Evner, ikke venner – om københavnsk korruption

Af Søren Pind 59

Vi danske er verdens mest tillidsfulde folk. Vi behøver ikke så meget kontrol, bureaukrati og papirarbejde som andre. Tingene glider lettere (er man i tvivl, så prøv engang den amerikanske offentlige sektor…).
Det gør os lykkelige. At ting kan fungere sådan, skaber lykke, og skaber endnu mere tillid.

Så meget desto mere katastrofal er det venstreorienterede flertal i Københavns absurde tiltag om ikke længere at ansætte den bedst kvalificerede, men den der har ventet længst, som langtidsledig.

Vores tillid er baseret på den komplicerede sociale mekanisme, at der er en grundlæggende fairness i vores udvælgelsesprocedurer til stillinger, ikke mindst i den offentlige sektor. At vi tager den bedste.

Derfor vækker sagen, hvor personlige vennetjeneste eller nepotisme indgår, altid berettiget opsigt. Fordi det truer det – liberale – fundament, vores samfund bygger på. At det er evnerne, der afgør om man bestrider en bestemt position. Ikke vennerne…

Det Københavnske bystyre har over årene udviklet sig til en katastrofe for byen. Integrationsproblemer ligger uløste. Bandeproblemerne eskalerer. De københavnske forældre flygter, med god grund, fra folkeskolen. Og f.eks. har jødiske forældre og børn problemer med at kunne vælge den til. Man skulle tro, der var nok at tage fat på. At man samtidig nu skal kaste et skær over den københavnske offentlige sektor, at man er blevet placeret der, fordi man ikke duede til andet, og fik præferencestatus, er en beslutning, der truer vores gensidige forståelse med hinanden.

Det er tegn på moralsk korruption, når det ikke er den bedst kvalificerede, der vælges, men simpel politisk opportunisme, der dikterer valget. Og egentlig: Er det overhovedet lovligt at administrere skattepenge på den måde? Forhåbentlig får nogen fra det københavnske bystyres opposition den tanke at gå til de kommunale tilsynsmyndigheder. Hvis altså kommunen ikke selv kan komme til fornuft.

Tankgegangen illustrerer alt for godt, hvad politisk forskelle betyder. Den nuværende regering og dens fæller i Københavns Kommune begriber ikke essensen af det dybt kompliceret kulturelle bånd, der sørger for, vores humlebi kan flyve, på trods af for høj skat og for stor offentlig sektor. Det er tilliden, der gør det. Undergraver man den, undergraver man fællesskabet. Et lille stykke hver dag.

Indtil det en dag ikke er der længere.

59 kommentarer RSS

 1. Af Niels Juul Hansen

  -

  @JAJ

  godt at se dine debatindlæg igen – selv om jeg ikke altid er enig med dig.

 2. Af Hasse Gårde-Askmose

  -

  Jan Aage Jeppesen:
  Måske burde du (også?) have kommenteret fgl.:
  “Som det er i dagens Danmark:

  Vælgerforeningerne opstiller dem, der – efter deres opfattelse – har størst gennemslagskraft, gør sig godt i det offentlige rum.

  Sammenholdt med antallet af valgplakater vedkommende har hjulpet vælgerforeningen med at hænge op og vedkommendes foregående foreningsarbejde iøvrigt.”

 3. Af Katja Petersen

  -

  Ja, det er lovligt at administrere skatteborgernes penge på denne måde.

  Hvad dit indlæg angår… tjae, det er faktisk tættere på at være ulovligt.

  Lad mig lige opsummere.

  – langtidsledige er ikke kvalificeret til det arbejde, de søger, og måske får.

  – Insinueringer om nepotisme i Københavns Kommune.

  – Ansvarsforflygtigelse… kun venstreorienterede har ansvar i Københavns Kommune.

  – Ledere i Københavns Kommune kan ikke finde ud af at ansætte folk… Dette må i øvrigt betyde, at alle ledere i KBH. Kommune er venstreorienterede.

  Det er for billigt Søren.

 4. Af A. Østergaard

  -

  “…Københavns Kommune begriber ikke essensen af det dybt kompliceret kulturelle bånd…”

  Ja, båndene er KOMPLICEREDE. Ligesom sproget.
  Og danskerne bør hverken skele til kommune eller “borg”, i søgen efter visdom.

Skriv kommentar

Kun fornavn og efternavn bliver vist i forbindelse med kommentaren. Dog skal alle felter med * (stjerne) udfyldes

Læs vilkår for kommentarer og debat på Berlingske Tidendes websites

RETNINGSLINJER

Berlingske ønsker at sikre, at debatten på b.dk føres i en ordentlig tone, som gør det inspirerende og udfordrende for alle at bidrage og deltage. Vi efterlyser gerne klare, skarpe, holdningsmæssige stærke indlæg med stor bredde og mangfoldighed og kritisk blik på sagen. Men vi accepterer ikke indlæg, som er åbenlyst injurierende, racistiske, personligt nedgørende. Sådanne indlæg vil fremover blive slettet. Det samme gælder indlæg, der ikke er forsynet med fuldt og korrekt navn på afsenderen, men som indeholder forkortede navne, opdigtede eller falske navne.

Vi opfordrer samtidig alle debattører til at gøre redaktionen opmærksom på indlæg, som ikke overholder disse retningslinjer.

Redaktionen

Yderligere info