En beretning fra det virkelige liv om vold og mod

Af Søren Pind 281

Det skal ikke være nogen hemmelighed, at jeg, på baggrund af debatten om “sjakal-manifestet” har fået en hel del beretninger fra livet med dem, Hella Joof i en monopolet-udsendelse kaldte hyænerne. Her nedenfor følger en af dem, fra en mor, Bettina, i Hellerup, der har valgt at tage kampen op:

“Jeg har en historie som jeg personligt ville sætte pris på bliver læst og tænkt over, så vi får rusket op i vores lokale by og dens indbyggere.
Hvad er det der sker med de unge mennesker og begrebet dummebøder!!?

Starten til en dummebøde:
for 3måneder siden, blev min søn på 17år udsat for sin første dummebøde, jeg har spurgt ind til hvordan den slags bliver sat i gang, svaret jeg har fundet frem til ved at tale med en masse unge mennesker, samt min egen unge teenager lyder sådan her:

I vores by er der en gruppe teenager, der er opdelt i to grupper, begge grupper søger flere medlemmer, så gruppen og venskabet, samt broderskabet kan blive større og større. Sammenholdet er vigtigt i grupperne, det er altid betryggende at vide at der er nogen derude der støtter op om det man nu har lavet, eller at få anerkendelse for de bedrifter man har udøvet. Man får ros, fra gutterne hvis man har fjernet en GPS fra en bil, klaskede til en der så dum ud, fået nogle penge ud af en der er lidt svagere end andre osv. Medlemmet af gruppen opnår en højere status, det udløser et skulderklap og en bemærkning med godt gået, et klap på skulderen og et gruppesmil der afslutter ringen med et high five klask.

Grupperne vil meget gerne vokse sig stor og stærk, så de udstråler magt og anerkendelse og derfor er der små fisk, der ikke har bedrevet så meget endnu, der opsøger alle unge jævnaldrene teenager til at være en del af broderskabet. Hvis nu en teenager bliver spurgt om han skal være med i gruppen, og han er så klog at sige nej tak til at være en del af gruppen, så udløser det dummebøder! For tænk nu hvis han gik til den anden gruppe, her gælder det så om at skræmme den teenager der siger nej og der starter det hele. Han får et skræmmeblik, og en besked med hmm du har godt nok nogle flotte sko på…. dem må du hellere aflevere, eller du vil måske hellere ha et par slag?
Den unge er nu forvirret og skal hurtigt tage stilling til hvad han vil?? Gå på strømpesokker hjem, eller have en på hoved, de første par gange vælger de fleste teenager at aflevere de ting de bliver bedt om, for så kan de stadig skjule det for os forældre. I disse travle tider opdager vi nok ikke at der mangler et par sko eller en trøje eller andet. Eller også får vi historien med at det er glemt hos en kammerat.

Nu er legen startet:
Nu har den unge teenager har afleveret den første genstand til et medlem fra gruppen og teenageren er nu stemplede som den svage, så kan man altid hente mere. Ca. en gang om ugen kan et medlem af gruppen nu opsøge den teenager, for at få nye ting. Det forsætter så med at være tøj eller en pung eller andre genstande som kan omsættes. Når det ikke er sjov mere bliver det til kontanter, beløb fra 1000,-kr til 2000,-kr det er meget for en teenager der kun har eftermiddagsjob i vores lokale forretninger. Enkeltmedlemmer fra gruppen opsøger det barn der har fået dummebøden, de bliver opsøgt på deres skoler her i kommunen, eller på deres fritidsarbejdsplads. Skolelærere og arbejdsgivere har endnu ikke fået deres øjne helt op for problemet, for dem der kradser dummebøderne ind ser ud som om de er venner med den der skal aflevere. På min søns skole er man opmærksom på problemet, og der bliver grebet ind, men det har ikke været problemfrit.

Nu er det så at nogle teenagere føler for stort et pres, hvis man har opdraget sine børn med at tale med sine forældre, så er det her at budskabet kommer frem over middagsbordet. Man kan som forældre næsten ikke tro på den historie man lige har fået fortalt, og det eneste man sidder med i hoved er hvorfor? Nogle forældre tager beslutningen om at give sine børn de penge det handler om, fordi de tror at så er problemet løst, andre teenagere fortæller aldrig noget derhjemme men får nogle penge fordi de skal bruge dem til en ny trøje eller andet…. Men skal de nu også det?
Her mener jeg at den slags skal meldes, så vi kan få sådan nogle ubehageligheder stoppet. Betaler man en gang så kan du være sikker på at der kommer flere gange i fremtiden, det er jo de nemmeste penge at skaffe sig. Jeg opfordrer alle forældre til at tale med deres børn en ekstra gang, og jeg opfordrer især at melde det til vores politi, det er jo derfor de er der. Min egen søn fik en dummebøde på 2000,- kr. som jeg fik af vide samme dag, da han var noget rystede, men i vores hjem har vi alle sammen lært at tale sammen og stå sammen. Så jeg kontaktede en medarbejder fra kommunen fra SSP, de er der for os, og har kontakt til grupperne i gadebilledet.
SSP prøver at forklare de unge grupper som er medlemmer, hvad konsekvensen er ved at uddele dummebøder, nogle fra gruppen forstår budskabet og lader den enkelte teenager være, andre har ikke fattede det og forsætter. Men når man så ryger ind i en af de familier der ikke finder sig i den slags, så er det at det rammer. Jeg anmeldte det til politiet trods min søn sagde at det ville blive meget værre, men jeg er af den opfattelse at det her skal stoppes. Vi har dog også fået ro siden i ca.2½ måned.

Tirsdag den.5. maj på pit stop på traverbanen:
Efter 2½ måned med ro skal min teenager søn ned på pit stop og se fodbold med nogle drenge fra klassen. De sidder udenfor og hygger og et par medlemmer fra en af grupperne kommer forbi, den ene ser sit snit til at sige til min søn, hey you jeg skal lige tale med dig, man kan nu tænke hallo han gik da ikke med? Men jo det gjorde han, for at holde distance til ballade, for min søn når at tænke hvis jeg siger nej du ikke lige nu, så ville han måske virke provokerende, og så ville det hele starte forfra. Så han går med. Der er en masse bænke udenfor, men der stopper gå turen ikke, min søn tænker hmm men forsætter med at gå med, hvor slem kan det være at tale med ham her? ”gerningsmanden” som også er teenager på 16-17 år siger efter de er drejet rundt om et hjørne:
Når du fuckker med nogle af mine venner så fuckker du med mig! Og min søn modtager det første slag i ansigtet, han fjerner hoved og svar: hold dog op, det forsætter med at gerningsmanden går tættere på, og endnu et slag rammer i ansigtet, gerningsmanden får forklaret, at det havde været meget dumt at anmelde den hændelse for 2½ måned siden. Og havde vi i vores familie bare været kommet forbi gruppen, og talt med dem så var det her nok ikke sket, men din mor ved vel hvad der var sket med hende så, og derfor blev hun måske væk. Gerningsmanden ser på min søn og slukker sin cigaret på kinden af ham, mens han afleverer endnu et slag i ansigtet på ham. Gerningsmanden er nu ved at stoppe sin ydmyghed, men det er åbenbart ikke helt nok for han sparker min søn og siger som slut bemærkning, slik det jord op fra gaden så glemmer vi det her og du har betalt for din dumhed. Min søn gør hvad der bliver sagt for at få det hele overstået. Gerningsmanden ser tilfreds på og vender sig om og går tilbage til Pit stoppet. Min søn bider tænderne sammen går tilbage til klasse kammeraterne for at tage sin cykel og køre hjem. Drengene fra klassen som ikke har set noget da det hele forgik bag en busk, siger: hey hvad er der sket? Da de kan se mærker i ansigtet på deres ven. Min søn forklarer drenge hvad der er sket, og beslutter sig for at køre hjem.
Ind af døren kommer min søn kl. 21.00 tirsdag aften den.5. maj med et brandmærke på kinden og tårer ned af kinden, han er gal, skræmt, rystet, og allermest ydmyget. Som forældre tænker jeg at jeg må ned på det sted og få fat på den uopdragne møgunge, men hvad løser det? Her må jeg i den grad melde det til politiet og få budskabet ud til alle andre forældre, om at huske at tale med jeres børn, hvad er det der foregår i vores land? Med vores unge mennesker.

Politiet kom med det samme:
Jeg kontaktede den SSP medarbejder jeg har haft kontakt med tidligere og han fik dysset mit vredes udbrud ned, og fik forklaret mig at jeg skulle ringe 114 det gjorde jeg, og jeg fik en god modtagelse i telefonen af den vagthavende, jeg fik forklaret hele forløbet og fik fortalt at gerningsmanden sikkert var på gerningsstedet endnu, politiet fik beskrevet hvordan gerningsmanden så ud og de ville køre forbi med det samme. 10 min efter modtog jeg et opkald med at gerningsmanden var anholdt på stedet. Min søn fik også et opkald fra en klassekammerater der fortalte at gerningsmanden var anholdt, foran alle andre, men det var sku nok ikke så smart, for nu var de meget sure i gruppen.
Reagerer vores unge mennesker sådan fordi de er bange??
En lettelse indeni mig fyldte min krop, godt så håber jeg at han og hans familie får den nødvendige straf så andre unge mennesker ikke bliver udsat for denne her slags.

Gentofte Hospital:
Når den slags sker skal man på skadestuen. Et for at få rensede brandsår, men også for at få en rapport om overgrebet, og volden. En læge skal tjekke den forulempede, for brud i hovedet og andre steder hvor man er ramt af slag. Lægerne på skadestuen var lige så rystede som vi var, over denne hændelse kunne finde sted bland unge teenager i vores lille by. Min søn fik renset sit brandsår og fik en stivkrampe som nu gælder i 10 år. En rapport blev udleveret til os, og vi kunne nu gå over på den anden side af vejen, mod politiet for at få skrevet en rapport og en anmeldelse. Gerningsmanden var sat bag en låst dør på Gentofte station. Det var en underlig fornemmelse at vide at inde bag en dør sad en knægt på 16-17 år som forhåbentligt ikke havde det særlig godt, men kunne tænke over de ting han havde udført på et andet menneske i Danmark, dog tænker jeg: Der er jo ingen børn der er født sådan, så hvad er det der glipper i nogens opdragelse?? Hvordan kan man/vi sætte ind lang før, lukker vi vores øjne som voksne op gennem opvæksten af sådan nogle adfærdsvanskelige børn vi møder? Jeg må dog indrømme at jeg har flere gange haft 20-25 unge mennesker fra klasserne hjemme i weekenderne, og de har altid opført sig pænt, de siger pænt god aften og rydder op inden de bliver bedt om at smutte hjem ved 03 tiden. Så noget opdragelse er der trængt ind i vores unge mennesker, og jeg mener stadig at de unge mennesker der er kommet i vores hjem, er velkommende i weekenderne frem for at være på gaden eller i parken.

Vi sad på Gentofte station til kl.02 om natten og fik skrevet en rapport over hele forløbet, og bagefter var det gerningsmandens tur til at blive afhørt. Vi ved nu at det danske samfund virker for gerningsmanden er varetægts fængslede i de næste 14 dage inden retssagen begynder. Men de 14 dage er fyldt med blandet tanker.

Tankerne bagefter:
Vi kørte hjem midt om natten, med en masse blandet følelser, det er bestemt ikke nogen hemmelighed at jeg som mor, tænker en masse grimme tanker, som nok ikke har ligget forrest i hoved på mig indtil nu, det er en ubeskrivelig følelse der rammer når ens barn bliver udsat for denne her slags grove vold, en friheds berøvelse af første rang. Ydmyghed er nok det rette ord. Og de tanker jeg har lige nu, egner sig ikke engang til at blive skrevet ned på et stykke papir.
Jeg skal også indrømme, at jeg har tænkt hvorfor min søn ikke slog tilbage i øjeblikket, men som han selv svare: hvorfor skulle jeg være lige så lav som gerningsmanden? Hvad ville jeg få ud af det?
Det ville måske bare starte noget meget større. Ja jeg vil ikke påstå at min søn er svag, nok meget mere klog end jeg lige i øjeblikket tilkendte ham. Jeg har den dybeste respekt for min søn, som i den grad forhåbentlig kan være et forbillede for mange andre teenager derude, om at vold ikke føre til noget godt, og vi skal i den grad lade politiet passe deres arbejde, og hjælpe os med at få ryddet op i gadebilledet, det er trods alt det bedste. Derfor er jeg den største fortaler til at meld de hændelser jeres teenager børn og andre børn bliver udsat for, tal med jeres børn dagligt, og mærk efter. Så kan vi forhåbentligt for det her stoppet.

Status lige nu:
Det der sker lige nu, er at kriminel politiet vil meget gerne tale med de klassekammerater, der sad på pit stop tirsdag den.5. maj for at se fodbold, med min søn. Vi ved godt at der ikke var nogen af de unge mennesker der så det hel ske, da det foregik bag en busk, men vi ved dog at der var klassekammerater der så min søn lige da det var sket, og de skulle meget gerne vidne i retten om hvad de så. Jeg ved at politiet har haft kontaktede jeres børn, som så min søn med mærker i hovedet, men jeg erfarer nu at nogle af de unge mennesker ikke vil/tør at udtale sig i retten om hvad de så…er det af frygt eller??
Kunne jeg som forældre, opfordre jer som forældre til at tale med jeres børn, fortælle hvor vigtigt det er at stå frem og holde på sin ret og ikke give afkald på den. Tænk hvis det sker for en selv, eller sin nærmeste ven.

Dette er skrevet af en mor som er stolt af sin opdragelse, som er stolt af sin søn, som ikke vil finde sig i at være bange og bekymret i sit eget land. Som igen og igen vil melde dummebøder, vold og andre ting til politiet om det sker i mit hjem, uden for mit hjem, så mener jeg at vi skal lære vores unge dejlige mennesker at de skal tro på dem selv og deres opvækst. Politiet hjælper dig og dine børn…..”

Det var Bettinas foreløbige beretning. Jeg håber, andre vil stå sammen om hende og hendes søn. Det er læren i det her. Alle må stå sammen for at bekæmpe det uvæsen. Kun på den måde kan fællesskabet og det demokratiske samfund vinde.

Meget passende kunne nogle af alle de kloge eksperter og politikere, der mener, vi skal fortie det her, passende fortælle, hvordan vi så skal komme problemet til livs. Og hvordan en – synes jeg fantastisk – mor skal få den opbakning og støtte hun fortjener…

 UPDATE: Du kan læse resten af Bettinas og hendes søn historie længere nede i en kommentar fra mig. Den er et svar til en af bloggens læsere

281 kommentarer RSS

 1. Af J.P. Lorentzen

  -

  Hr. Zadics historie om de to veluddannede mellemoestlige indvandrere , som i skuffelse over vanskeligheder ved at faa job er gaaet over til fuldskaeg, kjortel og daglig fortoernelse rejser et andet spoergsmaal:
  Hvorfor sker noget tilsvarende aldrig med f.eks. kinesiske , tamilske , chilenske, vietnamsiske indvandrere?

 2. Af Søren Ferling

  -

  @ Michael L – 9. juli 2009 kl. 21:12

  Nå, så er du banen igen

  Jo da – med forlov 😉

  Det kan jeg i og for sig indrømme, men hvad siger du selv implicit i følgende to citater?

  ad 1. At evolutionen virker på alle levende organismer. At sociale væsener ikke udtømmende kan beskrives bare som individer.

  ad 2. At andre end tyskere i midten af det 20. århundrede kan være nazister. At folkevandringsprojektet fra Mellemøsten og Afrika til Europa er et folkemordsprojekt af nazistisk art, hvor nogle bestemte mennesker reduceres til et middel for andre.

  Og sikkert en del mere – udsagn kan jo indeholde meget implicit.

  står billedet af en person med to fordomme tilbage: At venstrefløjen og de fremmede er roden til alt ondt i Danmark

  ‘Alt’ er et voldsomt ord at bruge i en saglig sammenhæng, men ja, de to faktorer, der jo hænger sammen – The Marx-Muhammed-Pact, you know 😉 – er den største trussel mod danskerne i historisk tid.

  De første lever fint med det, mens det store flertal blandt de sidste, skal leve med at blive gjort til syndebukke gennem dine og andres groft forenklede fjendebilleder

  Og her savner jeg som altid fra ‘Pactens’ side et menneskesyn, der tildeler hvide europæere samme ret og status som andre mennesker.

  Men det er vel for meget at bede om ?

 3. Af Albert Nielsen

  -

  @ Bill Atkin skriver 9. juli 2009 kl. 13:30:

  “@Albert Nielsen
  Hvad løgnagtigt er der i at påpege et breakpoint – og bede en politiker forholde sig seriøst til det?”

  Det er grov datamanipulation, hvis man ud af en statistik klipper to enkeltdata, som passer med ens mening – det kaldes cherry-picking, at plukke de modne røde bær og lade som om de rådne ikke eksisterer.

  Der var fx også et fald i Voldsforbrydelser generelt 1997-1998 og 2006-2007 og i Alvorlig vold 2003-2004 3 af dine såkaldte “breakpoint”s.

  Hvis de virkelig var, hvad du kalder “breakpoints” ville antallet af anmeldelser efterfølgende være enten fladet ud eller faldet.

  Sådan forholder det sig tydeligvis ikke, stigningen er fortsat i en en utvetydig og fast stigende trend i begge tilfælde; der er som (næsten) altid i statistikker små stigninger og fald fra år til år, eftersom de optalte anmeldelser ikke er auto-genereret af en maskine, men er resultaterne af virkelige begivenheder.

  Det er altså IKKE tale om et brud, men blot de almindelige, små variationer i faste trends.

  I perioden 1995-2008 er antallet af anmeldelser af voldsforbrydelser generelt steget med 38% med en fast stigende trend.

  I perioden 1995-2008 er antallet af anmeldelser af alvorlig vold steget med 91%, med en fast stigende trend.

  Du manipulerer groft og det kalder jeg løgn.

 4. Af Anne-Grete Voss Bendixen

  -

  En grum historie Søren Pind refererer. Desværre vil vi se lignende historier i fremtiden – al den stund indvandrermødre ikke bliver integreret og lærer dansk! – eller etniske danskere ikke tager sig tid til deres børn! Børnene er det bedste råstof vi har, og de skal hjælpes på vej. Jeg kunne f.eks. foreslå, at alle 15-16-17 årige fik tilbudt et gratis ophold på en efterskole. Her har man en utrolig god chance for at socialisere sig – lære dansk kultur (når man nu er her i landet) og få venner!

 5. Af Albert Nielsen

  -

  Ja, sandelig går det fremad – nu er nogle mennesker blevet så bedøvede af volden, at de synes det hele er bedre når:

  “Der var en periode, hvor konflikten var meget koncentreret på Nørrebro, og det kunne vi i hvert fald godt mærke. Det er blevet bedre, for nu skydes der også andre steder end netop på Nørrebro, …”

  http://www.berlingske.dk/article/20090709/bander/707090047/

  Jeg kan faktisk huske en gang, hvor vi syntes, at det var godt at der overhovedet IKKE blev skudt i gaderne. Tiderne skifter – farvel til fredelige Danmark, goddag til New Chicago.

 6. Af Bill Atkin

  -

  @Albert Nielsen

  Ja for mig ser det ud til at voldskurven virkelig ér knækket.

  Simpel vold
  2008K3……… 2 351
  2008K4……… 2 341
  2009K1……… 2 118

  Alvorligere
  vold
  2008K3……….. 411
  2008K4……….. 403
  2009K1……….. 346

  Særlig
  alvorlig vold
  2008K3…………. 6
  2008K4…………. 4
  2009K1…………. 3

  SP burde måske indrage en sådan udvikling, frem for udelukkende, at baserer sine udtalelser på partsindlæg. Partsindlæg kan give en fornemmelse af situationen i enkeltstående tilfælde, men som politiker bør man søge, at fastholde et overblik, samt inddrage andre relevante strukturmæssige parametre. Ekv at beskæftigelsen af indvandere stærkt stigende.

 7. Af Albert Nielsen

  -

  Voldkurven knækkede, som allerede påvist, også i 1997-1998 og 2006-2007, alvorlig vold 2003-2004. Men det “bedrede sig” til efterfølgende mere vold.

  I 1998, 2004 kunne man, hvis man havde lidet begreb on statistik, eller en bestemt dagsorden, tale om, at “nu er kurven knækket”.

  Efter “knækkene” er vold generelt steget med små 38% og alvorlig vold med små 17%.

  Hvis der er tale om knæk, er det tilsyneladende knækkede arme og ben.

  Først når tallene fra 2010 foreligger, kan vi se, om der er tale om en fluktuation eller en permanent ændring i forløbet fra 2007 til 2008.

 8. Af Gert Vinther

  -

  @ Jan Jørgensen og @Kristian Andersen @Søren Pind.

  Det er da rart at se, at ens indlæg bliver læst og sikkert også af flere end de to førstnævnte. Grundlæggende kunne jeg godt tænke mig at se flere indlæg fra dem diskussionen handler om. Derudover kunne jeg godt tænke mig at flere bød ind med, hvad de selv gør ved tingenes tilstand. Den danske model går alt for meget ud på at brokke sig over andre, og i øvrigt vende det blinde øje til, over for tilstande, man egentligt ikke burde acceptere. Jeg vil igen og i igen foreslå mine medborgere at se på sig selv først. Tænk over hvilket bidrag din adfærd er til det samlede billede; og her er gamle dyder som selvkritik, hensynsfuldhed, venlighed og et glimt i øjet stadigt gangbar mønt. Og det behøver så stadigt ikke at betyde, at man skal undlade at sige fra utvetydigt, hvis det ikke kan være anderledes.

  Dæmonen i diskussionen er altid, når man skærer alle over en kam. Man kan selsagt godt fremhæve tendenser i forskellige grupper. Men alle medlemmerne af disse grupper (også os som danskere) består nu engang af individer. Og hvis jeg må tillade mig at citere Sebastian: “Alle katte er grå! – Røde hvide og blå…”

  I forhold til at agere i det offentlige rum, kunne man overveje følgende dogme: Hvis jeg ikke kan være ubemærket i det offentlige rum vil jeg bidrage positivt til oplevelsen. Ja, skide naivt, ikke? Men prøv engang, f.eks de næste 3 dage og skriv så evt. her hvis du har haft nogle negative oplevelser med det.

  Og til slut Søren Pind: hvad gør du – ikke som politiker – men på det personlige plan?

 9. Af Albert Nielsen

  -

  Sandelig om ikke jeg fandt min Politiets Krimiminalstatistik 1951-1994, nedenstående sammensat med 1995-2008.

  Bemærk de 14 gange “kurven er knækket”, specielt det kraftige fald i årene 1994-1998 – Hu-hej! hvor det går godt.

  Trods de mange “knækkede kurver” er voldskriminaliteten ca. 8 gange så høj i 2008 som i 1951.

  Er Danmarks befolkning idag ca. 31 millioner?
  Eller er volden vokset næsten eksponentielt, med de normale statistiske fluktuationer?

  Tendensen er krystalklar og passer med trenden for 1995-2008.

  År Vold
  1951 2449
  1952 2281
  1953 2399
  1954 2555
  1955 2201
  1956 2165
  1957 2456
  1958 2308
  1959 2618
  1960 2399
  1961 2365
  1962 2440
  1963 2575
  1964 2852
  1965 2948
  1966 2897
  1967 3244
  1968 3302
  1969 3565
  1970 3900
  1971 4179
  1972 3914
  1973 4046
  1974 4234
  1975 5809
  1976 5811
  1977 6763
  1978 7154
  1979 6371
  1980 7314
  1981 7709
  1982 7848
  1983 7884
  1984 8088
  1985 8591
  1986 9231
  1987 8913
  1988 9664
  1989 10195
  1990 10548
  1991 10915
  1992 12347
  1993 13672
  1994 14220
  1995 13357
  1996 13016
  1997 13581
  1998 13422
  1999 14255
  2000 15157
  2001 15781
  2002 16825
  2003 17706
  2004 18059
  2005 18777
  2006 19557
  2007 19419
  2008 18486

 10. Af Albert Nielsen

  -

  Gert Vinther, jeg har læst dine indlæg med interesse og kan da fortælle, at det er mit indtryk, at de fleste af de “indvandrernegative” debattører er udmærket klare over, at de fleste af indvandrerne har samme mål som os andre: Et fredeligt liv med en rimelig grad af succes for os selv og vore børn.

  Problemet er, at de 5-10% af indvandrerne, som skaber de alvorlige problemer ikke kan skelnes fra de 90-95% andre – i høj grad fordi sidstnævnte gruppe aldrig deltager i kritikken af de problematiske typer (“aldrig” skal forstås som: bortset fra et par hundrede ud af flere hundredetusinde).

  I alle lande, jeg har arbejdet i (ca. 35), har man en parallel til “Den der tier, samtykker”.

  Hvor er protesterne fra de angiveligt overmåde mange fredelige muslimer, mod at deres religion misbruges som undskyldning for misgerninger?

  Deres totale fravær i debatterne og lige så totale mangel på kritik af medlemmer fra egne rækker, som skejer ud, afføder af gode grunde mistillid. Den der tier, samtykker.

  Hvem af dem protesterer mod fx at Khader må have livvagter pga. trusler, at Westerberg lever ret isoleret af samme årsag, at der findes en morderisk fatwa mod Salman Rushdie? Den der tier, samtykker.

 11. Af Johannes Wachtman

  -

  @Albert Nielsen

  Nu kommer der helt sikkert en eller anden humanist/socialist/multikulturalist og påstår, at stigningen skyldes en øget tendens til at anmelde vold….

 12. Af Gert Vinther

  -

  Albert Nielsen:

  Jeg ved ikke om vi kan følges i alle sammenhænge. Jeg kan således ikke helt forhold mig til dine statistiker. Grænser har rykket sig, og det er ikke kun indvandreres fortjeneste – se evt. min holdning tidligere. den der tier samtykker, siger du. Ja, i nogen grad. Og jeg har også gang på gang efterlyst kommentarer fra de miljøer, der bliver langet ud efter. Men det kan vi vente længe på. Det jeg egentligt allerhelst så var en udmelding fra de her optrædende debattører. Hvad gør de selv ved problemerne? Jeg kan konstatere at mange af dem optræder hvergang, der er en debat om netop indvandrere. Denne debat handlede i 1. omgang ikke kun om invandrere, men om civil-courage.

  Herunder kunne det stadigt være interessant at se et svar fra Søren Pind selv.

 13. Af JM Hansen

  -

  Jeg syntes denne diskussion omkring indvandrere nærmest er udtømte, fordi EU vil sætte en effektiv stopper for befolkningens aversion mod indvandring fra tredielande. Jeg tror næppe det hjælper, hvilke politikere vi end stemmer på herhjemme fordi Danmark er allerede endt som en lydstat.

  Det er jo som bekendt EU’s målsætning at destruere al europæiske kultur og gøre Europa til en global sammenslutning af mellemøstlige og afrikanske stater.

 14. Af Albert Nielsen

  -

  Johannes Wachtman skriver:
  “Nu kommer der helt sikkert en eller anden humanist/socialist/multikulturalist og påstår, at stigningen skyldes en øget tendens til at anmelde vold….”

  Du får formentlig ganske ret, det er alene et spørgsmål om nogen vender stenen, så vedkommende kan komme ud – men jeg har faktisk allerede svaret på den indvending, for at citere mig selv (normalt en ildeset metode):

  Fuld sarkastisk mode on
  Gælder det også drabene i bandeslagsmålene?
  At de har ændret kultur med hensyn til at anmelde?
  At der tidligere var samme antal bandedrab, men nu er de begyndt at anmelde dem?
  Fuld sarkastisk mode off 🙂

 15. Af Bill Atkin

  -

  @Albert Nielsen
  Tak for tabellen.
  Der er noget analysere 🙂

 16. Af Søren Ferling

  -

  @ Bill Atkin – 10. juli 2009 kl. 18:26

  Der er noget analysere

  Nja… – er man ikke helt talblind, tager det vel en tre til fem sekunder at løbe ned gennem tabellen – så tegner billedet sig ret klart.

 17. Af Bill Atkin

  -

  @Søren Ferling
  Nu kan jeg jo ikke vide, hvad det er du straks ser med et halvt øje. Men qua dine tidligere indlæg i denne debat, vil jeg lige sikre mig, at det ikke er spøgelser.

  http://www.information.dk/187037

 18. Af Asylcirkus Sverige « Snaphanen

  -

  […] skille sig ud. Sådan kan man jo også udtrykke det, men når man betænker rædselsberetninger som den Søren Pind postede forleden er det utænkeligt andet end at tilsvarende problemer må findes på britiske skoler i en langt […]

 19. Af Søren Ferling

  -

  @ Bill Atkin – 11. juli 2009 kl. 18:21

  Nu kan jeg jo ikke vide, hvad det er du straks ser med et halvt øje.

  Jeg ser et niveau, der frem til først i halvfjerdserne er ret stabilt og derefter stiger et eller andet sted mellem lineært og eksponentielt – mest i retning af det sidste.

  Det tager højst et halvt minut – og så har man god tid.

  Hvad er det, der gør at du ikke bare indrømmede det ?

  Men qua dine tidligere indlæg i denne debat, vil jeg lige sikre mig, at det ikke er spøgelser

  Du er velkommen til at pege på steder, hvor du mener at jeg ser spøgelser – så skal jeg forklare for dig, hvad du eventuelt måtte mangle.

  http://www.information.dk/187037

  Nu bør vi vel ikke spolere debatten ved at diskutere en anden artikel/kronik her, men jeg kan da lige bemærke at REL fremfører velkendte forkerte synspunkter – dels kan overkriminaliteten ikke forklares udtømmende med socioøkonomiske faktorer og dels kan man påvise at den sandsynligvis må have stærke kulturelle elementer, ved at sammenligne indvandrere andre steder fra. – Det ønsker man bare ikke at forske i fordi kulturmarxisme har tæt på hegemoni i samfundsvidenskaberne og de følgelig producerer jævnt hen forkert/usand ‘viden’.

 20. Af Bill Atkin

  -

  @Søren Ferling

  Ok! Du ser jo spøgelser.

  Uanset om du trækker indvandrekriminalieten ud af tallene, er den eksponentiel vækst for den øvrige del af befolkningen stort set uændret.

  De politiske påvirkningsparametre findes kun gennem en grundig analyse af problemets strukturmæssige sammensætning.

 21. Af Søren Ferling

  -

  @ Bill Atkin – 12. juli 2009 kl. 08:29

  Ok! Du ser jo spøgelser.

  Du glemte at pege.

  Uanset om du trækker indvandrekriminalieten ud af tallene, er den eksponentiel vækst for den øvrige del af befolkningen stort set uændret.

  Jeg kan ikke huske at have set tal, der viser det, men jeg er tilbøjelig til at give dig ret – den kulturmarxistiske påvirkning har kørt stærkt siden ’68 og idolisering af kriminelle, idealisering af hæmningsløshed osv. har selvsagt skadet vores kultur og især ungdom.

  Det ændrer bare ikke på at indvandringen har forstærket tendensen kraftigt – og indvandringen er selv et kulturmarxistisk fænomen – og at vi nu har en kombíneret kulturpåvirkning fra sort ghettokultur og arabisk krigerkultur – et lille eksempel på en indikator på den påvirkning kunne være den ændrede betydning og brug af begrebet ‘respekt’.

  De politiske påvirkningsparametre findes kun gennem en grundig analyse af problemets strukturmæssige sammensætning.

  Ja, sådan kan man jo godt sige det, men blandt de strukturer er altså etnicitet, religion, kultur og sprog – men det ‘tror’ kulturmarxister ikke på, så de laver dårlig videnskab.

 22. Af JM Hansen

  -

  @ Søren Ferling

  kulturmarxistister, det er præcis dét jeg har hæftet mig ved, når SF vil give humanitære ophold til de afviste irakere. Jeg kunne egentlig undre mig over SF ikke har krævet særlov. Men man kan selvfølgelig smide sine identifikationspapirer bort og få ophold til bistandskontoret Danmark. Egentlig er det første gang identifikationspapirer er “bortkommet” for araberne, og jeg ville da selv gå og grine jeg ikke kunne udvises.

  Hvis du lægger mærke til det kører medierne en massiv kampagne om et antal dræbte i Irak som i denne omgang hedder “kristne”.

  Af samme grund kan jeg undre mig over de kulturradikale og marxister ikke har halset over den kinesiske regering effektivitet i Xinjang provinsen? Jeg troede ellers marxisterne var solidariske mod verdens uretfærdighed?

  Men på den anden side Søren Ferling; politik er stadig blevet så udvandet at ingen kan forskellen på fløjene – med undtagelsen af SF og RV som gerne ligner sig selv.

 23. Af JM Hansen

  -

  Rettelse:

  Egentlig er det IKKE første gang identifikationspapirer er “bortkommet” for araberne…

 24. Af Søren Ferling

  -

  @ JM Hansen – 12. juli 2009 kl. 22:04

  Hvis SF ikke kræver en særlov er det nok fordi de rider på en populistisk bølge og søger at komme i regering – og de ved godt at selv tilhængere af oppositionen mestendels synes at RV’s og EL’s indvandringspolitik trods alt er for gakket.

  Jo, det har i årtier været sådan at 80-90 % af asylsøgerne ‘mangler’ identifikationspapirer og den flybillet de er kommet på. Det kommer jo helt enkelt af at de ikke er flygtninge i flygtningekonvensionens forstand og derfor ikke asylberettigede – og så er man nødt til at finde nogle kreative historier, der helst ikke skal modsiges af papirer, der fortæller om virkeligheden.

  Jo, jeg har hørt om de nyligt dræbte i Bagdad – jeg tror nu nok det passer, men det er rigtigt at de generelt ihærdigt understøtter den yderste venstrefløjs bestræbelser, især DR – de burde anstændigvis stille op til folketingsvalget.

  Ja, man kunne undre sig over tavsheden om Xinjang, men kulturmarxismen går netop ud på at det er os hvide vesterlændinge, der er årsagen til denne verdens ulykker og misforhold og ’solidariteten’ går derfor idag ud på at søge at vi og vores civilisation ‘går under i blod og rædsler’, som såkaldt antiracistiske kredse har udtrykt det.

  Det er derfor udelukkende ting, der kan skade os selv, der har venstrefløjens interesse – det her, Tibet, Sudan o.l. interesserer dem simpelthen bare ikke. Fløjen har, når man kigger efter, aldrig interesseret sig for mennesker som sådan – kun når de har kunnet indskrives i en sag, fløjen var optaget af.

  Man bliver forvirret, hvis man prøver at finde ud af, hvad fløjen er ‘for’ – for de er ikke for noget – de er imod og det de er imod, det er os selv.

  En slags kollektiv narcisistisk karakterafvigelse eller noget selvdestruktivt grænsepsykotisk – sygt er det.

 25. Af Thomas Larsen

  -

  Det kræver jo ikke den store ledvogtereksamen at konstatere, at der har været en stærkt stigende tendens, når det kommer til vold. At fornægte det er at fornægte virkeligheden. Bill Atkin har naturligvis ret i, at en del af stigningen de sidste 50 år kan forklares med, at vi anmelder vold i dag, hvilket ikke blev gjort i samme grad i 50’erne. Men nu var jeg ung sidst i 80’erne/først i 90’erne – og der var holdningen den samme som i dag: vold blev anmeldt. Og siden 89 er antallet af voldsanmeldelser altså næste fordoblet. Så jeg køber den altså ikke uden en vis sandsynliggørelse fra Bill Atkins side.

  Omvendt vil jeg påstå, at vi kun har kendskab til en brøkdel af den vold, hvor gerningsmanden kommer fra bandemiljøet, idet både offer og vidner er bange for de potentielle repressalier, der følger en anmeldelse. Så hvor stor mon isbjerget i virkeligheden er? Hvor mange skjulte voldstilfælde er der hvert år? Og er det ikke sandsynligt, at tallet er vokset pga. bandernes voksende antal, og bandernes ligegyldighed overfor myndighederne? Jeg tror det – men det er næppe muligt at klarlægge “mørketallet”.

  At kurven er knækket det sidste halvandet år kan være et tilfælde. Det kan også være en tendens – men jeg vil ligesom Albert Nielsen vente til tallene foreligger for 2010, før min dom foreligger. Alt andet er uredeligt.

 26. Af Ole Juul

  -

  Tak fordi Søren Pind “vover pelsen”, hvor mange tier.

  Tak, fordi der tydeligt bliver sat ord på i det offentlige rum, det rum, hvor mange kun hvisker efter de har set sig lidt omkring; og derefter siger det samme som Søren giver udtryk for. De -og mig- er at finde alle steder hvor mennesker mødes i sammenhænge.

  Jeg vil ikke takke Jøncke, -selvom han også sætter “mange gode begreber på plads”, -fordi de matcher ligeledes, hvad der optager folket, -men fordi han har et andet formål som jeg ikke kan aceptere!

  Akademiske latte-løsninger rækker ikke her. Statistikker heller ikke! Og hvad så? Tjae- fra tagterrassen i KBH K. er der kun at vente på “en primat” der endnu engang påpeger en benhård indsats overfor de svin,der har gennemsyret det danske samfund med deres ligeså benhårde og hensynløse holdninger og gerninger, -så man kan daske hen på UNI og møde anerkendende blikke, -selvom afsenderen er ved at brække sig.

 27. Af Livet, friheden og… » Blogarkiv » Forventeligt - blogs.berlingske.dk

  -

  […] En beretning fra det virkelige liv om vold og mod […]

 28. Af M. J.

  -

  Bettina, hendes søn og resten af deres familie burde været omgivet af hærdebrede danskere, der ikke ville finde sig i, at denne form for tyranni og terror breder sig i Danmark!

  SÅ STÅ DOG SAMMEN MED NABOER OG ANDRE BYBOERE…. OG SIG “NU ER DET SLUT!!!!!”

 29. Af M. J.

  -

  SMID TERRORISTERNE UD AF BYEN!

  Vi skal have et nyt slogan:

  SMID TERRORISTERNE UD AF BYEN!

  Men det kan vi kun hvis vi står sammen! Dan et borgerværn, hvor I udveksler tlf.-lister, så I altid straks kan ringe efter hjælp eller forstrærkning, hvis sådan noget som ovenfor beskrevet sker! Og så skal I i samlet flok ud og have fat i de små terrorister og deres forældre. Det var således det fungerede i gamle dage! Hele samfundet stod sammen imod ballademagerne og smed dem ud af byen!

  Når de små terrorister og deres familier oplever den massive bølge af rasende modstand får de andet at tænke på end at terrorisere jeres børn!

 30. Af M. J.

  -

  @ Thomas Larsen!

  Du skriver: “Lad os være ærlige. Der er racisme her i Danmark, og der er åbenlyst racistiske politikere. Tonen er ubehagelig ind i mellem, men det er trods alt bedre at få tingene sagt, således at vi ved, hvor vi hver især står.”

  VRØVL OG VÅS THOMAS! Jeg har været i Danmark nu i 34 år, og jeg har ALDRIG………ALDRIG oplevet noget der kommer i nærheden af RACE-isme (racisme)! Ej hellere har nogen af alle de indvandrere jeg kender oplevet andet end OVER-TOLERANTE og nærmest ydmyge og undskyldende danskere, der ofte ser ud som omvandrende undskyldninger for egen eksistens!

  Og enhver dansker (OG UDLÆNDING) med blot nogle FÅ grå blandt ørerne, ved UDMÆRKET godt, at det ikke er indvandrere GENERELT vi taler om, når vi taler om “Svære at integrere”, “Fjendtlige mod danskere og Danmark”, “Voldelige og med psykopatiske træk”, “En indre fjende”, osv. osv. Vi ved ALLE, at vi taler om indvandrere der er tilhængere af ISLAM! En SUPREMACY og SUBMISSION ideologi, der skiftevis spiller på offerrollen og herredømmerollen!

  ALLE VED DET! Og derfor lyder din sætning så idiotisk Thomas! For du ved det også. Hvad der så får dig til at tørre den af på danskerne og danske politikere skal jeg ikke kunne udtale mig om. Men det er åbenbart en dansker-sygdom, der stadig florerer! Ikke så sært måske, når man bliver udsat for den psykiske stress som Hersker- og Offer-taktikken frembringer! Vi ser det tydeligst hos voldsramte kvinder, der igen og igen tilgiver den skiftevis brutalt voldelige og grædende og krybende mand! FØJ!

 31. Af Jack P.

  -

  Denne debat er for god til at lade gaa i staa.

  Jeg foeler med Bettina og hendes soen og er fuld af respekt for at hun med loven i haand forsoeger at goere noget ved den uretfaerdighed de har oplevet i en bydel, alder og situation som ellers burde handle om alt andet end vold fra afstumpede amoeber med arabisk baggrund.

  Som udlandsdansker gennem de seneste aar, har jeg faaet perspektiv paa mange af de problemstillinger vi har at goere med i Danmark. Isaer gaar det hurtigt op for en i hvilken grad venstrefloejen/radikale konsekvent har oedelagt og nedbrudt det danske samfund, og selv nu hvor danskerne er taet paa at ha faeet nok, saa er der stadig tosser nok til at oenske mere multikulturalisme, mere pacifisme, mere rundbords svagpisser (maa man sige det paa Berlingeren?) retorik og endnu mindre handling.

  Disse personer, oftest uddannet, opvokset og ansat i offentlige institutioner har gjort Danmark til et land som har mistet sin sammenhaengskraft. Mistet sin nationale identitet. Mistet sin status som et moenster samfund.

  Naar jeg som udenlandsdansker og invandrer i et andet land laeser et indlaeg som dette, saa ser jeg maaske klarere end andre, det absurde i den maade invandrere opfoerer sig i Danmark og hvordan venstrefloejen/radikale stoetter op om det.

  Her er de vilkaar jeg som udlaending maa acceptere i det land, som jeg arbejder og bor i:

  – Jeg kan aldrig blive statsborger. Om jeg saa bor her i 30 aar, er lokalt gift med boern, uddannelse, 10 millioner paa bankkontoen saa kan jeg aldrig faa statsborgerskab. Fair nok i mine oejne, jeg er en gaest, jeg bliver godt behandlet, jeg er glad for at bo her. Jeg kan sagtens forstaa hvorfor jeg ikke kan faa statsborgerskab. Det er Danmark et godt (skraemme) eksempel paa.

  – Hvis jeg begaar kriminalitet (ud over faerdselsboeder) saa er det udvisning med det samme. Ingen kaere mor, paa sortliste og udvist for altid.

  – Hvis jeg begaar alvorlig kriminalitet (drab, narko osv.), saa hedder det livstids faengsel (og ikke under danske forhold).

  – Hvis jeg vil opholde mig i landet over en aarraekke skal jeg hvert aar kunne dokumentere at jeg kan forsoerge mig selv og min familie. Kan jeg ikke det, saa er det ud.

  – Jeg har ingen, absolut ingen, adgang til sociale ydelser.

  Nu er jeg klar over at det ovenstaaende maa lyde som helvede for de fleste venstreorienterede offentlig ansatte og offentligt forsoergede. Hva skulle man goere, hvis ikke der altid var et bistandskontor, en socialraadgiver, en ssp medarbejder, en overbaerende striksweater klasselaerer? Svaret er saa enkelt at det maaske ikke vil registrere med haeren af samfundsnassere:

  – Arbejde saa jeg og min famile kan faa det liv vi vil have. Tage ansvaret for eget liv og forstaa at du og kun du har ansvaret for hvad du faar.

  – Overholde landets love selvom de kan virke dumme eller anderledes.

  – Opfoere mig eksemplarisk fordi jeg er en udlaending og derfor maa acceptere at blive udsat for stoerre krav. Fordoemme de udlaendinge der ikke kan finde ud af det.

  – Acceptere at mit vaertland goer mig en tjeneste ved at lade mig bo der og hvis jeg er utilfreds, ja saa maa jeg hoppe paa et fly hjem til Danmark.

  Proev engang lige at se paa ovenstaaende. Giver det ikke meget mere mening end den venstrefloejs propaganda som Danmark alt for laenge har lidt under? Det er faktisk ikke saa svaert.

  Danmark har udviklet en kultur hvor det individuelle ansvar for eget liv er erstattet af en altomsluttende socialistisk stat, hvis resultat er at skabe tabere og svage mennesker der er afhaengige af den for at klare sig.
  I USA er det et udtryk: “Whatever you subsidize, you get more of” eller paa dansk:”Hvad du gir tilskud til faar du mere af”.
  Hvis vi oensker at invandrere i Danmark skal blive succesfulde maa vi beloenne dem der kan og vil og ikke dem der ikke kan og ikke vil. Det burde vaere indlysende og logisk for de fleste. Problemet med voldelige og kriminelle efterkommere af invandrere af arabisk afstamning er et resultat af venstrefloejens og de radikales systematiske nedbrydning af danske vaerdier, kulture og familien.

  En socialistisk stat afskyr individuelt ansvar og staerke familie relationer fordi det skaber mennesker der kan kan klare sig selv og som tager ansvar for deres liv. Saadanne mennesker har ikke brug for en parasitisk stat.

  Hvis vi virkelig vil af med problemerne, skal der en holdningsaendring til paa et fundamentalt plan. Vi skal goere klart op med aartiers venstrefloejs taenkning og begynde at arbejde imod et samfund der vaerdsaetter frihed, respekt for privat ejendomsret (inkluderet at stoppe tyveri gennem skatter) og personligt ansvar. Vi skal holde op med at beloenne tabere og i stedet dyrke en vinderkultur.

  Indtil det sker, ja saa er der nok en del danskere der vil foretraekke at bosaette sig uden for Danmark.

Kommentarer er lukket.