ultimative indenfor repræsentativ demokrati: antallet af idioter, hyklere, løgnere, tyve, lurere, forbrydere – samt de andre – i Folketinget afspejler rimeligt vel fordelingen af samme grupper ude i den vide befolkning. På den måde behøver ingen at føle sig overset eller urepræsenteret. Er det ikke dét, demokrati går ud på? 🙂

  Og selv om din liste af V-bedrifter er ikke uanseelig, så skal man retfærdigvis jo ikke glemme bidragene fra de andre partier, fra begge sider af salen. Der er jo hævdvundne traditioner for at en procentdel skal fanges i en eller anden slags fusk (nogen som husker f.eks. SAS-frikort eller diæt-Iversen) og vi må huske på, at riget er bl.a. opbygget på traditioner!

 8. Af Jan Frederiksen

  -

  Fodlænke og armbånd, som det fremgår ovenfor og som hr pind så fint tilstår undervejs er det bare to forskellige slags spin. At medierne skulle være objektive er selvsagt også en skrøne.

  Det er derfor op til befolkningen selv at verificere diverse politikeres påstande og argumenter, og der giver hr pind os da i det mindste nem adgang til at stille spørgsmålstegn ved hele hans historie.

  Den lille historie citeret i indlægget kan hurtigt besøges og nærlæses. Allerede her ser vi forskellige alarmlamper blinke. Artiklen bygger på interviews med den politifunktionær, der selv foreslog armbåndet indført: Clay Parker. Og teknikken er indført alene i anledning af Tehama County fair – og kun for den. Udover at man måske kan forvente at apparaturet så er ganske omhyggeligt bemandet og bevogtet, når det nu kun er der til dette arrangement, så må man jo også¨klart læse artiklen som et “plant” – et forsøg på at retfærdiggøre en fremtidig investering i gps-udstyr. For som det også fremgår er det ikke købt at Tehama County endnu. Så allerede selve artiklen tillader os at slå fast at hr pinds salgstale for gps-armlænker er begrundet i – en ANDEN salgstale for gps-armlænker.

  But wait! der er da mere at finde. Arrangementet Tehama County fair er et dyrskue:
  http://www.tehamadistrictfair.com/TDF-Exhibitor-Handbook-09sm.pdf
  hvor der helt klart averteres med fokus på børn – men ser man på aktiviteterne er der tale om en gigantisk arrangement med fotokonkurrencer, bagekonkurrencer og meget mere – og der er 73.000 gæster.

  Til dette arrangement er altså samtlige 59 gps-armlænke bærere i Tehama uønskede. Det svarer vel til at vi i Danmark fradømmer sexualkriminelle retten til at færdes omkring roskilde dyrskueplads under dyrskuet. Udover det tvivlsomme i at overvåge netop dét sted for gentagne sexualforbrydelser er det også ganske interessant at vurdere hvor nøjagtig en overvågningsmekanisme der så er tale om.
  Som enhver der følger sexualkriminalregistreringsdebatten vil vide, så skelnes der ikke i Califonien mellem incest, pædofili og frivillige seksualakter mellem parter under den seksuelle lavalder(14).

  Det er uproblematisk at finde den omtalte dømte på den californiske stats sexforbryderegister: http://www.meganslaw.ca.gov/

  her kan man se at han – ligesom flertallet af de registrede – er registreret for den obskøne handlinger overfor en person under 14. Det er ikke muligt at se hvornår han er dømt, hvad det er han har gjort, etc. Da den pågældende formulering henviser til en forholdsvis mild forseelse (i modsætning til en faktisk seksuel handling) er der grund til at spekulere over hvor farlig han kan være, og han er under alle omstændigheder allerede prøveløsladt som 26-årig, hvorfor han ikke kan have afsonet en specielt lang dom. Han bliver i øvrigt bortvist fra dyrskuet (og ikke anholdt som en skrev ovenfor).

  Med andre ord. Hr Pind har fundet en californinsk politibetjent der har fået lov at låne et dyrt GPS-system, og som efterfølgende glædesstrålende fortæller medierne om den ene overtræder der kan bortvises. Vi hører ikke eventuelle andre forbrydelser begået ved et dyrskue med 73.000 besøgende – kun om at det er lykkedes at forhindre 1 sexuelkriminel i at komme ind – og denne kriminelle ser ud til at være forholdsvis uskadelig: han er ung, prøveløsladt, og dømt for en mild paragraf.
  Googler man forbryderen får man en gudsvelsignelse af enslydende reportager fra denne dyrskue-episode – men intet derover. Det tyder efter min mening på en meget lidt betydningsfuld forbrydelse – og en politimand, der har haft travlt ved faxen.
  Så når hr Pind skriver at gps-armlænker fungerer fint – mener han: “der er amerikanske politifolk, der har haft det sjovt med dem, og gerne vil købe dem, så det skal vi da også”

 9. Af Carsten Bern

  -

  Søren Pind. Kunne vi få en kommentar på en sammeligning af GPS-fodlænke og afviste-udviste. Er vi enige om, at det er samme princip der er i spil?

 10. Af Zeki Laurent Sadic

  -

  “Der er intet som en ydre fjende” Citat: Søren Pind i folketingssalen torsdag aften.

  Endnu en bekræftelse af, at hr. Pind ikke hører til i Danmarks Liberale Parti, men i DF!

 11. Af Tom Vilmer

  -

  Jeg så Justits-Brian i tv igen og igen fremhæve, at alt dette var nødvendigt på grund af en dokumenteret fordobling af de mindreåriges vold.

  De eneste tal jeg hurtigt kunne finde, viser at den grove voldskriminalitet blandt unge under 15 år er steget fra 15 politianmeldelser i 2000 til 27 politianmeldelser i 2007.

  Ganske rigtigt tæt på “en fordobling”. Men hvis det er disse meget små tal, som ministeren har brugt, er dette en grov manipulering. Langt værre end fx. lænker og armbånd.

 12. Af peter g

  -

  @Tom Vilmer

  De relevante data er her: http://jm.schultzboghandel.dk/upload/microsites/jm/ebooks/bet1508/pdf/bet1508.pdf , se Tabel 2, side 656. Husk at læse de bemærkninger og forbehold, som er anført på de næstfølgende sider.

  Eftersom der ikke var nogen som talte om lavalder for en lille måned siden, udover DF og deres krav til finansloven, så er min teori at Brian efterrationaliserer, og bruger enhver undskyldning til at give DF den skærv de kræver. Hvis nogen kan komme med nogle relle data som beviser på det modsatte så er de velkomne.

 13. Af Zeki Laurent Sadic

  -

  Tom Vilmer

  Jeg ved ikke hvilke konkrete tal Burka-Brian refererer til, men måske burde han tjekke de tal der kommer fra hans eget ministerie?

  Fra Justitsministeriets hjemmeside:

  “Samlet set er der (red: i perioden 2000-2007) ikke tale om nogen vækst i antallet af mistænkte 10-14-årige”

  http://www.justitsministeriet.dk/fileadmin/downloads/Forskning_og_dokumentation/Endelig_rapport_01.pdf

 14. Af jens holm

  -

  Hej peter g.

  Tak for læsestoffet, så fik jeg lidt at tygge på…

  Er lige igang med en kommuneplan, så nu kan det bare blive vinter…

 15. Af Thomas Rasmussen

  -

  Nogle af disse selvskabte eksperter ævler om at GPS-armbånd ikke virker. Hvor ved de det fra? Det har ikke været afprøvet herhjemme så lad os da afprøve det. Disse folk i godhedsindustrien er i virkeligheden de mest reaktionære mennesker som er imod alle nye tiltag som løser problemerne på en bedre måde end det fallitbo som godhedsindustrien har frembragt i de sidste 30 år! Alt det rundkredssnak og hippievrøvl fra pædagoger m.fl. slår bare ikke til i vore dage!

 16. Af Thomas B. Jensen

  -

  @Søren Pind
  Uanset hvor pænt du og dine partikammerater forsøger at pakke tingene ind, så er vi altså nogen der kalder tingene hvad de er.

  – Du kan kalde det et “GPS armbånd” – jeg kalder det en lænke.
  – Du kan sige “Moderat fysisk pres” – jeg kalder det tortur.
  – Du kan sige “Effektiviseret, manuelt graveudstyr” og jeg vil kalde det en spade.

  Sværere er virkeligheden ikke at gennemskue. Men det finder regeringen ud af til næste valg.

 17. Af Søren Pind

  -

  @Thomas B. Jensen: Gud ved, hvad du omdøber “civil ulydighed” til…

 18. Af Balther Jensen

  -

  @ Til: Soren Pind, cand.jur og extern lektor i forfatningsret ved Kobenhavns Universitet.

  ‘ I begyndelsen var Gud, og Gud har magten over alt og alle.’

 19. Af K. K.

  -

  Er Søren Pind religiøs fundamentalist ?

  Han skriver indledningsvist :

  >> Vi ved alle, at i begyndelsen var ordet.
  >> Som Evangeliet siger…

  Hvem er “alle” i denne sammenhæng? Kernedanskere der er kristne? Det kan vel næppe omfatte eksempelvis danske jøder, eller danske muslimer? Eller hvad med danske ateister?

  Er Evangeliets indledning en absolut sandhed ? Hvis en Jøde havde skrevet “Som Torah Deutoronomy 4:2 skriver så…”, eller en muslim havde skrevet “Koran starter med …” – så havde der været et ramaskrig.

  Senere skriver Søren Pind om Evangeliets start

  >> Uden det blev end ikke een Ting til af det,
  >> som er. Så sandt…

  Virkelig? Nu har jeg stor respekt for Evangeliet, men jeg bryder mig ikke om at politikere gemmer sig bag hellige bøger for at levere en bredside.

  Søren Pind er i den graf begyndt at blande politik og religion sammen – og det er synd at Berlingske skal lægge spalteplads til en person der burde være i DF og skrive for JP.

  Mvh
  K.K.

 20. Af Jesper R

  -

  Hvilken meningsmåling hentyder du til Søren?

  Det er jo altid dejligt at høre dig komme med ytringer, de har heldigvis et format så lavt, at man ikke er nødsaget til at kommentere. “Ordene” står for sig selv 🙂

  PS. Nedenstående link viser andre tal end dem du referer til Søren

  http://borsen.dk/politik/nyhed/167612/

 21. Af Stephan Engberg

  -

  @ Søren Pind

  Denne artikel afspejler den demokratiske krise Danmark befinder sig i.

  Lad os for et øjeblik lægge spørgsmål OM nogen skal elektronisk overvåges, og herunder omfanget af en sådan kontrol, til side.

  Jeg har det personligt fint med at man kan afsone en straf i hjemmet og systemet kun alarmerer hvis man bryder en aftale.

  Og jeg vil ikke gøre mig klog på modellen når folk overtræder andres rettigheder – det er under alle omstændigheder en gråzone som primært afhænger af truslen for gentagen kriminalitet som afhænger stærkt af typen af kriminalitet og pågældende sociale, fysiologiske og andre bevæggrunde. Det ved jeg ikke ngoet om.

  Derimod bør der tages klart afstand fra den demokratisk fejlagtige fremlæggelse af teknologien.

  Du fremhæver et teknisk design som systematisk overvåger en borger 24 timer i døgnet. Det på bekostning af et system som har på forhånd fastlagte regler lagt ind og kun kan aktiveres hvis de brydes, dvs. INGEN overvågning med mindre reglerne brydes.

  Begge teknologiske systemer bygger på regler. Hvad der sker når en regel brydes er så et andet spørgsmål.

  Men GPS-armbånd er et klart ubegrænset overgreb og systematisk overvågning som ikke kan sikres. Derimod kan en elektronisk fodlænke formålsisoleres og gøre specifik og begrænset.

  I din fremstilling ser du kun på associationerne på ordene, men overser at de tekniske grunddesign arbejder stik modsat din fremstilling. “Fodlænken” er et klart mindre indgreb end armbåndet”.

  Dette drejer sig ikke om manglende teknologisk indsigt, men at hele den demokratiske grundforståelse er skredet i retning af centralistiske tankegange med fokus på overvågning og adfærdskontrol på bekostning af borgerrettigheder og samfundsøkonomiske behov.

  Et mere fundamentalt problem i denne forbindelse er at den samme tendens finder sted i både digital forvaltning (og Finansministeiets ensidigt planøkonomiske og innovationsblokerende “Adgang til Data”-strategi) og i underminering af markedsdannelsen (hvor efterspørgselssiden undermineres af adfærdstracking, profillering og tekniske lock-in mekanismer i infrastruktturen).

  Søren Pind. En artikel som denne afspejler en alvorlig mangel på forståelse for de faktuelle problemstillinger og et fokus på spin-fremstillinger uden kobling til realiteterne.

  At oppositionen er endnu værre og oftest afspejler ønsker om endnu mere “østeuropæisk” overvågning og planøkonomisk kommite-styre ændrer ikke på den siddende regerings mange grove fejl.

  Vi vil skulle bruge årtier på at rydde op efter de mange fejl som det sidste 10-15 års politiske mismangement har skabt.

  Faktum er at den førte politik systematisk pareto gør os både demokratisk og økonomisk fattigere uden det har noget som helst at gøre med skat og graden af omfordeling.

  Få nu sat det stadigt mere ekstreme kommitestyre stolen for døren. Overvågning er magtmisbrug.

 22. Af Christian Skov

  -

  Armbånd kontra fodlænke –> potato kontra potAto.

  Der må vel ligge en vis logik i, at pressen bruger ordet “elektronisk fodlænke”, når det er akkurat det samme system, man har brugt hos voksne, der skulle afzone en domstolsafgivet straf hjemme.

  Omvendt må man også krybe ind under huden på regeringen og forstå hvorfor de foretrækker armbånd frem for fodlænke. Ordet armbånd er et mere formildende og spiseligt ord end fodlænke.

  Da den reelle magt burde ligge i befolkningen, og ikke i et folketings manipulerende ordbrug (som er et udtryk for definitionsmagt), så burde politikerne kalde en spade for en spade… og i stedet kigge på det indholdsmæssige i forslaget… i stedet for kassen, som forslaget er pakket ind i; en kasse hvor det diskuteres om der skal stå “armbånd” eller “fodlænke” på toppen.

  Ang. forslaget om, at udstyre børn med GPS armbånd/elektroniske fodlænker, så virker det naivt at tro, at en sådan foranstaltning vil have den ønskede effekt. Mon ikke børnene er så kloge, at de langsomt finder ud af, at der ikke er nogen konsekvenser for dem, hvis de bevæger sig ud i kriminelle områder med deres nye gadget: “et GPS-armbånd” betalt af staten. Måske truslen om tvangsfjernelse eller ophold på sikrede institutioner vil ha’ en lille effekt. I mine øjne bør det egentlige mål være, at hjælpe forældre og børn med, at få elimineret de udfordringer der er i hjemmet, skolen, blandt kammeraterne og personligt.

  Identitet skabes i relation til andre… ikke i relation til et armbånd/en elektronisk fodlænke. Derfor er det også mit ønske, at de forebyggende foranstalninger i regeringens initiativ kommer til at fylde mere, end en desperat udlevering af “kontrol-udstyr”, som ikke hjælper med at fjerne de reelle motiver, der altid ligger bag, de konkrete handlinger, som adfærdsvanskelige og kriminelle unge udfører; de gør det ikke af ren ondskab!

 23. Af Thomas Rasmussen

  -

  Et GPS-armbånd er jo kun en del af den pakke som regeringen har lagt frem. Og hvorfra ved alle disse selvskabte eksperter at den ikke virker? Giv den dog en chance. Det er tydeligt at alle disse reaktionære pædagoger m.fl. i den godhedsindustri som i de sidste 30 år i den grad har spillet fallit føler sig truet. Tænk sig hvis der var nogle midler og metoder som var bedre end den hjernevaskede rundkredssnak og det hippievrøvl som vi har hørt de sidste mange år og som kun forårsager flere klienter og ofre istedet for at få folk på rette vej!!

 24. Af Jacob E

  -

  “Regeringen har fået en flyvende start på folketingsåret. ”
  Så naiv bør en politisk kommentater hvis ikke være. To ord. Søren Gade.

 25. Af Tom Vilmer

  -

  Jeg citerede tidligere her Justits-Brian for en påstand om “dokumenteret fordobling af de mindreåriges vold”. Det var forkert, for han snakkede mere konkret om, at de “14-årige begår omtrent dobbelt så megen kriminalitet som de 13-årige”.
  Men da hans eksempler drejede sig om bander og rockere, må det fortsat være grov voldskriminalitet, han prøver at give os et forvrænget billede af. Som nævnt er der så minimale udsving i statistikkerne – svarende til få enkeltpersoners handlinger – at disse tal fortsat er et meget tyndt grundlag for noget som helst. Og denne misbrug af statistik så jeg gerne Søren Pind kritisere her…

  PS. Tak til Søren Pind for helt usædvanligt ikke at have slettet alle kommentarer, der på kvalificeret vis modsiger hans eget indlæg.

 26. Af peter g

  -

  @Søren Pind

  Du skriver”@Thomas B. Jensen: Gud ved, hvad du omdøber “civil ulydighed” til…”

  Ah well, så kan vi jo lige så godt skrive videre på den nydanske ordbog for Venstre-orienterede (med stort “V”):

  Mahatma Gandhi: lovløs anarkist

  Moder Teresa: halalhippie og pladderhumanist

  Civil ulydighed: lovløs anarkisme, se også under Mahatma Gandhi

  Demokrater: dem som har 90+ stemmer

  Lovløse anarkister: dem som har

 27. Af peter g

  -

  Hm.. lidt af ordbogen faldt ud:

  Lovløse anarkister: dem som har mindre end 90 stemmer

 28. Af l Mortensen

  -

  Påfaldende også, at V og K indtil for ca én måned siden ikke nævnte noget om kriminel lavalder og dennes sænkning eller om elekroniske fodlænker. Først da DF bragte det på banen blev det pludseligt gangbart på jord.
  Jeg ved ikke helt hvorfor, men den her historie minder mig om Kaj, der siger til Andrea: “ved du hvorfor, vi taler så sjovt”? “Ja”, svarer Andrea, “det er fordi vi har en arm oppe bagi”.

 29. Af John Ståhle

  -

  Christian Skov,

  tak fordi du har reddet min dag.

  Jeg rullede rundt på gulvet af grin efter at have læst:

  “Der må vel ligge en vis logik i, at pressen bruger ordet ‘elektronisk fodlænke'”

  Logik og presse – hvad har de med hinanden at gøre, mere end rødspætter og computere?

 30. Af Holger Jensen

  -

  Jeg tror nu vi har éen mand I Danmark der kan sammenligne hans egen blog-kamp og sit partis retspolitik, med Guds ord i 1. Evangelie 😉

  Det kan man da kalde for, “ikke at sætte sit lys under en skæppe” 🙂

  YEAH, Godt Søren Pind, hehe…
  “Og Pia sagde ‘Lad os straffe børnene og give dem lænker på’. Børnene blev straffet og der blev givet dem lænker på. Og Søren så at det var godt”.

  Mvh.

 31. Af K. K.

  -

  @Holger Jensen

  Lige på 🙂
  hehehe

 32. Af Chris Kjær Jessen

  -

  Kære Søren Pind

  Vi har svært ved at forstå, hvorfor du kalder det ”ren og skær politisering”, at journalister kalder en ”elektronisk fodlænke” for ”elektronisk fodlænke”.

  Sandheden er, at regeringen selv har døbt det ”elektronisk fodlænke”. Det står sort på hvidt i udspillet, som regeringen selv har skrevet og delte ud til journalisterne på pressemødet, hvor justitsminister Brian Mikkelsen brugte ordet ”elektronisk fodlænke”. Ligesom Justitsministeriet skriver ”elektronisk fodlænke” på egen hjemmeside. Se link:

  http://www.justitsministeriet.dk/fileadmin/downloads/Pressemeddelelser/Faktaark.pdf

  Vi er godt klar over, at indenrigs- og socialminister Karen Ellemann på pressemødet sagde, at hun foretrak ordet ”armbånd”. Men det anser vi for at være et enkeltstående tilfælde, da intet tyder på, at det er regeringens officielle linje.

  Vi vil fortsat kalde en spade for en spade.

  Mvh. Chris Kjær Jessen og Uffe Tang
  Berlingske Tidende, Christiansborg

  SVAR: Har kommenteret dette indlæg i en update i grundindlægget ovenfor. SP

 33. Af Carsten Bern

  -

  Søren Pind – hvorfor er det at du ignorerer mine indlæg? Den som tier samtykker?

 34. Af Peter T.

  -

  Søren Pind

  Jeg har bemærket et skift i tonen og i indholdet i dine tanker på din blog. Og det skifte placerer jeg omkring juni eller juli. Har jeg ret?

  Jeg spørger da jeg umiddelbart ser et skifte fra udtrykket i dine personlige holdninger i indholdet og mere til et indhold, der er stærkt politisk farvet.

 35. Af Søren Pind

  -

  @Peter: Næh – det mener jeg sådan set ikke du har. Hvis du kigger på f.eks. mit blogindlæg om flagdagen eller mit forsvars for retsstaten i forbindelse med Brorsonskirken så er det udtryk for min generelle skrivestil. Men selvfølgelig udtrykker jeg mig også (parti)politisk med jævne mellemrum. Det er vel trods alt ikke nogen hemmelighed, at jeg er medlem af Folketinget for Venstre? Det håber jeg da i hvert fald ikke. Eller som der står i min blog-beskrivelse “klart placeret i det borgerligt-liberale verdensbillede”.

 36. Af Henrik Jørgensen

  -

  Hvordan kan du kommentere Peter T’ indlæg uden at tage stilling til Berlingske’ Christiansborg’ journalisters kommentar?

  Hvordan kan du tage dig selv seriøst som politiker og som professor på forfatningsret på KU, sådan som du udtaler dig i strid med sandheden.

  Du er til grin og en skam for folketinget. Tag dig sammen.

 37. Af Søren Pind

  -

  @Henrik: Du burde se dig ordentlig for – jeg har faktisk kommenteret på sagen direkte i en update i grundindlægget. Så spar mig for dine uforskammetheder.

 38. Af Henrik Jørgensen

  -

  Søren, jeg har noteret mig, at du har erkendt, at indholdet af din blog i bedste fald er uheldigt.

  Det er jeg naturligvis fuldt tilfreds med.

  Det er anderledes beklageligt, at jeg ikke har set din update før, hvilket naturligvis må beklages.

Kommentarer er lukket.